HálóZsák fórumok > a Zsák

Egy Kezdő Beíró Botladozásai

<< < (118/163) > >>

Callaow:
Úgy látom megbolydult egy kicsit a kas.

És ahogy látom a felszín alatt,(érthetően)okoz pár kellemetlenséget ez a foglalósdi.
Ha killjoynak igaza van és tényleg kb 100an vagytok akik a honosítással foglalkozik,akkor sok értelme nincs a vitának,mert a havonta megjelenő anyag is bőven felülmúlja a teljesítőképességeiteket.(számbelileg).

Másrészt nyilván előfordulnak olyan anyagok,amelyik több személynek is tetszik,tőbben is szívesen kezelésbe vennék.Itt vagy csak a megállapodás víssz előre,vagy több fordítás is kialakul.

Gondoljatok azokra is akik esetleg most akarnak belekezdeni ebbe a honosító munkába.Egyrészt az elején fingjuk sincs,hogy mi az a előjegyzési lista ;másrészt pedig esetleg egy-egy kedvenc comixukat akarják lefordítani,de az éppen valamelyikötök lefoglalta,

Azért hagyja abba idejekorán a melót,mert éppen valamelyik stáb egyszer régebben előjegyezte magának.  

Én maximalizálnám a számot egyfajta időkorláttal.Lényege az lenne,hogy talgaby javaslatára félévente törlödne a lista,de egy bizonyos számú teljesítés(pl félév alatt 10-15 szám az adott példányból)előjogot adna a foglalásra.Viszont nem lehetne egy számot "mind" lefoglalni csak azért,mert egyfajta mixet (a legjobb részek) állítson össze belőle bármelyik comix.

Létre kellene hozni egy forúmot,topicot,ahol minden honap elején a fejesek megbeszélhetnének,hogy nekik mi kell éppen.Ha ott megegyeznek akkor később már joggal lehetne tiltakozni,ha más csapat belekezd.

Mindig a fejénél büzlik a hal..

Gabe:
Valakinek meg net sem jut. Mégsem kezdjük el ingyen osztogatni a dvd-re írt képregényeket. Valahol meg kell húzni a határt, nem lehet mindenkire gondolni.
Ha meg több kell, akkor egy 512-es pendrive kb. 4000ft. Arra meg ráfér ilyen 60MB-s képregényből vagy 8 darab, az egy hétre untig elegendő. Ha ennyit sem akar rászánni senki, akkor mi minek változtatnánk? Ha valakit érdekelnek ezek a nagy képregények, akkor rááldoz ennyit, és probléma megoldva.  (vagy  letöltés után egyből konvertál, és rátol a pendrivera.)
vazze, hisz eredetiben sem hajlandó semmilyen képregényt venni szinte senki, ez meg ingyé van, ez sem jó? Ezt a szinte senkit a napi 1000 körüli látogatószámra gondolom, a k.n-en meg még több. Szóval ezen tömeg jórésze úgysem vesz meg szinte semmilyen képregényt, akkor legalább a mi szórakozásunk legyen már meg, ha a kívánt hatást nem éri el a dolog. (gy.k.: vásárlószám növekedése, vagy mifene volt a cél még anno, ha jól tudom). Elvégre nem kiszolgáljuk a tömeget, hanem megosztjuk velük a saját magunknak szánt képregényeket. Ha jó jó, ha nem, akkor nem. Ennyi.

talgaby:
Gabe, itt arról volt szó, hogy 10 megát még mindig könnyebb letölteni, mint 60-at. És egy 256-os pendrive-ra 60 megás képregényekből még a HZS heti termése se férne fel gyakran, hát még az összes honosított és eredeti nyelvű friss scan. Azért nem mindenki tud végtelen letöltési limitet és bazinagy tárolókapacitást felmutatni.

Nitro:

--- Idézetet írta: Galen ---Na ne szivass. Mindenki DVD-nyi filmeket szed le és ez a 100 mega lesz a gond ?
--- Idézet vége ---
Lehet, hogy mindenki, de én nem szoktam DVD filmeket töltögetni. Nekem a megnézéshez bőven elég a legfeljebb 2 CD-s avi.   És azokból se mondhatnám, hogy sokat töltögetek.
Amúgy Gabe-val is egyetértek. Lefelé rontani lehet a minőséget és felbontást bárkinek tetszés szerint, de javítani már nem annyira egyszerű. Ezért fordulnak elő nálam is néha 1 MB körüli nagyságú képregényoldalak. Azzal sem vagyok kibékülve, hogy sutty, mindent csináljunk 1024 képpont szélességűre, mert az jó. Ha már van nagyobb szken, akkor miért kell lebutítani? Az olvasó bármikor beállíthatja a böngészőjét, vagy a képnézegetőjét, hogy kicsinyítse lejjebb a képet, de aki esetleg 1024*768-nál nagyobb felbontáson nézi a dolgokat, annak lehet, hogy jobban tetszett volna az eredetileg 1200 vagy 1280 szélességű szken, mint alap.
Egyébként a számomra ideális formátum a jpeg 2000 lenne, mivel a legjobb veszteség nélküli tömörítést képes elérni, csak nem nagyon elterjedt formátum, mivel a böngészők nem támogatják.  
Szimpla olvasó (  ): nem tudom, hogy mindenki hajlandó lenne-e ezt beleírni a művébe.  

Gabe:
(Már a foglalási lista viszoylagos elfogadotsága és működése is kisebbfajta csoda, így szerintem többet ne várj senkítől, pláne hogy vagy 3500 képregény van már honosítva, így aligha hiszem hogy ezt bárki átlátja már)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése