HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (808/975) > >>

regnar:

--- Idézet ---Szval úgy tünik elakadtál valami időtörésben
--- Idézet vége ---

Nemhiába vagyok már 230 éves    MEg elég sokszor megnéztem már a Végső visszaszámlálást, meg az időgépet...

Viszont Te látod a jövőt. Én a helyedben kihasználnám, megváltoztatnám, persze az időparadoxonra figyelni kell  

De szerintem az a prózaibb oka a dolognak, hogy nem jól jár a számítógépem (Pontosabban a Windowsom) órája. Kicsit siet.

Amúgy, ha már régi trilógia. Éppen mostanában kukkantottam bele pár dolog miatt, és még mindig eldobom az agyam a fénykardok miatt. A New Hope-ban még hasít, mindent elvág, a Birodalomban már vegyes a kép, a Jediben pedig úgy viselkedik, mint egy rendes kard, azaz csak hozzáér a tárgyakhoz (üt - pl Jabba siklóján a csata) és szikrát vet... Erre nem tudtok valami okosságot, hogy miért alakult ez így? Esetleg a korhatár miatt?

Titkos Zónára ha nem is ma este, de holnap mindenképpen rámegyek  

Gorgonita:
A Titkos Zónát én kiakasztottam. Azon az úton indulj, amit eleve a te karaktered javasol a főnöködnek. Arra találod a maximális megoldást, de több megoldása is van, csak úgy kissebb rangban végzed. És végig legyél nagyon gyanakvó, mert szivatnak. Ne szállj le a céltábla bolygóra  , és kerüld a haláltapikat.  

Classic dvd. Ennek célközönsége ergo üzletszaga van. Majd pont Lucas nem harap rá. Várj türelemmel ifjú mandalor!

Egybként poén, mert te 20 12-kor írtad a hozzászólásod, én viszont a gépem órája szerint 20 03-kor olvastam el  . Szval úgy tünik elakadtál valami időtörésben.  

regnar:
Mi az hogy emlékszem a Roburra. Néha napján még ma is lapozgatom őket. Rengeteg jó regényt és novellát olvastam bennük, pl Én a robot, Sandokan, Jedi kristály, Méregövezet, A bíborszínű felhők bolygója stb.. Sőt jók voltak az egyéb cikkek is. (pl itt olvastam először a TExasi láncfűrészes mészárlásról - mármint a filmről, és az Indiana Jones filmek forgatási infóival is itt találkoztam először.) Emlékszem a 10-es számban még lapozgatós kalandjáték is volt, amit azóta sem tudtam végigjátszani     (Szerintem hibásan lett nyomtatva...)

Gorgonita hozzászólásának azon részével, amely Lucas rendezői képességeit ecseteli egyetértek. Ő inkább producer, és kreatív történetguru, de semmiképpen sem jó rendező. Volt néhány villanása (American Graffity, Trucker) de igazából mindig állt mögötte, előtte valaki (Pl Jones-okat is mindenki vele azonosítja, pedig Spielberg rendezte őket). Azt hiszem az EPI bemutatója után meg kellett volna engednie, hogy valaki más rendezze a következő részeket. (Hiszen mindentől függetlenül szemlélve is, megosztotta a film a rajongókat.) Ehelyett határozottan végigvitte amit elképzelt, az EPII amerikában lényegében megbukott(nem ez a legjobb szó, de bizonyos értelemben igen.), (érdemes megnézni a  bevételi adatait. Európában nagyobb bevételt csinált, mint amerikában, de még így is alig éri el az előbbi részek és a későbbi rész bevételének 2/3-át. Ez már betudható az első rész megosztó hatásának, aharmadik részt meg úgyis mindenki megnézte, mert tudni akarta mi lesz a vége   .) Szóval nem biztos, hogy neki kellett volna rendeznie az új részeket. Ez persze sok dühödt vitához vezetett minden fórumon a kétrészre szakadt rajongótábor berkein belül. (Bár azért vannak kivételek, itt is azért eléggé higgadt, sőt nyugod formában megfutottuk már valamikor ezt a kötelező tiszteletkört   ) Szerintem más oldalakon a "háborút" az egymásra oda nem figyelés, és egymás véleményének el nem fogadása, valamint a tolerancia hiánya szülte inkább, mint a megosztottság.

A midi-mifenék nekem sem igazán jöttek be, nem biztos, hogy meg kellett volna magyarázni ezt a dolgot, akkor legalább ne mérhető értékre zsugorította volna a misztikumot.

De valamilyen szinten megbékéltem a dologgal...

Amúgy ha már új trilógia. Dec 1-én jelenik meg az EPIII DVD-n és VHS-en. 4999 forint lesz. Nem tudom érdemes-e megvenni, mert előbb utóbb úgyis jön majd egy mega-giga pakk SW DVD csomag, igaz ki tudja mennyibe kerül majd, és kapunk-e über-hiper extrákat.

Én naívan abban reménykedem, hogy valamikor lesz Lucasnak egy perverz gondolata és kiadja a klasszikus trilógia filmjeit eredeti verzióban, egy halom korabeli forgatási felvétellel meg egyéb nyalánksággal az extrákon. Vagy ez csak álom  

Gorgonita:
A midiket odáig elviselem, hogy valamivel ki kell szúrni, hogy hol vannak potenciális Jedik. De a kiválasztottságot, próféciát, eleve elrendeltséget, tulkorosságot, nem kötődést, -én is abszolut felesleges körnek tartom, ahhoz hogy bemutassuk a választást Jó és Gonosz között.
 Az olyan korlátozásokkal, mint pl a "csak két sith lehet" Lucas -szvsz -nagyon lement tanmesébe, miközben erősen megterhelte a hihetőség faktort. Van sacper 10000 jedi, és ketten gyúrnak ellenük, egy olyan tervvel, ami számos ponton kétesélyes. Aztán persze nem volt mit tenni, be kellett zárni a kört. Így Anakin ha hihető ha nem átállt, három jedi-mester meg gyakorlatilag katatónná vált, miközben Palpatine fazonra igazította őket. És ha valaki megkérdezi, hogy mivel doppingolt az öreg -hát ezidőtájt a sötét oldal erősebb volt.
 Ezek a magyarázatok, meg olyanok, mint amikor egy kölyök magyarázza a bizonyítványát. Egy idő után, az apját már nem érdeklik a magyarázatok, csak a jegyek.

Lucas mintha nem fogta volna fel -vagy nem is akarta felfogni, anyagi okokból -hogy ha 10 kasszasikerből 9-nek ő szállítja a trükköket, akkor a Cannesi filmfesztivál könnyezve tapsol meg neki akármit.
 Anno, kis kezdőként operatőrök, színészek oktatták ki, ha valamit elrontott. "George ez lehet, hogy jól néz ki legépelve..." Szeretlek-Tudom. stb.
 Az NH-t néveleg ő rendezte, de az operatőrök elküldték kávézni, a dialógusokat másra bízta, mert Copolla megmosolygta. Az Empire forgatókönyvét más írta, más rendezte. A jedi forgatásán végig Marquand mögött állt, de ettől még Marquand forgatott.
 Most persze már ki merné kritizálni, ha mondjuk trükkszakemberként tőle függ a jövője?
 Ha annyiszor vissza tudta dobni az Indy 4 forgatókönyvét, valyon miért nem akarta, hogy az övét is ellenőrizzék?

Persze én sem akarok háborút a preq fanokkal. De tétlenül sem szívesen nézem, ahogy ajnározzák, mint olyan valakit akit szavának állt és bezárta a kört. Elég fura kör lett -itt-ott kicsit konkáv, mintha kalapáccsal egyengették volna el, hogy összeérjen. Közben pedig sajnálom, mert képes volt értékeket képviselni / képes lett volna értékeket képviseljen. Pl az olyan tanulságaival, mint a "Mindig van egy nagyobb hal." "Amire figyelsz..." "A félelem dühöt szül..." "Negatívak a gondolataid..." stb.

A Robur nagyon jó kis folyóirat volt. Megérne egy összevetést az eredeti Elveszett világ, és a napjaingban futó tv-sorozat verzió is. Kár hogy megszünt, mert a könnyedebb, szórakoztatóbb sf, fantasy novelláknak és kisregényeknek jelenleg nincs itthoni orgánuma.

Recsi:

--- Idézet ---Itt még nem tudhatjuk ki Vader...a fekete lovag akiről még csak sejteni sem lehet, hogy ki lapul az álarca mögött! Ezt később persze szétzúzza az én vagyok az apád jelenet, de mit tudtunk mi még akkor erről!
--- Idézet vége ---
Na ja. Emlékszem, gyűjtöttem a "Dzsediképeket" ragasztgattam egy nagy vázlatfüzetbe.   Aztán megjelent a Robur c. újság (?) a Sandokan és a Csillagok Háborúja folytatásával. Alig bírtam kívárni, hogy megjelenjen a következő epizód. Itt még minden ránk vot bízva. Nem volt belemagyarázva az agyunkba minden szó jelentése pontosan. (Midi chlorian f...om, ez a legbárgyúbb dolog amivel valaha találkoztam. Remélem nem robbantok ki megint egy classic trilogy vs. prequel háborút  )
Egyébként ismeritek a Roburt?   Jó kis regények voltak benne folytatásokban. Conan Doyle, Asimov stb.
Pl. itt jelent meg először az Én a robot (nem a filmadaptáció!)
Na, ha felállok a géptől, meg is nézem hol vannak a Roburjaim  

bocs a duplázásért, elbénáztam  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése