HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
Hazai DC képregények
Sepi:
Igen, ebből indult a pereskedés, hogy mind a két kiadónak volt olyan karaktere, akinek ezt a nevet adták. Viszont a teljes részleteket én sem tudom, hogy most a DC hogy használhatja a nevet.
KiD:
Ha jól tudom, a DC is használhatja a Captain Marvel nevet, csak a címlapon nem. Ezért lett (maradt) az ő Captain Marvel sorozatuk neve Shazam!
Sepi:
--- Idézetet írta: zajrus - 2017. Január 15., 20:03:46 ---Mondjuk ott a kommentek közt olyasmit is lájkoltak, hogy Captain Marvel a fekete-fehér időszakban (?) a Marvel karaktere volt, majd a DC megkaparintotta és ezért nem hívják Shazamnek :nezze:
--- Idézet vége ---
Ez azért ennél jóóóóval bonyolultabb történet volt. A lényeg, hogy elég sokáig pereskedtek a név miatt. Tehát nem a karakteren volt a hangsúly, hanem a Captain Marvel elnevezésen. Amit végül a Marvelnek sikerült megszereznie. Viszont volt egy kis csavar a dologban, ha bizonyos idő után nem adnak ki ilyen címmel képregényt, akkor visszaszállnak a jogok a DC-hez. Ez eleinte nem okozott gondot, de mikor később annyira visszaestek az eladások, hogy megszűnt a Captain Marvel sorozat, már valami megoldást kellett találni a problémára. Ezért volt az, hogy időnként mindig kiadtak egy minit vagy egy rövidebb sorozatot, ami arra volt jó, hogy ne kelljen lemondani a jogokról. Ez főleg a 2000-es évekre volt jellemző. Azóta persze áthidalták a problémát, és Miss Marvelt átnevezték Captain Marvelnek, a helyére meg beraktak egy tini lányt.
--- Idézetet írta: Micho - 2017. Január 15., 22:38:30 ---Az áruház, amit én figyeltem, még külön, három emeletes display-t (állványt) is kapott hozzá, tehát pár tucat biztos volt a kezdőkészlet. Múlt héten már egy darab sem volt belőle... :rolleyes:
--- Idézet vége ---
Jó, de te egy pesti áruházat figyeltél, aminek lényegesen nagyobb a vásárló köre. De nemsoká újra kezdheted a figyelést, mert elvileg két nap és jön a következő rész. :brow:
Micho:
--- Idézetet írta: zajrus - 2017. Január 15., 20:03:46 ---Remélem sikerült jó összefoglalnom, a Marvel és DC anno egy cég voltak majd különváltak
--- Idézet vége ---
Hasonlít akkor a bal Twix és a jobb Twix gyárak történetéhez ;D
--- Idézetet írta: gabo - 2017. Január 15., 21:42:37 ---Én egy városi áruházban dolgozok, amikor megjött a kiadvány az első példányt én vetem meg
--- Idézet vége ---
Az áruház, amit én figyeltem, még külön, három emeletes display-t (állványt) is kapott hozzá, tehát pár tucat biztos volt a kezdőkészlet. Múlt héten már egy darab sem volt belőle... :rolleyes:
Sepi:
Na ja. A kedvencem az volt, amelyik azt írta, hogy végre Batman képregény, gyerek kora óta nem látott ilyet magyarul. Aztán fel is világosította valaki, hogy közel 3 éve két havonta jelenik meg Batman képregény. Az ilyenek hol élnek? :nemtudom: Bár jobban belegondolva, az ilyen inkább ne is vegyen képregényt. :rolleyes:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése