HálóZsák fórumok > OFF topik
Képes Topik
kaine:
Csak hogy ne csak ketten vitázzatok, nekem nem tetszett a HP sem, bár a 3. már egészen jó volt, a Gyűrűk Urából egyetlen rész sem tetszett, majdhogynem unalmasnak tartottam és a Star Warsból is csak a 4-6 az, ami ér valamit, az 1-2 rosszabb, mint bármelyik előbb említett fantasy.
Zééé:
Állatlában ez így van...aki GYU rajongó, az többnyire nincs oda a Potter mézes mázos világáért és fordítva.De persze vannak kivételek, nem szabad álltalánosítani.Én a GYU könyvet tartom az alapműnek, a film pedig egy jól sikerült kivonat...ennyi.
Minden tekintetben a StarWars a király.(EPI-EPVI)
VTomi:
Sajnos ezzel nem tudok egyet érteni... A véleményed nagyon azt mutatja, hogy közelében se jártál a 4. vagy 5. könyvnek... Én meg a Gyűrűk Urát nem szeretem, legalábbis a filmet, mert az 8 óra csata, minden karakterre egy mondat jut, és akkor érezz velük együtt, a történetet a túl sok és elnyújtott csata teljesen darabokra tépi, és annyira ellaposodik, hogy én végig se akartam nézni, csak azért néztem meg mégis, mert a könyv úgy-ahogy tetszett, és mindenki annyira ajnározta, gondoltam, hátha. Ez meg az én személyes véleményem.
Zééé:
Légyszi....ne beszéljünk a HP-ről...utálom és kész.
Fantasyként próbálják eladni, miközben nem is az....nem szeretem.Mindíg rüheltem, ha egy mese félig a valóságban játszódik, de felvonultat számos egyveleget különböző fantasy jellegű alkotásokból, farkasembereket, sárkányokat trollokat.....közben meg félig a jelenkorban játszódik a történet, valós környezetbe átültetve zajlanak az események.Meg ezzel a Potter gyerekkel nem lehet azonosulni, mert eminens, az eminenseket meg mindenki útálja....mert csili vili jellemek...nincs bennük semmi emberi, semmi gyarló.Frodóval könnyü azonosúlni, mert rendkívül esendő....rengeteg hibája van.Herry csak egy nyálgombóc....ezért utálják akik utálják.Én a Gyűrük ura könyvet és filmet favorizálom, mert emberi karaktereket mutat be, valós karaktereket, hiteles jellemvonásokkal.
Amúgy a Potter könyvek semmi maradandóságot nem fognak a jövőben produkálni...egyszerű gyerekmese, tucat ilyen született már....nincs irodalmi értéke, a világát szakemberek kreálják, egyszerű és unalomig ismert vázra épül.(angol, mélyen konzervatív értékrend egy arisztokraták gyerekeinek létrehozott iskolában)Nem maradandó, pár év múlva elfelejtik, ennek a jelei már most egyértelműek....már most sem foglakozik vele annyi ember, mint amikor kitört a hepi körülötte.Kómában van, de ezt az állapotot is csak Hollywood tartja fenn, míg készülnek adaptációk.Sajnos maguk a filmek is rendkívül értéktelen alkotások, a zenéjük kivételével ami John Williamsnak köszönhetően frenetikus.A legutóbbi rész, bár a rajongóknak nem tetszett....kínálta a legtöbbet eddig.De hát ki az aki vitatja, a dementorok egyértelműen a Gyűrük ura nazguljai (gyűrülidércek).A filmes megjelenítés egyértelműen az...ez nem is lehet kérdéses.
Amúgy lehet szeretni, egyik nagyon jó barátom is frenetikusan imádja, ajnározza...és ettől még barátok vagyunk.De nekem ez a véleményem és mint olyat, nem lehet megváltoztatni.
Kapásból több fantasyt is tudok mondani, ami minden tekintetben felülmúlja.
Conan(film,könyv),Willow,Krull (ezek a filmek minden szempontból komolyabb és mélyebb alkotások)
VTomi:
Én a HP könyveket, a 3. játékot és filmet szeretem. Az egész felhajtást rühellem, mert nem attól varázsol el egy könyv, az első két filmet pedig bánom, hogy megnéztem, mert teljesen tönkretették az elképzelésemet a témáról. (Gyűlölöm Chris Colombust, annyira nincs semmi érzéke a gyerekfilmekhez, a Reszkessetek betörők se valami nagy szám, de az még a jobbak közül való...)
Azt meg nem fogadom el, hogy fikázzák a Harry Pottert olyanok, akik egy betűt nem olvastak a cuccból, mert aki vette a fáradságot, hogy elolvassa az 5 könyvet, mind azt mondta, hogy állati jó... Zééé, te olvastad?
A dicséretet köszi.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése