HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
killjoy:
--- Idézetet írta: Galen ---Legyen lista vagy ne ?
--- Idézet vége ---
Lista kell, ezt szerintem nincs épeszű ember, aki vitatja, pontosan az általad leírt dolgok miatt. Ami viszont nem normális, az az egy emberhez felkerülő 974 füzetnyi foglalás. Mint pl. ez a C4A-nál: Heavy Metal Magazine:Mind (C4A)
Na most nem tudom, ki mennyire van képben a HMM-mel kapcsolatosan, de ez egy 60-80 oldalas kiadvány, rengeteg különszámmal, vadhajtással, oldalággal és már több, mint HÚSZ éve megy. Általában minden kiadványban 4-5 (vagy még több) rövidebb sztori van, sokszor több részen keresztüli sorozatok. Na most akkor ez a foglalás most komoly, vagy csak egy vicc? Ha csak havi egy számot, számonként 60 oldallal veszek, és minden számra 4 történetet számolok, akkor is 14400 oldalról és közel EZER történetről beszélünk! Ki fogja ezt megcsinálni??? Mert lefoglalni marha kényelmes így, de hogy ebből a büdös életben nem lesz ilyen szinten megjelenés, az tuti. Nem beszélve arról, hogy nem egy HMM-es történet jelent meg egyben külön kiadásban és nem úgy, hogy HMM kiadvány. Vagy ott van pl. a nálunk kint lévő Utolsó sárkány, ami szintén a HMM-ben jelent meg, mint az később kiderült, de a szkennelő ezt sehol sem tüntette fel.
--- Idézet ---Legyen polgárháború!
--- Idézet vége ---
Dehogy legyen!
--- Idézet ---Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
--- Idézet vége ---
Ezzel csak az a baj, hogy ezzel a jelenlegi honosítók egy jó részét alapból ki is zártad a dologból. Sokan még csak most tanulják a dolgot, nem biztos, hogy "normális" munkát fognak kiadni. Szerintem ezzel kapcsolatosan csak az a biztos, hogy mindenki olyan minőséget fog kitenni a netre, amilyen neki megfelel. Tökéletes példa Fanatic oldala, ahova pár üres borítóval besegítettem. Fanatic örült neki, és fel is használta a Rose&Thorn-hoz, mert úgy gondolta, hogy bár a szűz borítók sem tökéletesek, de még mindig jobban néznek ki, mint amit a jelenlegi tudásával ő meg tudna oldani. Ezzel szemben Grandmaster B. a Shannahoz kapott ugyanilyen borítókat nem használta fel, mert ő meg úgy gondolta, hogy bár nem szép, ahogyan ő meg tudta oldani a borítót, de ha egy szűz borítóval csinálta volna, akkor az már nem lett volna ugyanaz.
--- Idézet ---Az egészet az olvasókért csináljátok- szerintem csak úgy lehet ezt fentartani ha mindenki tisztességesen játszik.
Barátok vagyunk nem ellenségek, ne is váljunk ellenségekké!
--- Idézet vége ---
Maximálisan egyetértek. Bár az előző hozzászólásaimban azt már leírtam, hogy mi a bajom a foglalási lista jelenlegi formájával. De az teljes mértékben igaz, hogy egyetlen képregény sem ér meg még két billentyű leütésnyi vitát sem
Tyler-x:
Legyen polgárháború! Én nem nagyon értek hozzá mégis meg szeretnék osztani pár gondolatott, akinek nem tetszik ne olvassa!
Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
A lista azért van hogy szabályozzon, aki nem szereti a szabályokat az ne olvassa, de aztán ne csodálkozzon hogy azt a képrgény amit csinál már valaki megcsinálta.
Szerintem ez a rendszer ami most van működik nem kéne összekuszálni a dolgokat- de aki ki akar válni azt tényleg senki nem akadályozza meg.
Az egészet az olvasókért csináljátok- szerintem csak úgy lehet ezt fentartani ha mindenki tisztességesen játszik.
Barátok vagyunk nem ellenségek, ne is váljunk ellenségekké!
Örülök hogy ezt a pár dolgot megoszthattam, tudom jobb lett volna ha kussolok!!!!!!!!!
killjoy:
--- Idézetet írta: Zerit ---azaz Ujvideken adtak ki, hogy pontositsak
--- Idézet vége ---
Isten áldja őket érte! Életem egyik meghatározó momentuma volt, amikor a Villám Will (vagy Talpraesett Tom? Szóval Lucky Luke ) képregényben elhangzik a
"Köszönöm, hogy imádott,Engem, meg a brigádot."
és a
"Kedvencem a skót (Vagy ír volt? Erre már nem emlékszem.) whiskey,Ha berúgok, a kocsmából ki visz ki."
Akkoriban rengeteget köszönhettünk képregény téren annak a kiadónak.
Galen:
A neten semmit sem kell betartani. Senkit sem lehet rákényszeríteni arra, hogy betartsa a foglalási listát. Ha valaki akarja akkor szarik az egész pókhálóvékonyságú szálakon még épp egymáshoz kapcsolódó honosítói oldalak "szövetségére" vagy "megállapodására" és nyit egy oldalt amin azt jelentet meg amit akar. Ki gátolja meg ? Senki.
A foglalási lista arra tökéletesen jó, hogy ne kapjunk idegbajt akkor, amikor például egy 150 oldalas TPB-t elkezdesz fordítani. Lelkiismeretes vagy, mindennek utánnanézel. Aztán a retusáló gatyába rázza a képeket, a beíró beírja és elrepül az a két három hónap. Miért ilyen sok idő ? Mert nem reptépen fordítasz, kétszer megnézel valamit míg leírod stb. stb. Elkészültök, már az utolsó simítások vannak és a megjelenés előtt egy héttel megjelenik máshol. Végülis a cél az, hogy eljusson az olvasókhoz. Eljutott ? Eljutott. Az pedig már senkit nem érdekel (vagy fel sem tűnik) hogy a "gyorsabb" változatból hiányoznak szavak, más az értelme, ferdék az oldalak, sárga a férfi feje mikor tudjuk hogy nem is kínai stb.stb. Tudom nem mindenkit érdekelnek az ilyen dolgok. Van akinek elég ha csak körvonalakat lát a képből, sőt az sem érdekes ha ferde a lap. Végül is a szem kompenzálja ezt automatikusan. De akkor mit is kéne csinálni ? Melyik a jó megoldás ? Legyen lista vagy ne ?
Recsi:
A SW-vel szerintem nem érdemes sokat foglalkozni. Ha valaki valamit meg akart csinálni, megbeszéltük vele, aztán vagy megcsinálta, vagy nem. A Hálózsákon kívül (tudtommal) még 2 helyen van SW (meg még egy helyen manga, de az nem az én asztalom). A K.neten (most nem Trollt és magamat fényezem de) nem tom mikor fejeződött volna be a Union, ha nem állunk neki. A másik K.netes kapcsolat az Empire sorozat. Azzal azóta sem tudom, hogy pontosan mi van. Odaadtam a cuccot, 1 fordítás visszajött, amit beírtam, aztán küldtem többet is, de azóta néma csend. Ezt a sorozatot épp most kezdtük kitenni a Hzs-re, úgyhogy halad a dolog. Newgen comicsnál van pár dolog, de ott sem ez a fő vonal. Az első megjelent füzetek után kb. 100 soros helyesírás hibalistát küldtem. Galen meg a Chewbacca külalakján akadt ki, amelyből 2005 október (ez nem biztos, de a letöltött képek után ez a dátum van), az 1. szám óta semmi nem jelent meg. Szóval ennyit fűznék hozzá a SW foglaláshoz. A többibe meg nem ugatok bele, mert nem tudom, mi a helyzet.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése