Szerző Téma: Egy Kezdő Beíró Botladozásai  (Megtekintve 153659 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Recsi

 • Fejvadász
 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2882
 • Karma: +33/-0
 • Nem: Férfi
  • Hálózsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #94 Dátum: 2006. Szeptember 11., 22:56:49 »
Idézet
Magadnak csinálod, és olyan, amilyen neked megfelel. Ha neked jó a hibajavítóval kisatírozott és kézzel beírt képregény, mert a történetet akarod megismertetni másokkal, akkor az ne fájjon már másnak.
Hát azé' ezé' megköveznének .
Gondolom a Spidertomos régi cuccokra gondolsz. Ha jobban megnézed, ott is gőzerővel cserélik le a "hibajavítós" dolgokat PS-el beírtakra.
Az más idő volt. Akkor mondjuk 486-os volt a csúcs, meg valami DOS-os szoftver, amit én nem is ismerek.
Ma meg PS van meg PSP.
Megnézném mennyien szurkolnának a Hungaroringen egy Schumacher-Raikkönen-Alonso lovasszekér versenyen.
A "magadnak csinálod" dolog meg szerintem olyan, hogy megcsinálod magadnak, aztán, ha akarod, valahol kiteszik.
Ha egy weboldanak az a szlogenje, hogy "minőség", akkor oda nem kerül ki minden. A melyiknek meg az hogy "mindentbele raktár" oda meg kikerül.
Na el is fáradtam. Kill, ha jössz a börzére (remélem nem vettük el a kedvedet a teljes frontos offenzívával   ) akkor 1 (vagy több) sör mellett megdumáljuk.
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Zerit

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2026
 • Karma: +17/-5
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #93 Dátum: 2006. Szeptember 11., 18:15:59 »
ennyi idot es energiat elpazarolni erre a vitara, ejnye-bejnye
nem hogy a beiro-jeloltek oktatasara hasznositanatok
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 11., 22:10:06 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #92 Dátum: 2006. Szeptember 11., 16:03:06 »
Idézet
(Mint pl. Micho, aki szerint nekem szúrja a szeme, hogy a HZs-n minőségi képregények vannak. Kíváncsi lennék, hogy ezt melyik mondatom félreértelmezéséből sikerült kiszűrni.)
az összes előző hozzászólásodból ez szűrődött ki, -és nem csak számomra - hogy Te, mint visszavonult honosító megpróbálod újradefiniálni az itteni irányelveket. de miért...?  
ahogy Trolltól hallottam már nem egyszer, ha valamit meg lehet csinálni jól, akkor azt megcsináljuk  és ennyi... aki már egyszer eljutott egy bizonyos honosítói szintre, az nem fog visszafejlődni... a saját igényessége nem engedi, és próbál másokat is a saját szintjére hozni. A HZs nem egy képregény raktár, ahova csak úgy be vannak dobálva a honosítások "oszt jóvan". mi egy olyan közösség vagyunk, ami mondjuk egy művésztelephez hasonlítható, közös irányelvei vannak a tagoknak a minőség terén, és ez minden HZs Tagnak jó.
ha lehet, ne akarj ránk erőszakolni olyan honosításokat, amiket mi úgy látunk, nem üti meg az itteni szintet, de ennek ellenére rakjuk ki. majd kirakja más, nem vagyunk rászorulva  aki be akar kerülni hozzánk, azt kitanítjuk, ha megfelelő a hozzáállása és megvan benne az elszántság. ez nekünk is idő és nem két perces meló egyik részről se, és így is megvan az esély rá, hogy a delikvens pár képregény után lelép.  

részemről azt hiszem ennyi lesz a támában, sokat már nem tudok hozzátenni, hogy megértsd. a lényeg, hogy ezt igyekezz elfelejteni:

Idézet
Először is nem olyan egetverően rossz, másodszor meg NA ÉS??? Attól még ki lehetne rakni

és most magamat idézem:

Idézet
A HZs nem egy képregény raktár, ahova csak úgy be vannak dobálva a honosítások "oszt jóvan".

ennyi  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #91 Dátum: 2006. Szeptember 11., 15:36:20 »
Nem változott semmi, csak azt nem értem, hogy miért vesszük el egy kezdő kedvét azzal, hogy "szar a minősége annak, amit csinált"? Először is nem olyan egetverően rossz, másodszor meg NA ÉS??? Attól még ki lehetne rakni, mert ha jól emlékszem épp manóval volt az, hogy nem látszik már, hogy honnan indult, mert "Lucas-féle special edition"-öket csinált az első beírásaihoz, amik most tényleg marha jól néznek ki és le a kalappal manó elhivatottsága előtt, de abban már csak a mai tudása tükröződik. Nekem ez egy kicsit olyan, mintha egy profi színész miután befutott, újraforgatná a korai, gyengébb színészi teljesítménnyel készült filmjeit. Milyen jó elővenni néha pl. a "Punisher kiírtja a Marvel Univerzumot" című szösszenetet, ami Micho egyik, ha nem az legelső munkája volt. Attól, hogy valaki elsőre nem tud szuperminőséget csinálni (ahogy mi sem tudtunk, és még most sem tudunk  ), attól még nem kell elhajtani. Miért ne kerülhetne ki kevésbé tökéletes képminőségű képregény? Mert van olyan, aki meg tudja jobban is csinálni? Na és? Én igazából azt nem értem, hogy úgy estek nekem, mintha azt mondtam volna, hogy "Galen, mostantól csak foltos és pixelhibás borítókat tehetsz ki!" Mondta a fene. Én csak azt mondtam, hogy attól még nem rosszabb valakinek a munkája, mert nincs azon a szinten, ahol ti. És csak azt a visszásságot próbáltam hőzöngésszerű hozzászólásba önteni, hogy talán azért van olyan kevés beíró, mert sokakat elriaszt 1. a nagyok tudása és a kezdeti szárnypróbálgatásokkor kapott kőkemény kritikák, 2. az olvasói körökben elhatalmasodott tökéletesség-mánia. Szerintem, ha megkérdeznénk 100 olyan embert, aki szereti a képregényeket, Photoshopja is van és még kedve is lenne a beíráshoz, de nem ír be, hogy miért nem kezdett bele, akkor több, mint a 90% mondaná azt, hogy nem hiszi, hogy fel tudna nőni arra a szintre, amin a mostani profik vannak és ahhoz a minőséghez, amit az álszent olvasók elvárnak. Mert igenis álszentnek tartom azokat, akik sírnak, hogy milyen kevés a papír alapú képregény, és ezerrel töltik a honosított cuccokat, amiknél elvárják a csúcs minőséget, de ha ugyanezt papíron kapják, és fizetni kell érte, akkor nagy ívben lesz...ják, hogy élénk színek és magas minőség, de ha ingyen van, akkor meg elvárják! És akinek nem inge...

Ui.: Rájöttem, hogy mi volt, és most is mi a bajom a fórumokkal. Ha ugyanez a vita egy asztal mellett bontakozott volna ki, akkor nem hatalmasodna el ennyire, mert mindenki ésszerűen meg tudná védeni a maga véleményét és nem lennének félre- és belemagyarázások a másik mondandójába. (Mint pl. Micho, aki szerint nekem szúrja a szeme, hogy a HZs-n minőségi képregények vannak. Kíváncsi lennék, hogy ezt melyik mondatom félreértelmezéséből sikerült kiszűrni.) Na a lényeg így visszaolvasva a reagálásokat: szerintem nem ugyanarról vitatkozunk.

"Magamnak csinálom, örülj hogy feltöltöm és nem csak DVD-re írom." Erről van szó. Magadnak csinálod, és olyan, amilyen neked megfelel. Ha neked jó a hibajavítóval kisatírozott és kézzel beírt képregény, mert a történetet akarod megismertetni másokkal, akkor az ne fájjon már másnak. És kövezzetek meg, de én sznobizmusnak érzem a "Nálunk csak a minőségi képregények mehetnek ki." stílusú kijelentést. Ebben az esetben lehet, hogy le kellene szedni a fent lévő 500 képregényből kb. 200-at, mert akkor még magunk sem álltunk a minőség ilyen szintjén. (És ugye az is ronthatja az oldalról kialakult képet, hogy azok a régiek milyen minőségűek.)

Na, azt hiszem elég lesz a flamelésből, és ideje bevennem a gyógyszeremet
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 11., 15:40:17 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Galen

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2272
 • Karma: +9/-0
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #90 Dátum: 2006. Szeptember 11., 13:15:04 »
Nem fogom elkezdeni kategorizálni a képregényolvasókat. Nem fogok belemenni abba, hogy ki miért olvas képregényt. Ki miért olvas papírképregényt, ki miért olvas digitális képregényt. Minden egyes "kategórának" (csúnya szó) mások az indokai. Ami a legfontosabb, mások az igényei. Valaki érzékeny a minőségre, van aki nem.

De nem alulról kell közelíteni a minőséget ugye ? Aki nem érzékeny a minőségre annak tökmindegy mit kap, aki meg elvárja a minőséget az is megkapja amit akar. Nem ez a jó megközelítés ? Persze az "elvárja" szó rossz, ugyanis egy olvasó ne várjon el tőlünk semmit. Aki nem ír egy büdös szót se a fórumba sőt azt se tudja hogy van olyan, az ne zizegjen hogy "mikor jön ez, meg mikor jön az", meg hogy "mé nem tudom letölteni xy utolsó részét". Talán nem csak a letöltés gombot kéne megtalálni és akkor lenne elég infó. Na elkanyarodtam, de azért egy kicsit talán kapcsolódik. Amikor nincs visszajelzése az embernek akkor elkezdi magának csinálni a dolgokat...nem az idő ami számít, hanem a minőség. Nem az hajt, hogy "jaj, gyorsan csinálom mert milyen jó az ha az ember munkáját elismerik" hanem "Megkapod amikor megkapod. 2-3 hónap ? akkor 2-3 hónap. Magamnak csinálom, örülj hogy feltöltöm és nem csak DVD-re írom." Ha pedig magának csinálja az ember akkor szeret odafigyelni. Bevallom én örömet lelek abban, ha egymás mellé rakom az eredeti és a szerkesztett képet. Mivel engem érdekel a képjavítás, igyekszem jól csinálni. Nem mindenki megy el viszont ennyire a végletekig. Nem is várjuk el hogy mindenki napokat üljön egy oldal felet. Megtesszük mi. De mi megtesszük, mert:
1. szeretjük amit csinálunk és az egy újjabb kihívás
2. ha már a honosítás eljutott egy bizonyos minőségi fokra azért hagy' ne visszafelé haladjunk azért, mert egy újonc úgy gondolja hogy ő faszásan dolgozik és betörik a feje ha javaslunk valamit

Ja és ezért baromság amit írtál Kill:
Idézet
"Szerinted mennyire fogja az a "beíró" a magáénak érezni a Troll által
feljavított, általad elkészített borítóval kikerült képregényt? Gondolom nagyon..."

Ugyanis a Hálózsákon sohasem volt elvárás az, hogy mindenki minden munkafolyamatban jó legyen. Én nem tudok beírni és nem is írok be. Nem tudok fordítani, nem is fordítok. De ettől az Star Wars ugyanannyira az én gyerkőcöm mint a Recsi-é. Ez csapatmunka. Ő ezt tudja hozzátenni, én ezt tudom hozzátenni és kijön belőle az amit letöltötök. Ha egy újonc azon sértődik meg hogy miért javítottuk fel a netről letöltött, halálra tömörített oldalt, ragasztottunk össze egy duplaoldalt, vagy miért csináltuk meg a boritót az:
1. Ne jöjjön hozzánk. Nyisson magának honosítói oldalt, hisz a honosítói munka minden fázisát képes megcsinálni.
2. Kemény lesz neki az élet egyedül, ha nem fogad el segítséget.

Ja és mielőtt valaki azt szűri le ebből, hogy itt csak az öreg fogatlanok csinálhatják a boritót és a retus munkát az nagyon téved. Ha valaki hozza a minőséget akkor az nekünk a legjobb, ugyanis hátradőlhetünk és hátratett kézzel kapjuk azt a minőséget, amit mi sem csinálnánk jobban.

Mi még senkit nem zavartunk el inne azért, mert valamit nem úgy csinált egy képregényen, ahogy mi akartuk. Felőlünk akár egykézen állva is beírhat valaki.De a végeredményhez ragaszkodunk és abból nem engedünk.  Azért meg főleg senkit nem zavartunk el mert a hátulról a második pixel valószínű kifröccsen nyomdafesték. Azért csak én morgok, de valószínű ezért nem engednek újoncok közelébe.

Most ezekkel a dolgokkal nem mondok szerintem újjat. Eddig is így volt. Most azt nem értem miért ez a változás Killjoy? Te is elszöszöltél a digitális lapok fölött, töltötted (töltöd) a különböző képjavító plugineket lefelé. Most miért kell azt mondani a fiataloknak hogy ne törekedjenek a jobb felé? Vagy csak azért ne, mert ez digitális ? Ha papír lenne a végeredmény akkor azért torkokat vágunk át (neked sem tetszett a SEMIC néhány kiadványa, gondolom most sem), de ha digitális akkor szarunk a közepébe ? Nekem többet ér a digitális.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #89 Dátum: 2006. Szeptember 10., 17:33:14 »
Idézet
csak azt, hogy nem vagyok biztos benne, hogy érdemes a képjavításra napokat áldozni.
ezen szerintem Galen meg fog sértődni  

Idézet
Az viszont nekem egy kicsit sok, hogy ha már digitális változat, akkor digitális minőséget akarunk.

rendben.  nekünk viszont nem sok, és szerintem a HZs-n a jövőben is minden marad így a minőség terén... amit tudunk, megteszünk  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 17:35:01 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #88 Dátum: 2006. Szeptember 10., 15:26:31 »
Hmmm... Most vagy félreérthetően fogalmaztam, vagy félreérthetően fogalmaztam  Én nem azt mondom, hogy egyáltalán ne javítsunk a képeken, ha lehet, csak azt, hogy nem vagyok biztos benne, hogy érdemes a képjavításra napokat áldozni. Nekem ez jött le újra elolvasva is az eredeti hozzászólásomból. És az, hogy attól, hogy valaki nem fejleszti tökéletességig a beírását, attól még lehet, hogy jó munkát végez, és érdemes befogadni.  Az viszont nekem egy kicsit sok, hogy ha már digitális változat, akkor digitális minőséget akarunk. Tsókolom! Akkor tessék a tökéletességért megkeresni a kiadót, hátha odaadják az eredeti nyomdába küldött anyagot  Amilyen a mai magyar képregényhelyzet, szerintem örülni kell minden olvasható képregénynek, nehogy már duzzogjak, mert nem élénk színű, tűéles képeket kapok.
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Nitro

 • Az egyedi titulusú
 • Hulk
 • *****
 • Hozzászólások: 1165
 • Karma: +3/-1
 • Nem: Férfi
  • http://nitro1.fw.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #87 Dátum: 2006. Szeptember 10., 13:44:54 »
Egyetértek a nagy többséggel Killjoy ellenében. Bocs, Killjoy.  
A felsoroltak mellett még azt tenném hozzá, hogy csak olyan szinten érdemes a képminőséggel, illetve retusálással foglalkozni, amennyire az embernek kedve van hozzá. Ha már csak nyűglődés, és elege van belőle, akkor inkább ne menjen olyan mélységig, mert az egész egy hobbi, és az csak addig jó, míg az ember szereti csinálni.  

Szerk: Ja és még valami: Ha megvan pontosan ugyanaz a font, mint az eredeti, akkor még véletlenül sem jó ugyanabban a méretben használni, mivel a külföldi képregényekben eléggé ritkán vannak ékezetek, és emiatt kisebb sorközöket tudnak használni. Szóval annál egy picivel kisebb méretű betűvel érdemes.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 13:49:18 írta Nitro »

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16175
 • Karma: +67/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #86 Dátum: 2006. Szeptember 10., 10:54:19 »
Nos, én mint egyeltalán-nem-beíró () is leírnám a véleményemet:

Nem tudok a képminőségről igazat adni killjoynak. Én, ha digitális képregényt olvasok, akkor azt szeretném, hogy digitális is legyen a minősége. Élénk színek, zajmentes kép (izé, bocs Zaj... ). Nem fogok a plafonra mászni, ha nem olyan, és remekül élvezem ugyan attól még a képregényt (olvastam már olyan honosított képregényt is, hogy fehér még véletlenül se volt benne, és olyan szemcsés, hogy alig lehetett látni, de a története még jó volt...kicsit fanyalogtam, de ez vannn...), de ha már ott van a csodás PhotoShop és tsai, meg egy beíró, aki tudja kezelni, akkor legalább megpróbálhatja kicsit kipofozni azt a képet, mielőtt beírja. És hamegteszi, akkor csak még nagyobb elismeréssel tartozom az irányába. Ugyanilyen a honosított borítók kérdése. Ha nincs, nem fanyalgok, de ha van, akkor annak elképzelhetetlenül örülök, mert tudom, hogy aki csinálta, az órákat töltött azzal, hogy valóban "megadja a módját" az adott képregény honosításának. És ezek csupa olyan dolgok, amikről tényleg híres a HálóZsák, és remélem, hogy így is marad a jövőben is. Igen, emiatt egyértelmű, hogy követelményeket kell támasztani az újakkal szemben, de azok nem elérhetetlenül nagyok (én is bekerültem, tehát tényleg nem lehetnek szörnyűek ).

És horjb-nek meg annyit, hogy csak így tovább, kis gyakorlás, kis kitartás, és akár bővülhet a stáb egy újabb beíróval is (én remélem ). Úgyis elég nagy a hiány belőlük.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 10:57:39 írta Micho »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 1932
 • Karma: +2/-0
 • Nem: Férfi
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #85 Dátum: 2006. Szeptember 10., 10:15:54 »
Akkor én mint kezdő HZs-s leírom a tapasztalataimat ( nem mintha bárkit is érdekelne   ):

- Engem a honosításra egy rendkívül hülye dolog vitt rá, ez pedig az volt hogy vannak (voltak) olyan címek, amik talán soha nem kerülnek sorra. Mível ez az én szempontomból eléggé rossz, ugyanis nem tudok angolul, olyan szinten, hogy normálisan elolvassak egy képregényt. Ezért arra gondoltam, hogy feladok egy hirdetést a K.N megfelelő topikjában. talgaby gyorsan jelentkezett is. Egyelőre csak azt tudtam, hogy szerzek a dc-ről egy totál ismeretlen képregényt, ami biztosan nem hiányzik senkinek... (nos ezzel eléggé tévedtem. Robert Jordan's New Spring... de ez egy másik történet   ) Akkor csak azt tudtam, hogy ha lesz fordítás beírom és kész. Mivel nem akartam a dolgokba felkészületlenül belevágni, ezért innen onnan összeszedtem tutorialokat, meg fontokat (most közel ezer van). Az hogy hová kerül ki, még nem foglalkoztatott. Mivel valamennyire ismertem a PS-t, meg némi tapasztalatom is volt, viszonylag gyorsan a végére értem. És akkor jött  nagy kérdés: Hová kerüljön ki? Azt tudtam, hogy a K.N-re nem. Indok: túl nagy, elveszne ott, azt meg nem akartam. Felmerült bennem a Comixart, meg a Newgen. Ezt talgabyval is megosztottam, de ő azt javasolta, hogy akkor próbáljunk szerencsét a HálóZsákon. Nekem mindegy volt (oké, ne üssetek, ne... áá..   ) mert az oldalakat nemigen ismertem még, ugyanis jó ha egy hónapja bukkantam rá az undergroundra, úgyanis marha jól el van dugva.  Abban voltam csak biztos hogy a K.N-re semmiképpen.
Tehát fogtam a kész anyagot, regisztrálva már voltam fórumra, noha az oldalt nem ismertem, csak a hihetetlen választékot láttam, meg azt hogy ide későbbiek folyamán kikerülhetnek azok a képregények, amiről fentebb írtam. Csak sikerüljön átugrani a lécet. Őszintén szólva nem tudtam akkor még azt sem, hogy a Hzs-n a legjobb a minőség, mert nem tudtam mindenfelé szétnézni. Ja igen: a tombraider.hu-nak köszönhetően sikerült végig szörföznöm a honosító oldalon amiért köszönet, plusz a képregényeikért is   . Szóval a kezdőoldalon megnéztem a taglistát, amiről találomra kiválasztottam egy nevet, aki nem más volt mint Troll. Írtam neki privit, bár nem számítottam válaszra. Túl simán ment volna. Ennek ellenére gyorsan jött is a válasz, méghozzá egy MSN címmel    na mondom tuti leégetem magam, mert élőben kéne megvédeni a képregényt, meg a fordítást, ami nehéz lett volna, ugyanis nem ismertem a szakszavakat sem, sőt a gáz, hogy néha könnyen felkapom a vizet, és ha cikizés lett volna a dologból (mármint rosszindulatú) akkor... szóval értitek     . De legnagyobb meglepetésemre amikor először összejöttünk, Micho, Troll, meg én (akkor még nem tudtam hogy ők igencsak ismertek a honosítói körökben, sőt... , szóval igencsak nagy megtiszteltetésben volt részem, hogy szakavatott kezek elemezték ki a munkánkat. Na mire a végére érek kék-zöld leszek   ) teljesen szívélyesen fogadtak, és nagyon is pozítiv kritikával illették. Szerencsére sok változtatást nem kértek, sőt mivel akkor még olyasmit kelettvolna csinálni, amit nem tudtam, ezért Troll elvégezte az utolsó simítást, sőt a Borítót is megcsinálta. Egyébként szó sincs olyan magas lécről, mert nem magától kell kitalálnia senkiek a dolgokat, mert itt türelmesen el van magyarázva minden. Egyetlen dolog van, az pedig egy olyan minta ami már kiéértékelhető. Teljesen korrekten elmagyarázzák hogy mit kell csinálni, ha ennek ellenére sem megy, de látszik hogy a delikvensnek megfelelő a hozzáállása, és nem fog 2 képregény után lelépni, akkor maximális segítséget kap. Ez nemcsak tanácsokban merül ki, hanem videókkal, "szerszámokkal" képekkel, ftp.. stb. Ennél több meg nem is kellhet már, mert amit csak lehet virtuális térben adni, az meg is van. Következő fokozat az lenne ha a gép mellett ülve magyarázzná és mutatná valaki azt hogy mi a teendő   .

Azt hiszem ez a titka annak, hogy nem lép le senki. Meg a kialakult rajongótábor, akik biztosítják a lehető legjobb fogadtatást. Ők észreveszik ha van törődve azzal a képregénnyel, meghálálják, sőt sokszor még segítenek is nekünk ha tudnak. Azthiszem ezért nem adnék le a mínőségből, mert mindezektől hosszútávon megfosztanám magam. És amúgyis szeretek a képpekkel foglalkozni, nem baj ha nem 10perc/oldal alatt van kész. Az is igaz, hogy gyakran szorulok még segítségre, de ezt mindig megkapom. És nemutolsó sorban szeretném a lehető legjobbat kihozni a képregényből, ugyanis hiánypótlást végzünk, de ez nem azt jelenti, hogy ha nincs ló jó a szamár is... ezért törekszem a lehető legjobb minőséget kihozni mindenből. Az hogy mennyire sikerül már más kérdés. Az újoncoknak üzenem, hogy maximum az 5. képregényre már lehet akkora rutint szerezni, amivel (borítót leszámítva) könnyedén hozható a legendás HZs minőség. Szóval nem kell félni, csak első lépésben egy kiértékelhető anyagot kell hozzni. Utána már úgyis egyénre szabva jönnek a lépések, de nincs mitől félni, mert minden segítséget megkap. És ami még dob a dolgon, az az, hogy nem kell sokat várnia semmire, ahogy van ideje a dolgoktra csinálhatja is. Annyi energiát fektet bele, amennyit szeretne, mert itt nem futószalagon készülne a cuccok. Na persze, a kialakult közösség, meg rajongótábor arra sarkallja az embert, hogy a lehető legtöbbet nyújtsa.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 10:26:24 írta Micho »

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #84 Dátum: 2006. Szeptember 10., 09:29:08 »
Kösz recsi. Amúgy nem tervezem (nem szeretném) a hulkot folytatni.

Nem elérhető Recsi

 • Fejvadász
 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2882
 • Karma: +33/-0
 • Nem: Férfi
  • Hálózsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #83 Dátum: 2006. Szeptember 10., 09:07:46 »
Idézet
"...furán mutatna most ez a Hulk képregény a többi mellett..."?
Sztem nincs igazad Kill. Mondom szerintem, és ez csak az én véleményem nem a Hzsteam-é. Amikor én elkezdtem, beírtam egy 90 oldalas képregényt. Elküldtem a Hzs-nak, aztán ők adtak egy feljavított szkennt, amit újra beírtam. Aztán a betűnagysággal voltak gondok, szóval újra beírtam, mert ugye nem mentettem el a psd-ket  
Na most ez már majdnem 300 oldal, tök kezdőként, szal, ha valaki valahova beszáll, sztem vállalja az ottani követelményeket, amelyek itt ráadásul teljesíthetők. Én sem megyek be az egyetemre, hogy történelmet akarok oktatni, mert olvastam pár háborús regényt.
A borítók meg olyan dolog, amikkel kedvem talán lenne foglalkozni, de időm nincs rá, és akkor sem venné fel a versenyt Galen (most azért csak őt írom, mert vele dolgozom együtt) munkáival.
És hidd el, ugyanannyira várom, hogy elkészüljön a pixelezésével meg a boríróval, mint annak idején olvasóként egy-egy sorozat új részét.
Tök jó, amikor az általam fordított/beírt cucc kap egy szép köntöst, és így mint egységes  egész más értéket képvisel.
De mondom ez csak a saját véleményem, nem akarok senkit az én oldalamra állítani, csak annyi, hogy szerintem az a jó, ha az irányelveket mindenki betartja.

Hajrá horjb!
És ami még + itt, hogy bárkihez fordulhatsz segítségért, nekem mindig sikerült választ kapnom, ha valamivel elakadtam.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 09:12:17 írta Micho »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #82 Dátum: 2006. Szeptember 10., 09:04:46 »
Idézet
horjb próbálkozása dícséretes, és ha ő esetleg nem akar úgymond "tovább lépni" vagy "felzárkózni" az itteni megszokott honosítási minőséghez,

Ó dehogynem, horjb nagyon is akar felzárkózni.

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #81 Dátum: 2006. Szeptember 10., 08:48:33 »
Idézet
Isten hozott a Zsákon minden kezdőt! Én kérek elnézést Fanatictól és a más honlapoktól.
látom, sikerült  megragadnod a lényeget  
erre csak annyit tudok mondani, hogy Te hoztad fel példaként Fanaticot, én különösebben nem ismerem a munkáját, csak reagáltam a felvetésedre... tehát a bocsánatkérésed jogos

hidd el, hogy minden HZs Tag elégedett az itteni honosítási-rendszerrel,  ha nem lenne, akkor nem csinálnák ilyen szuper minőségben... és ha nekik/nekem így tartja kedvem, hogy kihozom a képregényekből maximumot, akkor az ne szúrja már a szemedet  
ami a kezdőket illeti, senki se kötelezi őket, hogy a HZs-ra jöjjenek... de ha mégis ide jönnek, és közénk szeretnének tartozni, akkor meg kell felelni egy bizonyos elvárásnak, ennyi. ha ez nem jön össze, szerencsére van sok  egyéb honlap, ahova felkerülhet a képregény.  
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 09:06:08 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #80 Dátum: 2006. Szeptember 10., 08:31:46 »
Kösz a tanácsokat. Kösz a dícséreteket. Megprobálom betartani őket.

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #79 Dátum: 2006. Szeptember 10., 06:55:40 »
Nem akartam kiabálni, csak írásban elég nehéz jelezni a mondat nyomatékosítását

"...furán mutatna most ez a Hulk képregény a többi mellett..."?
Miért? Mert nem egy tapasztalt beíró csinálta? Na és? Egyrészről mindig mindenki el van havazva, de ha jön egy új ember nem olyan nagy technikai tudással, de lelkesen, akkor az nekünk nem elég jó? Egyből produkáljon olyan minőséget, mint az öregek, vagy ha nem, akkor majd az öregek megcsinálják a nagy részét helyette? Tudod, nekem ez olyan, mint amikor apuka azt mondja a kisfiának, hogy "Fiam, inkább ne segíts ebben, vagy abban, mert én úgyis gyorsabban és jobban megcsinálom, te csak csináld az apró munkákat, amiket nem nagyon lehet elrontani." Vajon mikor fogja az a gyerek az autót szerelni a garázsban vagy hasonló dolgok? Szerintem soha, tisztelet a kivételnek. De ha az apuka hagyja a gyereket próbálkozni és csak rámutat a végén, hogy hogyan lehetett volna jobban is megcsinálni, akkor a gyerek még meg is szeretheti azt a dolgot és nem fogja azt mondani, hogy "Ezt apukám szokta csinálni." És valahol ez van a Zsákban is. Ha valaki nem olyan jó képfeljavításban, akkor átpasszolja Trollnak, akinél azután hegyekben állnak a képregények. Ha valaki nem tud tökéletes borítót csinálni, akkor megy Trollnak, Michonak vagy Galennek (bocs mindenkitől, aki a témához tartozónak érzi magát, és kimaradt volna, nem akartam körrekt felsorolást csinálni, csak példának szántam a neveket), mert ha saját maga csinálná, akkor mi magunk mondjuk, hogy nem jó. Szerinted mennyire fogja az a "beíró" a magáénak érezni a Troll által feljavított, általad elkészített borítóval kikerült képregényt? Gondolom nagyon...

"nem véletlen kapjuk a visszajelzéseket, hogy milyen igényesek a HZs-s képregények"
Nekem megvan a külön véleményem azokról az olvasókról, akik csak azért istenítik a Zsákot, mert az egekben szárnyal a képminőség. Ez nekem olyan, mint az a nő, aki majdnem magához nyúl, ha meglát a tetőtől talpig bőrszerkóban lévő sötétített bukósisakos embert egy Harley Davidsonon. (És amikor a sisak lekerül, akkor kiderül, hogy egy csaj volt a motoron  ) A Zsák igényessége SZERINTEM abban rejlik, hogy nem egy témában vannak képregények kint, hanem hihetetlen változatosságban adunk szinte mindent. Nálunk van a kifestőtől a bélontó horrorig minden. Itt mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Szerintem ettől igényes a Zsák, és a képek minősége csak egy plusz.

"...ha ő esetleg nem akar úgymond "tovább lépni" vagy "felzárkózni" az itteni megszokott honosítási minőséghez, semmi gáz, majd felkerül Fanatic vagy más honlapra, ahol nincsenek komolyabb elvárások..."?
Isten hozott a Zsákon minden kezdőt! Én kérek elnézést Fanatictól és a más honlapoktól.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 10., 07:00:44 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #78 Dátum: 2006. Szeptember 09., 20:11:57 »
Idézet
Ui.2: Miközben ezt írtam, Micho is hozzászólt. Akkor személyesen tőle kérdezem:  MIÉRT NEM LESZ JÓ, HA NEM JAVÍTJA FEL A KÉPET???
nyugi, nem kell kiabálni, hallom én  most nem egészen értelek, hisz gondolom míg itt honosítottál a HZs-n, te is mindig a minőségi honosításra törekedtél, és képben vagy a dolgokkal, szóval nem tudom, miért kellene ezt elmagyaráznom.  
de dióhélyban talán annyi, hogy már több, mint 3 éve vagyunk a "szakmában", sőt van aki már régebben is ugyebár... és ahogy időközben egyre jobban belejöttünk a Photoshopba, úgy alakultak ki bizonyos irányelvek nálunk, mint pl. a képfeljavítás is, mert úgy látjuk jónak, hogy sokkal szebben mutatnak a honosított képregények, ha valamennyit csinosítunk az eredeti szkenneken. azon vagyunk, hogy minél szebb munkát adjunk ki a kezünkből, ha már csináljuk, és belefér az időbe. szóval elértünk egy stabil szintre, és nem véletlen kapjuk a visszajelzéseket, hogy milyen igényesek a HZs-s képregények, amikre jogosan büszkék lehetünk, és örülünk neki. ezt szem előtt tartva furán mutatna most ez a Hulk képregény a többi mellett, ezért mondtam azt, amit. aki nálunk újoncként jelentkezik, azt próbáljuk felhozni egy szintre, és aki kitartó, komolyan gondolja, az a végeredmény megtekintése után belátja, hogy bizony megérte a befektetett munka... ezt akár tanúsíthatják az utóbbi időben felvett tagok is.
horjb próbálkozása dícséretes, és ha ő esetleg nem akar úgymond "tovább lépni" vagy "felzárkózni" az itteni megszokott honosítási minőséghez, semmi gáz, majd felkerül Fanatic vagy más honlapra, ahol nincsenek komolyabb elvárások... azt hiszem, ebből senkinek nem származik baja, és az olvasók ígyis-úgyis megkapják a képregényt, csak máshonnan
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 21:20:14 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető killjoy

 • Batman
 • ***
 • Hozzászólások: 349
 • Karma: +0/-0
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #77 Dátum: 2006. Szeptember 09., 19:14:33 »
No, akkor én is hozzászólok, mint önjelölt aszkéta (vagy esztéta?  ).

Én a kép szemcsésségére nem panaszkodom, és majd a végén azt is megmondom, hogy miért. A szövegigazítás tényleg nem túl szerencsés (vagy csak szokatlan) balra. Bár vannak olyan buborékok, amik direkt követelik a balra igazítást. A legjobb, ha az eredetit próbálod meg megtartani, kivéve, ha a készítők szerinted nagyon bénán helyezték el a szöveget.

Betűméret. Hmmm... Nem egyszerű dolog, ugyanis soxor jártam úgy, hogy megvolt az eredeti betűtípus, méretre pontosan ugyanazt állítottam be, majd a magyar szöveg itt-ott hosszabb lett, mint az eredeti. Erre jó példa az "OK!", amit van olyan fordító, aki nem szeret, és helyette a "Rendben!"-t szeretné használni, de a buborék pont olyan kicsi, hogy nem fér el. Persze ilyenkor is van megoldás. Egy jó kis buborék-minta gyűjtemény képében, amivel az eredeti helyére tehetsz egy kicsit nagyobb, hasonló formájút, és meg van oldva a helyprobléma. Egyébként abban Zeritnek van igaza, hogy az az igazán szép, ha nem változik a betűméret, és ez alól tényleg csak kivételes esetekben szabad eltérni. (Kiabálás, esetleg suttogás, vagy ha nagyon muszály.)

Amit eddig senki sem említett: látszik az eredeti buborék háttere a szélén, ahol nem festetted át. Hacsak nincs agysebészi biztonságú kezed, akkor inkább valamilyen eszközzel old meg a satírozást a kézi átfestem-és-kész-is helyett. Egyébként a sima fehér bubi satírozására a legegyszerűbb még mindig a PhotoLine, mert az nem foglalkozik a buborékban lévő szöveggel. Talán segíthet, ha belenézel az általam készített satír tutorialba. Nem mondom, hogy az az egyetlen üdvös megoldás, sőt, szerintem rajtam kívül senki nem csinálja úgy, de hátha segít valamit.

Na és akkor visszatérve a szemcsésségre. Ez is egy érdekes téma, ugyanis van aki arra esküszik, hogy a szkennelt képen legyen meg a papírkép "szemcsés, nyomdafesték varázsa". Van aki meg a vegytiszta képeket szereti, amin minden zaj (bocsi Zaj, nem rád gondoltam!  ) el van tüntetve. Én úgy gondolom, (És hangsúlyoznám, hogy ez a magánvéleményem, ami nem tükrözi sem az itt megszólaló többi fórumozó, sem a Hálózsák csapatának véleményét!) hogy a képminőség a honosítás esetében huszonhetedrangú dolog. Tudom, hogy ezzel ellentmondok sokaknak, és talán még a HZs működési elvének is, de akkor is ez a véleményem. (Aki nem akar flame-elni, az itt abba is hagyhatja!!!) Mindenki sír, hogy így a papíralapú képregény kiadás, meg úgy a papíralapú képregény kiadás. Van aki kevesli, van aki mást akar, van aki sokalja, de egy biztos, mindenkinek van vele valami baja. A Knet-en és aloldalain elindult a "Válaszd a papírt, hogy később is legyen miből választanod." reklámkampány. Ez nagyon szép és jó is (bár nekem egy kicsit álszentnek tűnik), de kérdem én: ha szinte nyomdaminőségben letölthető egy képregény a netről eredeti nyelven, vagy ami még jobb, magyarul, akkor mi a francért vennék meg a nem fanatikus rajongók? Persze, lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy bár megvan az eredeti angol nyelvű és a magyar is szkennelve, de nekem még a papír alaőpú is kell, de ők lesznek kevesebben. Hogy hova is akarok ezzel kilyukadni? A fene sem tudja. Talán oda, hogy a nagy minőséghajhászásban esetleg elveszett valami? Nem tudom. Én néha úgy érzem, hogy igen. Gyönyörű képeket látok, szebbnél szebb borítókkal, fantasztikus (és rengeteg!) melóval kiegészített hiányos oldalillesztéseket, amiken olyan részek is vannak, amit még a szkennelő is kihagyott. (Ld. Galen döbbenetes munkáit a Star Wars képregényekben!) És az olvasó el is várja ezt, mint ahogy egy papíralapú képregénynél is fel lenne mindenki háborodva (teszem hozzá, joggal!) ha hiányoznának képrészletek mondjuk a duplaoldalas képek illszetésénél. De nekem itt valami nem kerek. Nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy mi, nem is ez a megfelelő hely, egy ilyen parttalan vita elindítására, de csak kikívánkozott belőlem. Igazából bennem mindig az a kérdés van: "Ha szemcsés a kép, vagy nincs minden 1000%-ra tökéletesre elkészítve, akkor az olvasó (sőt inkább nagybetűvel, mert nekem ezen van a lényeg: AZ OLVASÓ) nem ugyanazt a történetet kapja? Nem fog egy jó (és most a tényleg jóra gondolok!) történet után kellemes szájízzel felállni és nem mondja azt, hogy "Igen! Ez tényleg jó volt!"? Tökéletes példa erre (bocs a külsős reklámért!) a Fanatic oldaláról letölthető "Realworld - Superman" történetre. Nem tökéletes a képminősés, sőt még nyomdahubák is vannak itt-ott, de a történet végén azt mondta: örömmel áldoztam fél órát az életemből, hogy végigolvassam, mert a nagybetűs TÖRTÉNET annyira magával ragadott, hogy nem is érdekelt, hogy milyen a képi világ. Számomra a képregényben a kép csak egy (rossz szó, de hirtelen nem tudok jobbat) köret, ami lehet akármilyen jó minőségű, akármilyen virtuózan megrajzolt, akármilyen élethű és tökéletes, de csak egy kiegészítője a történetnek. Ha a történet nem fog meg, akkor eheti a fene az egészet. Emlékszem, amikor az egyik oldalon a honosítók meghagyták az eredeti szkennelt méreteket (1200 (vagy még több) pixel körüli képszélességgel) és a képminőségen sem javítottak (pedig lett volna mit, mert az eredeti nem volt valami szép), micsoda fejmosást kaptak a fórumukon, hogy ilyen szar minőséget hogy lehetett kitenni. Mintha nem is a történet számított volna, hanem az, mint ifjú koromban egy pár srácnál: "Bibiiii, nekem már 3000 szexi csajos képem van!!!" És erre én mindig azt válaszoltam, hogy nekem meg egy sincs a gépemen, mert 1. maradok a 3D-nél  2. sajnálnám a helyet pazarolni (Figyelem! Akkoriban még a 850MB-os vinyó volt a csúcs!!!) csak azért, hogy legyen még 15 bikinis képem Cindy Crawfordról. (A fiatalabbak kedvéért: Cindy olyan volt gimnazista koromban, mint most... na basszus, egy topmodell sem jut eszembe  És ebben az egész eszmefuttatásban talán az a legszebb, hogy nekem jelenleg 301 GB rendszerezett, tömörített JPG formátumú képregényem van DVD-ken és winchesteren + van több, mint 82 GB, amit még nem néztem át. És az elmúlt kb. egy hónapban nem is töltöttem le a friss cuccokat

Na mindegy! Befejezem az értelmetlen puffogást. A konklúzió úgyis az, hogy vannak megszállottak (bocs!), mint pl. Galen vagy Troll, akik képesek egy-egy képpel órákig-napokig kínlódni, csak mert NEKIK az örömet okoz, és van a másik véglet, akik a "leszarom-csak-legyen-egy-frissítés" stílusban nyomják. A jó megoldás talán valahol a kettő között lenne, de ezt mindenki döntse el maga, hogy neki mi az, ami megfelelő. Egy biztos, én mint OLVASÓ azért szurkolok, hogy minnél több JÓ történet kerüljön ki, és nem fogok csak azért nem szeretni egy honosítást, mert az szemcsés, vagy esetleg még több baj van vele.

Hát ufffff, én koptattam a billentyűket.

Ui.: Egyébként, hogy a feltett kérdésre is válaszoljak nekem az elsők: fordítás - Lovecraft - Kép a házban, beírás - Five Rings Of The Wutang #0. Mindkettő a letöltések között  A Wutangnal emlékszem mit szenvedtem az "ÁRULÓ!!!" kiáltás beírásával. A Lovecraftot meg fordítani azért választottam, mert rövid volt. A fene sem gondolta, hogy van benne egy paraszt, aki tájszólásban vartyogja az angolt

Ui.2: Miközben ezt írtam, Micho is hozzászólt. Akkor személyesen tőle kérdezem:  MIÉRT NEM LESZ JÓ, HA NEM JAVÍTJA FEL A KÉPET???
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 19:36:21 írta killjoy »
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Micho

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 4276
 • Karma: +35/-4
 • Nem: Férfi
  • http://www.halozsak.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #76 Dátum: 2006. Szeptember 09., 18:23:20 »
Idézet
Ja, és horjb, várjuk a maradék 21 oldalt  (csak rendezd középre légyszi a sorokat)
persze mielőtt beírnád a szkenneket fel kellene javítani, különben az egész nem lesz jó  

egyébként  egyetértek az előttem szólókkal, bár így két buborék alapján nehéz felmérni a technikádat... de a középrehelyezés és az egységes betűméret az fontos
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 18:26:43 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16175
 • Karma: +67/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #75 Dátum: 2006. Szeptember 09., 17:48:13 »
Fordításból igen, beírás részemről a Helyszínelők: Titkos személyazonosság (meg előtte volt egy próbám egy másik képregénnyel, de az felejthető).

Ja, és horjb, várjuk a maradék 21 oldalt  (csak rendezd középre légyszi a sorokat)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Gabe

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 1932
 • Karma: +2/-0
 • Nem: Férfi
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #74 Dátum: 2006. Szeptember 09., 17:34:31 »
Attól függ, kitől kérded... az enyém például a Kikelet #1, na meg persze talgabyé is.
(részemről olyan is   )

Nem elérhető Punkológus

 • Magneto
 • *****
 • Hozzászólások: 952
 • Karma: +0/-0
  • http://
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #73 Dátum: 2006. Szeptember 09., 17:22:10 »
Abból nincs minta véletlenül?

Nem elérhető Troll

 • HálóZsák tag
 • Vader nagyúr
 • *
 • Hozzászólások: 1289
 • Karma: +1/-0
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #72 Dátum: 2006. Szeptember 09., 17:20:20 »
Jah, Garula hogy nekikezdtél... hát, jobb mint a mi első próbálkozásaink.  

Nem elérhető Zerit

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2026
 • Karma: +17/-5
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #71 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:42:31 »
nagyon jo, tulajdonkeppen mar az egy kituno dolog, hogy belevagtal
tobbnyire a beiroknak sajat stilusa alakul ki, nehez megmagyarazni mit miert es hogyan csinalnak, tobbnyire a sajat szeperzekukre hagyatkoznak
en ket "hibat" emlitenek meg a beirassal kapcsolatban:
1. a betumeret minden bubiban azonosnak kell, hogy legyen... hacsak nem indokolt a betumeret novelese vagy csokkentese, figyelembe veve az eredeti kepregenyt... pl lehet hogy Hulk hangosabban, ercesebben beszel es ezt fejezik ki a nagyobb betumerettel, nem tudom, nem olvastam meg Hulk kepregenyt, ugyhogy lehet hogy itt tevedek
2. a szoveg balra van rendezve... alapvetoen ez sem hiba, nalam speciel az a tendencia, hogy kozepre rendezem es megprobalom a bubi alakjara formazni a szoveget
kb. ennyi a meglatasom
az elso beirasomban hasonlo hibakat fedezek fel (KN-rol letoltheto Gruffacsor a cime)
pici gyakorlassal es a tobbi "meno" beiro munkait tanulmanyozva jutottam el oda, ahol most vagyok
ha komolyan gondolod a beirast, szivesen segitunk es tanacsokkal latunk el
hajra!

+++

a francba... megeloztek
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 09:46:10 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16175
 • Karma: +67/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #70 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:38:03 »
Nos, ami így ránézésre mondható negatívumok:
-a szöveg nincs középre rendezve
-a színek kicsit fakóak
-a kép szemcsés
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #69 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:18:39 »
Nah. Felraktam.
link
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 09:19:44 írta horjb »

Nem elérhető talgaby

 • HálóZsák tag
 • HZs-megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 16175
 • Karma: +67/-25
  • http://halozsak.tlof.hu
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #68 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:09:18 »
Rakd fel a képfeltoltes-re, mert a Firefoxom pl. nemes egyszerűséggel meg se jeleníti.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #67 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:09:11 »
Nem beírást akartam írna hanem 1 oldalt amit beírtam.

Nem elérhető Zerit

 • HálóZsák tag
 • HZs imádó
 • *
 • Hozzászólások: 2026
 • Karma: +17/-5
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #66 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:07:56 »
Idézet
Első beírásom: várom a véleményeket.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 09:09:03 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető horjb

 • Venom
 • ***
 • Hozzászólások: 393
 • Karma: +0/-0
  • http://www.gportal.hu/horjbcomic/
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
« Válasz #65 Dátum: 2006. Szeptember 09., 09:05:28 »
Első beírásom: várom a véleményeket.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Szeptember 09., 09:06:57 írta horjb »