HálóZsák fórumok > a Zsák

Egy Kezdő Beíró Botladozásai

<< < (33/163) > >>

zajrus:
Mondjuk a ps-emet megizzasztotta, de hasonló eredményt értem el (igen a végén a windows közölte hogy a program leállt ne is reménykedjek :D) , de ebbe mi a két óra? 0_0

Genzo:

--- Idézetet írta: Nitro - 2011. Február 01., 18:43:57 ---Két óra gépidőt nem ér meg egy oldal.

--- Idézet vége ---

Főleg, ha a Harcosról van szó.  ;D :badteeth:

Nitro:

--- Idézetet írta: talgaby - 2011. Február 01., 12:43:12 ---Nekiálltam kifejleszteni egy új eljárást az ún. WBZ-jelenségre,

--- Idézet vége ---
Szerintem látványos és hasznosnak is tűnik, de azért a processzoridőn lenne még mit javítani. Két óra gépidőt nem ér meg egy oldal. Legalábbis nekem nem.  :) Ennyi idő alatt talán kézzel is ki lehet szedni, persze két órányi élőmunkát még kevésbé ér meg.  :)

Wearwolfff:
Az élek külsején is van egy glow effectus. De alakul.  ;)

Nekem ilyen lett, nagyítás nélkül.

Vagy ez talán egy kicsit jobban sikerült. Kevesebb a fehér pixel, és a színe is jobb.

talgaby:
Nekiálltam kifejleszteni egy új eljárást az ún. WBZ-jelenségre, amikor a nyersen behúzott szkenneket minden képkezelés nélkül csak lekicsinyítik, benne hagyva a szkennelési zajt és még rá is tömörítenek JPEG-gel. Egyelőre persze limitál a számítási kapacitás, viszont jelen pillanatban az eljárás itt tart:
 Forrás
 Eredmény
 Amit hozzátennék, hogy az eredménybe kézzel semmit se nyúltam bele, az egész egy automata, négy lépcsős script. Jelen pillanatban alkalmatlan olyan rajzok javítására, ahol vékony vonalak mellett sok a finom színátmenet, itt is megfigyelhető, hogy pl. a csizmánál sok átmenet eltűnt, de a kísérletek azt mutatják, hogy ha több részre szedem a folyamatot és négy helyett mondjuk hat vagy nyolc lépést csinálok, egyre finomabb részletek maradnak meg. És kiemelném, hogy a végeredmény jelenleg 20%-kal nagyobb a kiindulásnál, vagyis a nagyító algoritmus már most kétszer hatékonyabb, mint az eddigi rekordom, ahol már 1024-ről 1280-nál akadtak látható gondok.
Persze apró hátrány, hogy egy kétmagos, egyenként 2,2 GHz-es procin ez az oldal (igaz, egyéb meló mellett) mindennel együtt valamivel kevesebb mint 2 órányi (105-110 perc) számítási kapacitást vett igénybe.
Amúgy még nem teszteltem le simán csak széttömörített, vagyis JPEG-eljárás hiányosságaiból fakadó zajok kezelésére, és egy darabig még eltart, amíg arra kitalálok valamit, mert ott teljesen más jellegű a probléma a számolgatás szempontjából.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése