HálóZsák fórumok > a Zsák
Egy Kezdő Beíró Botladozásai
talgaby:
Kell a nyavalyának polgárháború. meg lehet oldania dolgokat anyázás nélkül is (ha mindkét oldalon nem is, de egyen biztos ).
--- Idézet ---Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
--- Idézet vége ---
Relatív, hogy mi a normális. Nálunk Galen a minőség nagy megszállottja - már bocsi, Galen - néha van egy olyan érzésem, hogy legszívesebben algoritmusokkal 3000-es felbontásra nagyított és feljavított, 5 megás oldalakat szeretne felrakni. Kétségtelen remekül nézhet ki úgy egy képregény... HDTV-n. Nekem egyetlen egy van így, semmi különbség nincs közte és a szumma 7 megás verziója között. De állítólag HDTV-n fenomenális. Viszont van, aki szerint egy hiperrosz felbontású, alig látható kép is megteszi, kicsit pontatlan, de nagy átlagban elfogadható szöveggel is. A lényeg úgyis az, hogy olvasható legyen magyarul. A többség e kettő között mozog vhol, bár általában a minőséggibbet követelő irányban.
Tyler: Ez a rendszer se tökéletes. Nem azt mondjuk, hogy dobjuk sutba az egészet, mert én is pl. fontosnak tartom a foglalási listát, de megvannak a maga gondjai. Csak próbálunk kiötölni vmit, hogy lehetne kicsit jobbá tenni. (Bár én akkor is féléves lenullázást tartanám jó ötletnek... ha az oldalak állítják össze aztán a követhkező féléves listát, akkor még Kendrának se jutna többletmunka, egy összeállítás meg úgyis mindig esedékes küldés előtt.)
--- Idézet ---Az egészet az olvasókért csináljátok- szerintem csak úgy lehet ezt fentartani ha mindenki tisztességesen játszik.
--- Idézet vége ---
Ó, ez csak az elvi része. Gyakorlatilag az olvasó lassan csak sima fogyasztó lesz, aki vagy azt viszi, amit adnak neki, vagy mehet ahova akar. De ugyanakkor nem is lehet mindig azt adni, amit az olvasók követelnek. Kicsit érdekes a helyzet néha. Meg bonyolult.
Kendra:
A C4A neveben:
1. A Heavy Metal Magazine torteneteibol folyamatosan honositunk valogatasokat HMM cimmel. Negy mar kint van, tiz elokeszuletben.
Valogatas, mert nem minden tortenet egyforman jo benne es mert nekunk igy tetszik.
2. Tovabbra is fentartjuk a jogot, hogy a teljes anyagbol valogassunk. Ha valaki szinten szivesen csinalna belole valamit, lehet jonni egyeztetni. Direkt nem mondok neveket, hogy ki mindenkivel tudtunk megegyezni a multban...
Mellesleg pedig:
Ket napja buszkelkedik a HaloZsak "A Negyedik Erő" cimu kepregennyel, ami ugyebar Blixxa es Elwood erdeme. Gratulalunk hozza... mi is szivesen megcsinaltuk volna... AZERT IS FOGLALTUK LE!
No de ki torodik itt azzal, hogy ki mit foglal... majd keresunk mast a forditonknak...
killjoy:
--- Idézetet írta: Zerit ---
--- Idézet ---"Köszönöm, hogy imádott...
--- Idézet vége ---
Talpraesett tom: Az apacsok szorosa
HMM: nos, ebben reszben erintett vagyok en is, ugyanis a legutolso C4A-s HMM valogatasban en is reszt vettem illetve a Moebius valogatasom nagyresze is innen szarmazik... mar te is leirtad, hogy ez a magazin sok-sok apro egymastol fuggetlen vagy epp folytatasos tortenetbol all, azaz nem tul koherens kiadvany, ezert tobbnyire a honositonak tetszo sztorikat valogatja ossze ebbol a rengeteg kepregentbol, azokat amelyeket erdemesnek tart a tobbi, angolul nem tudo olvasoval megosztani. azaz nem sorban, az egesz fuzet tarttalmat honositjuk - ezert volt logikus a MINDEN szot hasznalni
de szvsz meg nem haraptak le senki fulet sem azert, mert egy sztorit honositott a HMM-bol, gondolom az Utolso sarkany miatt sem panaszkodtak az illetekesek, ahogy a knetes mano-fele Gimenez kepregeny, a Sakk-matt miatt sem
--- Idézet vége ---
Nincs nekem a HMM-es válogatásokkal semmi bajom, csak valszeg lesz olyan honosító, aki beleolvas pár HMM-be, talál köztük olyat, amit megcsinálna, felmegy a Tervezett képregények listájára, és azt látja, hogy az mind a C4A-jé. Jó esetben felveszi velük a kapcsolatot, és mint azt írtad is, 99%-ban pozitív választ fog kapni a kérésére. A gáz ebben csak az, hogy egy jó páran szerintem mikor meglátják ilyen formában a foglalást, akkor viszakoznak is. Főleg, hogy a C4A-ra reggelni kell a bejutáshoz, így az is elriaszthatja a kapcsolatfelvételtől az egyszeri delikvenst. Talán az lenne a korrekt, ha valamilyen elérhetőség lenne a foglalások mellett, hogy az ilyen esetekben megkönnyítsék az egyeztetést? Nem tudom. Csak kérdezem. Lehet, hogy szükség lenne egy honosítói adatbázisra a foglalási lista mellett?
Galen:
--- Idézetet írta: killjoy ---
--- Idézet ---Először is ha csinálsz valamit csináld normálisan, ha nem tudod csinálni akkor ne is csináld.
--- Idézet vége ---
Ezzel csak az a baj, hogy ezzel a jelenlegi honosítók egy jó részét alapból ki is zártad a dologból. Sokan még csak most tanulják a dolgot, nem biztos, hogy "normális" munkát fognak kiadni. Szerintem ezzel kapcsolatosan csak az a biztos, hogy mindenki olyan minőséget fog kitenni a netre, amilyen neki megfelel.
--- Idézet vége ---
Aham...csak akkor ne a másnál lefoglalt képregényeken gyakoroljon. Amit más tuti normálisan megcsinál. Lehet 5 év múlva, de ahogy már te is jelezted...több százezer képregény vár honosításra.
Zerit:
--- Idézet ---"Köszönöm, hogy imádott...
--- Idézet vége ---
Talpraesett tom: Az apacsok szorosa
HMM: nos, ebben reszben erintett vagyok en is, ugyanis a legutolso C4A-s HMM valogatasban en is reszt vettem illetve a Moebius valogatasom nagyresze is innen szarmazik... mar te is leirtad, hogy ez a magazin sok-sok apro egymastol fuggetlen vagy epp folytatasos tortenetbol all, azaz nem tul koherens kiadvany, ezert tobbnyire a honositonak tetszo sztorikat valogatja ossze ebbol a rengeteg kepregentbol, azokat amelyeket erdemesnek tart a tobbi, angolul nem tudo olvasoval megosztani. azaz nem sorban, az egesz fuzet tarttalmat honositjuk - ezert volt logikus a MINDEN szot hasznalni
de szvsz meg nem haraptak le senki fulet sem azert, mert egy sztorit honositott a HMM-bol, gondolom az Utolso sarkany miatt sem panaszkodtak az illetekesek, ahogy a knetes mano-fele Gimenez kepregeny, a Sakk-matt miatt sem
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése