Pókember: Befutott emberek.
Borító. Hát eléggé érdekes. Nekem a színei kicsit zavaróak. Nagy ellentétet látok a sárgás és szürkés-lila szín között. Maguk a rajzok tetszenek, főleg vezér és kalapácsfej. A címfelirat betűválasztása - bár nem tudom milyen volt az eredeti - kcisit merész, nekem összefolynak a betűk, és az F betű kicsit P-re emlékeztet... Később megismerve az eredeti címet, talán a Beavatottak jobb lett volna, persze ez csak szerény személyes vélemény.
Képregény. Érdekes stílusú rajzok, szerintem jól néznek ki. A színezést nagy "foltokban" oldották meg, sok az elnyagyolt háttérkitöltés színezéssel. A karakterek szépen megrajzoltak, arányosak. Szépen megrajzolt képregény.
Történet. az elején az ember annyira belefeledkezik a történetbe, hogy el is felejti, hogy lesz itt még Pókember is. Nagyon jó az indítás, mindig tetszettek az effajta "maffia" történetek, ahol néhány pasi megpróbál a nagyfőnök kegyeibe kerülni, és elérni a belső kört. Aztán olvassa tovább és még mindig sehol pókember, de a történet nélküle is nagyon jó, és ekkor - Megtorló.. oh yeahhh (MEgtorló a király), szóval újabb meglepetés, ami emeli az est fényét, ahogy modani szokták..És már túl vagyunk a történet felén.. (megráztam a fejem és visszaléptem a borítóhoz... Pókember... akkor biztosan lesz benne), fokozva a bűnözői kört, megemlítik a Rózsát is. Aztán Osborn... Ez már kicsit sok... A történet jó, érekes, de kicsit sok lett az utalás és a feltűnő szereplő...Ilyen bandaháború már jelent meg történetben... Aztán az utolsó 10 oldalra megjelennek a jófiúk, póki, amerika kapitány, megtorló, fenegyerek... hááát.
a történet jónak indul, de egy kicsit besűrűsödik.. túlzottan tömör lesz, talán elfért volna jobban kidolgozva 4 részben... Vannak nagyon jó elemei, de sok így egyszerre. Jó lett volna, ha részletesebben kifejtik, vagyis sikerül kifejteni a két srác közötti feszültséget, ellentétet és barátságot. Szóval a történet vége újra nagyon jóvá válik a két szembenálló férfi és az egyikük megölése visszahelyezi a történetet az elején megkezdett lassabb, de kifejtettebb szálra. A befejezés pedig kifejezetten érdekesre sikeredett. Szóval az általam kicsit elsietettnek érzett középső szakasz ellenére nagyon jó történet, tetszett, jó választás volt.
Beírás. A fortunato gépelt oldalon.. "nyakeremre" háááát.. talán nyaki ütőeremre, vagy valami hasonló.. ez olyan furcsa így...
Az utolsó oldalon igazából én sem vagyok biztos benne, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget írok most, de a legnagyobb szót így kell elválasztani? Legnagy-obb?
Persze ez a két apró hiba az egészhez képest semmi, hiszen jól olvashatóak és magyarosak a mondatok. Sok a szöveg, ezért nyilván nagy munka lehetett vele, ami meg is hozta gyümölcsét. Tetszett a beírás.
Összességében. Szépen megrajzolt, jól beírt, és (bár szerintem kicsit sűrű, és néhol túlzottan gyors) egy nagyon jó történetet választottatok, jó volt olvasni.
EGy kérdésem azonban lenne: (Palik után szabadon)
De hova tűnt Pókember??????
(Ennyi erővel lehetett volna Marvel Banda Wars is a címe, Póki nem sok vizet zavart. ) Tudtok róla valamit, hogy miért alakult így, hogy Pókember néven fut és nem is szerepel benne szinte semmit?