HálóZsák fórumok > OFF topik
Képes Topik
Zééé:
Regnár:
Én nem vagyok őstehetség, ki állított ilyet...egy lovat sem tudok lerajzolni, meg egy arcot sem tudok megalkotni szabályosan...ne támadj....én jószándékú ember vagyok.Soha még a való életben sem mondtam senkinek, hogy jól rajzolok.
A barátaimnak sem mutatom meg a rajzaimat annyira szerény vagyok....ide is csak nagy nehezen küldtem be párat...pedig több száz van.Nem is beszélek róla senkinek, hogy rajzolok........most írok ilyet életemben először.Eddig forumba nem beszéltem a rajztudásomról...vagy akár az életem ezen részéről.Nem ismerelek de kérlek ne támadj, mert rossz emberrel próbálkozól.
Zééé:
Graf-X:
Szinte biztos vagyok benne, hogy neked van valamilyen hasonló képzettséged...csak az védi ilyen érvekkel ezeket az intézményeket.
Nekem a festőművész tanárom azt mondta, nem menjek el a Képzőművészeti egyetemre (ő ott tanult és tanított...a Barcsai volt a mestere) mert a mesterek a saját stílusukat eröltetik rá tanítványaikra...az én kiforrott stílusommal semmit nem tudnának kezdeni.Ez van, ha valaki nem tanult rajzolni, hanem bizonyos affinitásból, alapvető képességből rajzol...ismertem olyanokat akik elvégeztek ezer dekoratőr meg rajziskolát, ahol profi szinten magtanultak bánni az akvarellel meg a szénceruzával...stb stb...profin rajzoltak kockát, geometriai alakzatot meg csendéletet...csak éppen maguktól nem tudtak semmit rajzolni és ha neki is álltak...a jól berögzített előre ezer lapon megtervezem technikát alkalmazták.
Nem azt kell tisztelni aki tanulta, azt kelll tisztelni aki tudja...és aki alapvető lényéből rajzolja a dolgokat.
Én nem tudok kockát meg vázát rajzolni....sem csendéletet, mert azt tanulni kell...
de saját stílusom van amit nem képregényekből lestem...hanem ami alapból kialakult.Senki ne vegye magára, mert mint mondottam itt senkit nem ismerek.
regnar:
--- Idézet ---Mi ez a furcsa arc a papámra...????Nem értem....
--- Idézet vége ---
Nem a papádnak szólt a furcsa arc, hanem a relatív komplexitás kivetülésének. Te az 1978-as Crossing Sword c. filmről beszélsz igaz? Ami Mark Twain Koldus és királyfi c. művének szabad adaptációja. Legalábbis abban láttam Oliver Reed-et. MEglovagolva a Három testőr (Ha jól emlékszem 1973) sikerét, sorra készültek abban az időben a kosztümös filmek, és ezen elég sok magyar ember dolgozott.
Meg nem húztam fel magam, nem szokásom. Csak nem biztos, hogy ha te őstehetség vagy, másoknak esetleg nem kellhet egy kis oktatás, vagy irányított gyakorlás - lásd Brunelesci, Antonioni, Dührer stb.. bizony ők mind mind tanulták a rajzot, mert kellett, hogy tökéletesítsék a tudásukat.
De látod, Te is tanultál valakitől... Csak éppen nem szakkörre jártál vagy suliba...
--- Idézet ---Nekem ő volt a tanárom és az minden egyetemnél többet ért.
--- Idézet vége ---
Szóval nem értem az érvelésed arról, hogy nem kell tanulni, hanem ösztönös...
De ha esetleg úgy tűnt bajom van veled, hát nincs
Spidáj:
Szorri
kábé 1 mp különbséggel írtunk
Spidáj:
A kurvaéletbe már hány éves vagy?
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése