HálóZsák fórumok > OFF topik
Képes Topik
Zééé:
23 vagyok...
Zééé:
Velem senki nem vitatott meg semmit, én új vagyok a forumon...illetve nem írta ide még csak 3-4szer.Vissza meg nem olvastam....szóval ebben a témában nem írtam még véleményt.
Regnar nem értem miért húzod fel magad, nem támadtalak...leszarom a krokit...nem arra reagáltam, sőt egyáltalán nem a témában reagáltam, csak leírtam a véleményemet.A tanulással kapcsolatos tételezésem sem neked szólt...feleslegesen kapcsoltad össze.Nem rád reagáltam...de örülök hogy elolvastad.Ettől függetlenül én nem tisztelem kicsit sem azokat akik tanúlták vagy hogy is nevezzem.Sosem érdekelt ki hány órát és hol görnyedt, nekem a végeredmény fontos, csak az a lényeg.
Én nem értem ezeket a szakszavakat, de ez mind nem számít szart se....én csak rajzolok, nekem ez az életem.Nem csak hobbi, hanem ez vagyok én....sajnos ez így nehezen jön át, ismerned kéne.
Mi ez a furcsa arc a papámra...????Nem értem....
Már nem dolgozik a szakmában, mert nyugdíjas és mert bezárt a filmgyár még anno.De ő aztán komoly dolgokra képes...a mai fiatalok a közelébe se jönnek.Olyan makettei vannak otthon, az ember csak néz.Ma már hobbi szinten sem csinálja, de engem megtanított nagyon sok trükkre...nagyon sok időt töltöttem vele a szobrászműhelybe, minden nyarat.Megtanított formázni, önteni...emlékszem a tököm tele volt a gipsz kevergetésével.Nekem ő volt a tanárom és az minden egyetemnél többet ért.
Spidáj:
--- Idézet ---Én életemben nem tanultam senkitől rajzot...egyszer voltam egy rajszakkör órán, ahol lerajzoltam egy pisztolyt, azt mondta a tanár nagyon jól rajzolok...de többet nem mentem, nem volt időm.Engem az ilyen rajzszakkörök meg hasonlók nem érdekelnek, mert szerintem vagy tud valaki rajzolni össztönösen vagy nem tud...képesség kérdése.Ha valakinek nincs affinitása, azt ugyan meg lehet tanítani bizonyos dolgokra, de önmagától nem fog tudni semmi értékelhetőt csinálni.
Amúgy nem tudom mi az a kroki és nem is érdekel...nekem az ilyen egyszerűen skicc, mert ez a hivatalos szó rá.Szóval nekem kevés skiccem van, sosem csinálok olyat...mondjuk úgy, eltérően rajzolok, mivel nem tanultam soha.Ennyi.
Amúgy rühellem ha valaki azzal jön, hogy ő hol tanult...mert az szart se számít....csak itt Magyarországon.Nálunk régi beidegződés, hogy csak az rajzolhat jól aki valakitől tanulta egy hivatalos intézmény keretein belül....külföldön a képregényrajzolók jelentős része sehol nem tanult rajzoloni.
Én a suliba minden órán rajzoltam és ha valami nem sikerült, addig rajzoltam míg sikerült....
Azért egy adalék hozzá tartozik a történethez.A papám a filmgyárba volt díszletmester, az eredeti Koldus és Királyfi (Oliver Reed) filmeben a bazilikát a koronázási szertartás jelenetben (a végén a filmnek) ő építette itt Magyarországon.Az oszlopokat hungarocelből faragta ki....hamarosan lesz az RTLklubon, nézzétek meg, főleg a végét.....a Bazilika az ő munkája.
Amúgy szobrász és királyul rajzol...és ő sem tanulta senkitől....soha.
Ez már családi hagyomány nálunk.
--- Idézet vége ---
Király!!!
Hány éves vagy?
Graf-X:
--- Idézet ---Engem az ilyen rajzszakkörök meg hasonlók nem érdekelnek, mert szerintem vagy tud valaki rajzolni össztönösen vagy nem tud...képesség kérdése.Ha valakinek nincs affinitása, azt ugyan meg lehet tanítani bizonyos dolgokra, de önmagától nem fog tudni semmi értékelhetőt csinálni.
--- Idézet vége ---
Ezt mintha már megvitattuk volna.
Az ilyen rajzszakköröknek meg annyi értelme igenis van, hogy vagy évekig szenvedsz, míg kb megismersz egy technikát, vagy pedig egy hozzáértőtől pár óra alatt megtanulhatod, hogyan használd az akvarelt, a szenet, hogyan kell árnyékolni, kompozíciót beállítani, vagy pl hogyan lehet sokkal hatékonyabban akár egy nyomorult ceruzát felhasználni, stb, stb. Igenis, aki tehetségesnek érzi magát, az menjen csak el rajzszakkörre, mert aztán esetleg súlyos pénzeket és időt fog fizetni és nagyon fogja sajnálni, hogy ezt anno kihagyta.
regnar:
--- Idézet ---Amúgy rühellem ha valaki azzal jön, hogy ő hol tanult...mert az szart se számít....csak itt Magyarországon.Nálunk régi beidegződés, hogy csak az rajzolhat jól aki valakitől tanulta egy hivatalos intézmény keretein belül....külföldön a képregényrajzolók jelentős része sehol nem tanult rajzoloni.
--- Idézet vége ---
Már bocs, de nem azzal jöttem, hogy hol tanultam... hanem elmondtam mi a kroki. És azt írtam le, hogy nem tudnám, ha nem tanultam volna. És a skicc nem a hivatalos neve, de nem akarok vitázni, mindenki annak hívja, aminek akarja. Csak így magunk között.
De had idézzelek újra:
--- Idézet ---Amúgy rühellem ha valaki azzal jön, hogy....
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Azért egy adalék hozzá tartozik a történethez.A papám a filmgyárba volt díszletmester, az eredeti Koldus és Királyfi (Oliver Reed) filmeben a bazilikát a koronázási szertartás jelenetben (a végén a filmnek) ő építette itt Magyarországon.Az oszlopokat hungarocelből faragta ki....hamarosan lesz az RTLklubon, nézzétek meg, főleg a végét.....a Bazilika az ő munkája.
Amúgy szobrász és királyul rajzol...és ő sem tanulta senkitől....soha.
Ez már családi hagyomány nálunk.
--- Idézet vége ---
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése