Szavazás

Miről szóljon a következő leírás a Marvel Enciklopédiában?

Vadföld és világa (Vadföld és népeinek bemutatása)
7 (24.1%)
Angyalok és démonok (a Marvel világának démoni és földöntúli figurái, fajai, vámpírok, sötét varázslók stb.)
14 (48.3%)
A Bosszú Angyalai (Avengers kívül-belül minden szinten)
8 (27.6%)

Összes szavazó: 29

Szerző Téma: A rovatokról  (Megtekintve 188464 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
  • Nem: Férfi
A rovatokról
« Válasz #246 Dátum: 2009. November 22., 20:43:59 »
Köszönöm az informálást ezekről a képregényekről mivel nem ismerem a történeteket ezért nem nagyon tudok mit hozzájuk tenni de ha New Avengersben tényleg csak annyi az egész történet akkor tényleg nem valami nagy történet lehetet.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 22., 21:17:35 írta Amondin »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
A rovatokról
« Válasz #245 Dátum: 2009. November 22., 19:52:24 »
Ez csak két dolog miatt nem stimmel: A Sentry nem egy népszerű figura, sőt, valószínűleg többen nem bánnák, ha végleg eltűnne, mint azok, akik nem.
A másik meg, hogy egy húzónév csak akkor lehet az, ha szerepel is néha-néha a címben...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
A rovatokról
« Válasz #244 Dátum: 2009. November 22., 18:39:41 »
Idézetet írta: talgaby
A Dark Avengers ezzel szemben igaz, hogy egy Mennydörgők-cím, de piszok jó, Bendis láthatóan ebbe öli minde megmaradt alkotói energiáját. Gyakorlatilag egyedül viszi vele a komplatt Dark Reignt.
Így igaz, a kedvenc Marvel-ongoingom jelenleg.

Idézet
Viszont nincs benne igazán húzónév
Hogyhogy nincs? Hát Őrszem.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #243 Dátum: 2009. November 22., 11:03:20 »
A New Avengers közel egy éve nem szól effektíve semmiről sem. Egy időben úgy nézett ki, hogy Luke Cage címe lesz, de azóta volt egy harmatgyenge kavarás Dr. Strange-dzsel, majd azóta is a Hooddal szenvednek, immár vagy harmadszorra két éven belül. Egyszerűen minden egyes szám vontatott, a az utolsó előtti, ami eddig megjelent például arról szólt, hogy az Angyalok elmentek egy nagyvárosból a másikba és Luke beesett a Night Nurse-höz. Ez 22 oldalra lett elhúzva. A cím előtte is elkezdett komolyan ingadozni, amit a rossz sztori számlájára írtam, de nagy átlagban most szinte biztos vagyok benne, hogy az áremelés miatt esett vissza, és amúgy az olvasók simán veszik a vontatottság ellenére, mert Bendis.
A Dark Avengers ezzel szemben igaz, hogy egy Mennydörgők-cím, de piszok jó, Bendis láthatóan ebbe öli minde megmaradt alkotói energiáját. Gyakorlatilag egyedül viszi vele a komplatt Dark Reignt. Viszont nincs benne igazán húzónév, Normant bárhogy erőltetik, nem az, Venom már senkit se érdekel szerencsére, Dakennek meg van így is két saját sorozata, és azok közül is csak az egyik megy, főleg a címe miatt. Ennek elelnére a DA is ugyanazt az áremeléses visszaesést mutatja,a mit a töbiek. Csak ennél az a fura, hogy ez az első szám óta négy dolláros.
Az F4-et jelenleg Hickman írja, aki egy nagyon felkapott író lett az utóbbi kb. egy-másfél évben. Viszont a másik oldala, hogy a Secret Warriorsát egyre kevesebben olvassák és sok kritika érte, továbbá az F4-et most a Dark Reign: F4 minijéből folytatja, ami inkoherens volt, csapoóngó, érthetetlen és unalmas, viszont Reed a végén tett egy érdekes felfedezést, amiből most egy elég bonyolult überkozmikus, sok párhuzamos dimenziós sztorit csinál, csak az a gond vele, hogy nagyon úgy tűnik, mintha Millar nagyszabású, tipikusan túlzó és klassznak beállított ötleteit majmolná csak annak a lazasága nélkül, ráadásul a sztori bár nekem tetszik, de három szám keleltt ahhoz, hogy valami tényleg történjen is benne. Ennek ellenére a visszaesése még mindig érthetetlen, feleekkora bukás még hihető lenne, de ez az állapot nem. Valamit biztos fognak kezden a címmel, a legvalószínűbb majd valószínűleg egy crossover lesz, ha tippelnem kell, akkor a Secret Warriorsszal (bár azt nem szeretném, mert eddig olyan a sztori, hogy jó lenne egy-két év múlva elkezdeni a magyar változatát csinálni).
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Amondin

• Magneto
A rovatokról
« Válasz #242 Dátum: 2009. November 22., 10:41:31 »
Köszönöm Talgabynak az októberi eladási listát.
Eddig nem írtam ehhez semmit mert nem nagyon tudtam volna mit írni másrészt meg az írók nevei és a számadatok nem mondtak nekem semmit de most már nagyjából megértettem a számadatok közül mi mondható jónak és rossznak így ha nem bánod akkor ehhez nekem is lenne pár véleményem.
Az első hat DC igencsak meglepő de engem inkább az lepett meg hogy a Marvel még a 80 ezret sem éri el.
Pár hónapja azt mondtam volna hogy ez a 77 ezer elég szép adat de az eddigi eledások alapján már más a véleményem. Tényleg ennyire rosszak az Avengers Spider-man és X-men történetek? Aztán ott van még az F4 mondjuk számomra az a 42. hely nem olyan rossz de ha a számokat nézem majdnem fele annyian vették csak mint az Avengerst és a szepetemberben még 20 ezerrel több volt a vevők száma ez tényleg nagy visszaesés ha jól számoltam. Igaz a történetet nem ismerem de ezek szerint nem valami jó ha csak ennyien vették. Ezek voltak azok amik megfogtak (remélem nem értelmeztem félre semmit) ebből a cikkből remélem a Marvel a következő hónapban már jobban fog állni.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #241 Dátum: 2009. November 21., 18:24:44 »
Talgaby-nak (mint mindig, most is) köszönöm a MK rovat folytatását!

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #240 Dátum: 2009. November 17., 09:41:24 »
Üdv! Köszi a Mortal frissítést ,talgaby!  
Jah,ez az Onaga nem kispályás...de majd nála is lesz brutálisabb

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #239 Dátum: 2009. November 15., 14:20:27 »
Onaga a legbrutálisabb főgonosz, ehhez képest majd látszik, hogy a saját hülyeségének fogja köszönni a bukását. És talán ez lesz az egyetlen olyan játék, ahol két teljesen különböző karakter egymástól független végtörténete is igaz lesz a legyőzésére. John Vogel, ha a részleteket nem is tudja értelmesen kidolgozni, de magát a cselekmény ívét jobban vezeti, mint Tobias.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #238 Dátum: 2009. November 15., 12:36:02 »
Talgaby-nak köszönöm a MK rovat folytatását!  
Onaga nem kispályás ,,(fő)gonosz''...

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #237 Dátum: 2009. November 10., 09:55:59 »
Üdv!Köszi a Mortal frissítést ,talgaby!  
Nekem kb 600körül lehet a képregényes gyűjteményem...viszont 60'70'80'évek rock-jazzrock-progresszív gyűjteményem a 4000 darabszámot közelíti,ami igen sok helyet foglal nálam...  ebből kb 1000db cd,a többi mp3ban van.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #236 Dátum: 2009. November 09., 23:10:12 »
Hűha! Ez nem semmi. Erre nem tudok mit mondani. Egyszerű szavakkal se tudnám kifejezni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 23:11:04 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #235 Dátum: 2009. November 09., 22:42:24 »
Idézetet írta: Asys
2000 fölött?

De ezek csak a Pókok. A végleges szám valahol... olyan 4000 db körül van cakkumpakk mindennel. Két szekrény van tele vele. Mentségemre legyen mondva már majdnem 20 éve gyűjtöm a képregényeket.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #234 Dátum: 2009. November 09., 20:00:33 »
2000 fölött?  
Az ész megáll...  
(Ekkora gyűjteményhez már egy komplett szekrénysor kell!)

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #233 Dátum: 2009. November 08., 22:07:02 »
Idézetet írta: zozi56
Nekem sincs valami sok képregényem, szerintem nincs több 2-300-nál. Lehet, hogy még annyi se. Nem szoktam számolgatni őket.

Én tegnap és ma vettem erőt magamon és elkezdtem összeírni a képregényeimet, de kész káosz rendszerezni őket. Még csak a Pók  címeket és a miniket sikerült, de így is 2163 db körül járok, és ebben még nincsenek benne az Avengers képregényeim, a Wolverine és Iron Man gyűjteményem, nem beszélve a Captain America sorozatokról és a Deadpool-ról, a magyar nyelvűekről, DC-ről és Handbook-okról stb.  
Jövő hét végére összeírom ha belefeszülök is.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #232 Dátum: 2009. November 08., 12:51:40 »
Talgaby-nak köszönöm az MK rovat folytatását és a rendkívül humoros ,,RPG-klisék'' első részét!  

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
A rovatokról
« Válasz #231 Dátum: 2009. November 08., 12:48:50 »
Nekem sincs valami sok képregényem, szerintem nincs több 2-300-nál. Lehet, hogy még annyi se. Nem szoktam számolgatni őket.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Amondin

• Magneto
A rovatokról
« Válasz #230 Dátum: 2009. November 08., 10:51:04 »
Hihetetlen hogy nektek már lassan ezer lesz a képregényetek száma. Az én gyűjteményem még csak a százat súrolja pedig én is már négy éve gyűjtöm őket  .

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #229 Dátum: 2009. November 08., 09:09:15 »
Én valamikor a 80-as évek közepe felé kezdtem el a gyüjtést. Persze, akkor még csak olyanok voltak a gyüjteményemben, mint a Bobo, Góliát, Tom & Jerry, Donald Kacsa, stb. Ezek nagyrésze még mindig meg van, egy hatalmas dobozba raktam be őket (egyébként ezeket nem is számolom bele abba közel 900 képregénybe ami a gyűjteményemet képezi, ezeket külön kategóriába sorolom, a célja majd az lesz, hogy esetleg a gyermekem kapja meg őket  ). Aztán a szuperhős sztorikat meg 89-től kezdtem el gyűjteni, a külföldi képregényeket meg én is csak olyan két-három éve gyűjtöm.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #228 Dátum: 2009. November 07., 20:30:19 »
Hát, a külföldi gyűjteményem nekem 5 év alatt, a magyar olyan 19 év alatt (3 éves koromban kaptam az elsőket)...

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #227 Dátum: 2009. November 07., 19:46:51 »
Nekem 14 év alatt jött össze a hatalmas készletem. Még 1995-ben kezdtem a képregényeket gyűjteni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 07., 19:47:32 írta keildavid »

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #226 Dátum: 2009. November 07., 16:41:19 »
Tényleg nem semmi, hogy 1-2 emberke mekkora gyűjteménnyel rendelkezik!  
Hány év alatt jött össze ez a hatalmas készlet?

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #225 Dátum: 2009. November 07., 09:31:45 »
Idézet
Gondolom ezek közül jó pár meg is fog jelenni itt is.

Igen, ha valaki nagyon unatkozik, akár össze is hasonlíthatja, hogy a gyűjteményemből mi az, ami a foglalási listán is szerepel…

Idézet
Külföldi képregényekből meg sok néha csak első benyomás alapján került hozzám, nem titkolom,
hogy volt olyan is amit a borítója miatt vettem meg.

Na igen, amikor anno elkezdtem a gyűjtést, én is mindent összevásároltam, aztán fokozatosan alakult ki bennem, hogy mi az, amiből igyekszem teljes „sorokat vásárolni”. Ilyen ugye az F4, amiből mindig vadászom a még hiányzó Peter Davides cuccokat, ilyenek a Peter David Visionaries tpb-k, amikből legalább 2-3 db-ot akarok venni tavaszra, ilyen a Teen Titans v3, a Supergirl v5 (az első 20 szám), ilyen a Tiny Titans, illetve a Hulk v3. Mondjuk mai napig veszek néha a KN  bolhapiacán/börzéken olyan cuccokat, amikre szimplán kíváncsi vagyok, aztán elolvasom és sokszor a következő börzén már viszem is ki árulni őket.
Egyébként ezt a gyűjteményt úgy nézzétek, hogy 2005 nyara óta (vagyis 4 éve) jött össze, akkor vettem meg az első 4 db külföldi képregényemet (nevezetesen a Rick Jones esküvőjének 2 részét, illetve 2 Pókembert, amiken azóta már túladtam). Illetve, az utóbbi 1 évben szaporodott fel a tpb/HC gyűjtemény, illetve azóta tudom céltudatosabban kiegészíteni a hiányzó számokkal is a gyűjteményemet, mert egy honosító kollégának köszönhetően azóta van lehetőségem a rendszeres külföldi rendelésekre. Pont ezért is írtam, hogy a lista folyamatosan változik, jelenleg is van vagy 5-6 olyan tpb (Ultimates2 v2: Grand Thaft America, Robin: Search for a Hero, Identity Crisis, BSG: Ghosts, G.I. Joe v1, Superman: Brainiac, Superman and the Legion of Superheroes) amit szívesen megrendelnék, csak hát ugye pénz beszél… Mindenestre a következő nagy beruházás december környékén egy Planet Hulk HC lesz, ezt már eldöntöttem, amolyan karácsonyi ajándék gyanánt…  

Ami a magyar képregényeket illeti, majd egyszer azokat is összeszámolom. Ami biztos, hogy a teljes TF sor meg van (egy része duplán), van egy rakat X-men, Star Wars, Superman/Batman, Superman, Batman képregényem, vagy 50-70 db Garfield, legalább 30-40 száma  régi Csodapókból, 1 szám az újból, megvan a teljes Hihi Pók, a teljes UF4, egy Rozsomák, meg az utóbbi években megjelent szuperhősös tpb, illetve természetesen minden Kázmér és Huba kötet, valamint a 300 HC.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #224 Dátum: 2009. November 06., 19:26:55 »
Nem semmi, hogy ennyi rengeteg képregényetek van. Nekem 946 db képregényem van a gyűjteményemben. És én csakis magyar nyelvű képregényeket gyűjtök, mert én nem tudok angolul.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 06., 19:27:35 írta keildavid »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #223 Dátum: 2009. November 06., 19:15:50 »
Az én gyűjteményem elég vegyes. Igazából kevés olyan sorozat van amit kiemelkedően gyűjtenék, mint pl doki az F4-eket. Szinte mindenből van valamennyi. Leginkább a magyar képregények gyűjtése a fő cél, aminek a nagyja meg is van. Külföldi képregényekből meg sok néha csak első benyomás alapján került hozzám, nem titkolom, hogy volt olyan is amit a borítója miatt vettem meg.  De én dokival ellentétben pontosan tudom, hogy mennyi képregényem van. Egy listát vezetek excellben a meglévő képregényekről, hogy jobban nyomon tudjam követni, hogy mi van meg és mi hiányzik. És így könnyen számolható és jelenleg 815 képregényem van. Persze minden képregényt egynek számoltam, a TPB-ket és a HC-kat is, valamint azt nem számolom bele, hogy miből van több példány. Mert van pár ritkaságom, amiből több példányom is van. Például a Csodálatos Pókember első sorozatának első számából is kettő van. Így talán a tényleges darabszámom közelebb van a 900-hoz. Talán majd egyszer én is írok egy részletes listát róla, mint doki.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
A rovatokról
« Válasz #222 Dátum: 2009. November 06., 18:30:43 »
Igen szép képregénygyűjtemény bár nekem is ekkora gyűjteményem lenne erre aztán tényleg büszke lehet az ember. Gondolom ezek közül jó pár meg is fog jelenni itt is. Nagyon nem tudok véleményt mondani a gyűjteményen belüli képregényekről mert nem nagyon ismerem a történetüket de ami nagyon megfogot hogy mennyi Hulk és F4 van neked. Sok sikert a további gyűjtéshez Dr Samson.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #221 Dátum: 2009. November 05., 16:14:11 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=33&Itemid=41\" target=\"_blank\"]Egy honosító gyűjteménye[/a]

« Utoljára szerkesztve: 2009. November 05., 16:14:27 írta dr samson »

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
A rovatokról
« Válasz #220 Dátum: 2009. November 05., 12:29:18 »
Üdv! Köszi a Mortal frissítést,talgaby!  
Pont ezen gondolkodtam,miközben olvastam,hogy Shujinko összecsapott Tanyával,hogy az idő vasfoga fogja legyőzni,mert gyakorlatilag eddig verhetetlen volt.Jöhet a folytatás!!!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #219 Dátum: 2009. November 04., 17:23:52 »
Na, azért ne vesszünk össze azon, hogy ki fórumozik és ki volt ott, meg ki nem...  

Amondin: a további számokhoz javaslom a KN fórumán a bolhapiac topik rendszeres átfutását, hátha épp el akarja adni valaki, illetve a börzéken próbálkozz, de igazából 500 ft-nál többet egyik sem ér. És igen, szándékosan nem említem a két képregény eladással foglalkozó üzlet/honlap nevét, mert kriminális árréssel dolgoznak...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
A rovatokról
« Válasz #218 Dátum: 2009. November 03., 21:06:13 »
Részemről rendben.  Másnem majd ha akkor sem találsz, akkor szólj Fareknak. Ő biztosan előkerit.

Nem elérhető Amondin

• Magneto
A rovatokról
« Válasz #217 Dátum: 2009. November 03., 20:56:55 »
Sajnos nem leginkább Farekkel és Fairlightal beszéltem, téged sajnos nem találtalak pedig tőled is akartam volna egy aláírást de majd a tavaszin bepótolom a hiányosságot.