HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
RowDragon:
Oh, remek, remek! Köszönöm szépen a dicséretet, a segítséget, de leginkább az építő kritikát.
A képek zajszintjét igazán nem értem még, mert annyira nem mentem bele a képszerkesztésbe, de majd ránézek. A képeket nem én scanneltem, hanem... nos máshonnan valók. Így eleve jpg formában jutok hozzá, ami kissé megnehezíti ugye a dolgokat. (Majd esetleg, ha ráveszem magam a More than mortal-ra, mert az kézben van.)
Hmm... tördelés: igyekeztem, hogy a szöveg minél több helyen vegye fel a bubi alakját, ahol meg nem volt elképzelésem, ott az eredeti szöveg alakjára próbáltam igazítani. Ez az oka, hogy több helyen van mindössze egy szó alul. Mint ahogy az is előfordul, hogy egy szó kerekedett felülre. Ja, persze, nem a mesélős képen, hanem a beszélős bubiknál. A képeken mindössze annyit javítottam, hogy a nyilvánvaló scannelési vakfoltokat átsatíroztam a környezet színével. Ezt ugye leginkább a keretrészen, ahol fehér, és látszik a sok kis "letaposott hangya".
Az élénkítést azt hogyan? A kész képen csavargassak kicsit a fényerőn?
talgaby:
Mondom, a Star Wars nem az én részlegem. A borítókra vannak borítósok, ők szinte bármiből csinálnak egy magyar verziót. Remélem, Galen befut majd vmikor, vele tárgyalhatsz majd részletesebben... (egyébként új képregényeket nagyon nem honosítunk, azt csak egy oldal csinálja. Általában be van tartva egy fél/egy éves lemaradás )
RowDragon:
Nos, a borítónál van egy kis bibi. Nem jutottam hozzá egy egész alakos "pőre" képhez, a képszerkesztésben pedig nem vagyok túl májer. Ezért a borító magyar változata egy a netről leszedett, de kisebb képre készült. A sorozat többi képével is hasonló lesz a helyzet. A Legacy jelen pillanatban a 6. résznél tart, a 7. januárban jelenik meg, és február végéig kijön a 9. rész, ha az előrejelzéseknek hinni lehet.
Másik kiszemeltem a Dark Times, röviddel a Sithek bosszúja után játszódik, és a Jedik irtásáról szól. Még csak az 1. rész jött ki, márciusig tervezik az 5. részt.
Harmadik kedvencem pedig a 10. résznél tartó Knights of the Old Republic. Február végéig tervezik a 14. részt.
Én pedig, ahogy hozzájuk jutok fordítom őket. Persze ha van rá igény.
talgaby:
Hm, a grafikához értesz, ez látszik. A fordítás is egész jónak tűnik így elsőre. Amivel nekem gondom van:
A tördelés elég rosszul sikerült, már megbocsáss. A mesélős képen nem egyszer egy szó jut az utolsó sorba, de volt, ahol a bubi szélét verte a szöveg. Ez az a rész, ahol hyenge még.
A másik meg aképek feljavítása. Nem zajosak, ezzel nincs gond, csak egy kicsit élinkíts a színeken, elég fakónak tűnik.
Utóbbit elég könnyű elintézni, előbbibe meg belejöhetsz. Jó volna a Star Wars-osaink véleménye is ezekről az oldalakról, mert egyelőre ez így nagyon szép első próbának tűnik nekem.
RowDragon:
Üdv!
Oh, igazán köszönöm a segítséget.
Azt hiszem ez lesz az: http://freeshare.us/albums/RowDragon/268a11008a
Ez az első öt oldal az első részből.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése