HálóZsák fórumok > a Zsák
Előzetes - amíg nincs kész a képregény...
letsgo:
Logo: Szerintem kell. De én nem tudok, olyan jó érveket mondani, mint Regnar. De az biztos, hogy hiányosnak érezném a borítot logo nélkül.
Szerintem a logon szerepelhetne az oldal neve: Hálozsák, ami szerintem is nagyon király és ha változatnánk az oldalt akkor a név maradjon, mert ezt már mindenki megszoktta. A logon, akkor legyen a név és szerintem külön lehetne, mondjuk a jobb alsó sarokban az idő. De én ezt a profikra bizom.
Az oldalon engem is zavar a Póklányos dolog. Mondjuk csinálhatnánk egy olyat, hogy a Hírek maradnak, lenne a tagokról bővebb infórmáció, de csak szolidan és csak azókról akik beleegyeznek. Lehetne, valami más letöltéses szekció, olyan ami csoportósítaná a képregényeket. A fórum az maradjon, mert az jó és most lett újíttva. A chat, szerintem nem nagyon kénne mert szerintem nem sokan használják, én mikor rámentem múltkor a Hálózsákos szekcióban nem volt senki. Lehetne még pár új dolog, pl: börzéről képek, infók stb... Lehetne előzeteseket muatni a képregény képkockáiból. Akkor csinálhatnánk, olyat, hogy minden képregényről infórmáció. Tehát gondlok olyanra, hogy rákattintunk a főldalon valamire és akkor bejönn, a képregények és ott kiválasztjuk a kívánt képregényt és ott lehetne olvasni infót a kiválasztott képregényről. Amit persze a fórumban a megfelelő topicban véleményeznének a kedves olvasók.
Hát röviden ennyit lenne...
regnar:
--- Idézet ---Sőt szeretnénk majd egy komoly hozzászólásokkal megspékelt témát is indítani arról, hogy mi az ami hiányzik nektek a mostani oldalról, mi az ami túl sok, mi maradjon, mi változzon, milyen új dolgok legyenek.
--- Idézet vége ---
Szeretnétek átalakítani az oldalt? Mi vezetett erre a dologra, már ha szabad megkérdezni? Pontosan mire gondolsz változás terén?
Mondjuk engem pl. már kezd zavarni a póklány a nyitóoldalon, meg a linkje, olyan, mintha fő szereplője lenne az oldalnak, de az utóbbi időben még csak szó sem esett róla, szóval nem értem miért kell neki a címoldalon külön fülecske... Mert ha már neki van, akkor lehetne egy olyan ága az oldalnak, ahol az egyes képregények szereplőiről rövid ismertető jelenne meg, úgy mint a póklánynál, igaz ezzel nagyon sok munka lenne, de én biztos, hogy mazoláznám, ugyanis pl angyalokba azért nem merek belekezdeni, mert nem igazán ismerem a szereplőket, (nagy lelkesedéssel olvasom az angyal topic magasröptű beszélgetéseit, és közben fogalmam sincs róla miről beszélgetnek )és egy ilyen "karakterlap" sokat segíteni, és felkelthetné az érdeklődést egy-egy hős után.. persze ez csak az én véleményem..
Az is igaz, hogy logo nem biztos, hgoy kell minden képregényre, de az oldalnak szerintem mindenképpen kell egy szimbólum. (A nevet ugye nem akarjátok megváltoztatni? Szerintem az NAGYON király.)
Galen:
--- Idézet ---e a módosított Wild Girl borítókkal kapcsolatban felmerült bennem az a kérdés is: kell egyáltalán, hogy logot használjunk?
--- Idézet vége ---
Valami kell. Nem a személyes logókról beszélek, bár én is rábiggyesztem az enyémet, de a "céglogó" az csak kellene.
killjoy:
--- Idézet ---Itt nyilván azt kérdezted, hogy rajzoljon, vagy tervezzen jobbat, aki tud. Nos én csak kifejtem milyen is - szerintem.
--- Idézet vége ---
Nem. Nem azt mondom, hogy csináljon jobbat aki tud, hanem komolyan érdekel mindenki véleménye a témában. Sőt szeretnénk majd egy komoly hozzászólásokkal megspékelt témát is indítani arról, hogy mi az ami hiányzik nektek a mostani oldalról, mi az ami túl sok, mi maradjon, mi változzon, milyen új dolgok legyenek.
Egyébként a HZs matrica ötlete egy újság címoldaláról származik, ahol jól nézett ki. Ami miatt ekkora lett, az a felirat olvashatóságának köszönhető. De a módosított Wild Girl borítókkal kapcsolatban felmerült bennem az a kérdés is: kell egyáltalán, hogy logot használjunk?
regnar:
--- Idézet ---Viszont akkor kérdezem: milyen egy jó logo??
--- Idézet vége ---
Itt nyilván azt kérdezted, hogy rajzoljon, vagy tervezzen jobbat, aki tud. Nos én csak kifejtem milyen is - szerintem.
Nos szerintem, -ha szabad elővezetnem gondolataimat logo témában- a jó logo elbújik, de ugyanakkor látható is.
Általában eldugják egy sarokba, sőt változtatják a színét is, hogy ne üssön el a borítótól. Általában körbe foglalt, de sok esetben állított téglalap a körülölelő forma. Például nagyon tetszik a DC egyszerű, de mégis könnyen felismerhető logoja. A jobb felső sarokba "bújtatják" szinte észre sem venni, de mégis tudjuk, hogy ott van.
A logo szerepe csekély, pusztán informális szerintem manapság, hiszen az internet elterjedésével és az egyéb média-megjelenések által egyre több emberhez tudják eljuttatni a képregényeket, és az emberek általában már konkrét céllal indulnak vásárolni a képregényboltokba. (persze most nem itthonról beszélek...)
Milyen a jó logo? Mindenképpen kicsi. Nem hivalkodó. Több okból. Először is: Ha túl nagy a logo az ember azt hiheti, hogy hivalkodni akar a készítő, magamutogató módon mindenkivel kicsit erőszakosan közölni akarja, hogy az ő alkotását látjuk.
Másodszor: Ha túl nagy, elvonhatja a figyelmet a borítóról, kitakarhat, megtörheti a kompozíciót.
Aztán nem árt, ha több színárnyalat készül belőle, vagy semleges színekből áll. Hiszen szintén lerombolhatja a borító kompozícióját, ha színeivel elvonja a figyelmet a képről, vagy nem odaíllő színekkel jelenik meg, tehát jó, ha több vagy semleges színekből áll, hogy lehessen illeszteni mindenhova.
Az sem gond, ha befoglaló formája variálható (kör, téglalap stb..) így könnyen illeszthető az eredeti logo helyére.
De szerintem a legfontosabb tulajdonsága, hgy megbújik, csupán szolgálja, nem irányítja a borítót. Jó példa erre, a HOLTAK SEREGE első részének borítója. Tetszik, ahogy a Killjoy logo és a HZs felirat a jobb alsó sarokban megbújik, de mégis ott van.
Mondjuk nekem semmi bajom az eddigi HZs felirattal....
Szóval ennyi lenne. Tudom leírni könnyebb, mint csinálni egy újat. (én is terveztem elég logo-t életemben úgyhogy tudom)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése