HálóZsák fórumok > a Zsák
Előzetes - amíg nincs kész a képregény...
talgaby:
Gabe: ne dícsérj, mert a fejembe száll. Egyébként hidd el, a fordításkor én is majdnem lefordultam a székről, mert az elején szentül meg voltam győződve, hogy valami MGS-hangulatú könnyed darab lesz, most meg már biztos vagyok benne, hogy megy a felnőtt részlegbe.
A régi szép idők nálam minimum 10 éves kornál kezdődik. Nálam a C&C: Tiberian Dawn már nosztalgia, pedig az már Windowsra is ki lett adva. De egyébként az ilyenekkkel játszok még mindig, mint a Transport Tycoon Deluxe (igaz ebből már a WinXP-s verzióval), Ufo: Enemy Unknown (vagy X-Com: Ufo Defense másnéven) és az örök klasszikus, a máig meg se közelített hangulatú, verhetetlen humorú Day of the Tentacle (aki nem ismeri, nyomás letölteni egy Dos-emulátorral). Konzolon meg marad a jó öreg Mario és MK
Heh, akor jól sejtettem azt a DoA-patchet. Ilyen játékoknál szinte mindig eleve úgy készítik el, hogy nincs ruha, aztán egy kis kapcsolóval rárakják a ruhát. A Giants pl. eleve úgy jött ki, hogy az egyik főszereplő félmeztelen, de aztán a cenzorok felöltöztették (de egy file kitörlésével ez orvosolható volt...). De a Tomb Raiderek is alapból kissé hiányos öltözékkel indultak...
kaine: Igen, nekem is a2. a kedvencem hangulatra és történetre is, de a fejtörőkből a 3. nálam etalonná vált. Soha nem találkoztam se előtte, se utána olyannal, ahol még csak el se tudtam indulni (legnehezebb fokozat könyvesbolt és krematórium, még a leírásuk is vagy 3 oldalas volt).
kaine:
--- Idézet ---a Silent Hill 2 PC-re kötelező darab. Ha az ember megszokja az irányítást
--- Idézet vége ---
Vagy konzolon, ahol tök egyszerű irányítani.
A 3 bár tetszett és szeretem, nekem annyira nem jött be, mint az első kettő. Bár kétségkívül a legszebb a 3, sőt a 4 közül, de nem a leghangulatosabb. A 4-et nem szeretem különben.
Gabe:
Akkor az én jelöltem, bár nem tudom mennyien fogjátok ismerni: Shenmue mind a két része. Melesleg tisztázni kellene mit értünk a retró fogalmán. Szerintem az a Dosos, meg Snes-es idők. A Playstation szinte tegnap volt. Még ma is adnak ki rá játékokat. Bár úgy veszem észre hogy körübelül 2 generációval ezelöttről hozzák fel a régi címeket. Akkor rövidesen a playstationos idők lesznek az aranykor. Ez így is van. Tucatnyi cím jelent meg akkoriban, ami mérföldkövé vált.
Ha ez így megy tovább, akkor 5 év múlva a Ps2/X-box/Gamecube szentháromság lesz a "régi szép idők". Szerintem ez teljesen szubjektív, mert mindenki azokat fogja felhozni, amik mellett felnőtt. Ezzel nincs is gond, de amit ma elitélünk, az holnap a régi klasszikus lesz.
Kanyarodjunk vissza az előzeteshez:
A kérdéses címben kissé szabadon fogalmaznak (csak a waddafakkban tudnék idézni ). De szerencsére nem kell ismernetek a képregényhez a játékot, felejtsétek el, hogy adaptácíóval van dolgotok. Azt hiszem jól fogtok szórakozni, mert talgaby valami kegyetlen jól fordította le a szöveget. Én a beírása alatt majdnem leestem a székről. Meg haláli figurák vannak a történetben. Ha azt a kis próblémát ami akadt sikerül megoldani, akkor a jövő héten már olvashatjátok is. Majd egy beírt oldallal jelentkezem még.
--- Idézet ---Nekem már a PS2re megjelent híper átiratú Street sem volt akkora gém, mint Snes/arcade változat
--- Idézet vége ---
AEzek a játékok még sima ps-en is elfutnának (nem ledegradálás), ezért nem szoktam PS2-esnek venni. Csak azért jött ki erre is, hogy azok is játszhassanak vele, akiknek a Ps2 az első gépe. [Ps2-n próbáljátok ki a Soul Caliburt, nem bánjátok meg]
ja igen, talgaby: Nude patch (tehát eltaláltad) erős a gyanúm, hogy a játékot a készítők is elkészítették ebben a khmm "meztelen" változatban, mert a patch mérete marha kicsi.. csak valamit feloldhat vagy mi a kódban. (A sima játékban is van X-ray visor, amivel lehet látni pár "dolgot")
A DoA mindig is híres volt a cicimarketingről. Igaz, a filmben már jól láthatóan nem erre építettek . No nem baj, X360-on lesz folytatása az DOA-XBV-nak.
talgaby:
Mondjuk én annak a Baldur's Gate II-t tartom (aminek még ma is csinálják folyamatosan az újrakiadásait, ritka az ilyen), de egyetértek abban, hogy a Silent Hill 2 PC-re kötelező darab. Ha az ember megszokja az irányítást (vagy növeszt még két kart, esetleg ketten játsszák egyszerre), nem tudja abbahagyni...talán csak akkor, ha egy kemény fejtörőnél elakad (bár abban meg a harmadik rész ver szerintem mindent, amit eddig láttam).
kaine:
Azért a Silent Hill 2-nek adhatnál egy próbát, mert nagyjából 10-szer jobb, mint az 1. Mondjuk totál más, máson van a hangsúly, de talán épp azért. Minden idők legnagyobb játékának tartom.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése