...szóval tanúsíthatom, hogy vidéken se volt másként, mint Pesten. Emlékeim szerint az Action Man széria váltotta, haragudtam is rá rendesen... Ráadásul visszagondolva a figurák sem lehettek túl drágák, mert nagyon sokat kaptam a legkülönbözőbb rokonoktól mindig, pedig senki nem volt jómódú a környezetemben. A G.I.Joe járművek, főleg a nagyobbak viszont már más lapra tartoztak, azokkal nem nagyon kísérletezgettünk az áruk miatt.
Gyerekkorom esszenciája: Jurassic Park, Oroszlánkirály, G.I. Joe (rajzfilm és játék), Transformers, meg Marvel Extra, 3 Star Wars film, Predator, Robotzsaru, He-man (a film, amit a mai napig imádok és pár figura). Ez mondjuk mai napig megvan a családom melletti szabadidőben, pluszban jött hozzá a töri, meg kb 20 évesen az edzés. Szerintem ebből az érdeklődési körből fakadt, hogy az autók, meg a foci nálam mai napig tökre homály
(vagy 4-5 focikedvelő haver versenyröhögése mellett kb 9-10 focistát tudtam névről megnevezni, de ebben a listában benne volt már ilyen is, pl így, hogy: "Pelé és Puskás Öcsi"), ált suliban nem sok haverom volt. Konkrétan egy. Aztán gimi, egyetem sodorja össze jobban a hasonszőrűeket, mert egy 3000-es településen vagy van hasonló érdeklődésű, vagy nincs.
A G.I. Joe az egyik kedvencem volt és úgy emlékszem én is, hogy nem volt túl borsos és nagyon jó volt a készletgazdálkodás is '92-95 körül. Ár: kb annyi rémlik, hogy vmelyik boltban talán 500 Ft volt és rémlik, hogy az drágának számított. Szerintem 400 Ft körül mozogtak a hőskorban, utána gondolom már 500 felett volt az áruk. Szerencsen a nagy játékbolt, Egerben a vár bejárata előtti kis szuveníres
(Ez ma is megvan, de a szerencsi játékbolt a 2008-as szerencsi cukorgyár elkótyavetyélés után - mint annyi minden- tönkrement. Ki nem találnátok, mi van a helyén. Turkáló. Könyvesbolt helyén: italbolt.), Miskolc aluljáró esetleg... szóval volt bőven. Emlékszem, a '90-es évek közepén voltam először Pesten (állatkert, vidámpark) és volt valami bódésor a vidámparkkal szemben, ott is vettünk egyet. Ma napig tudom, hogy melyiket, meg is van.
Nekem szinte csak Kobráim vannak, mert a jók valahogy mindig olyan unalmasan néztek ki, meg nem is voltak szimpatikusak. Gyerekként is nehezen tudtam azonosulni az "amerikás" faszagyerekekkel.
Videokazettákból építettem egy kis várat és valahogy mindig a Kobrák fészkelték be magukat, szegény Joe-k (kb 3 db) elkeseredett támadását meg elég könnyen felőrölték a (Szerencsen vett) kék ruhás parancsnok emberei (a bokszolós kobra (Big Boa), 2 fajta búvár, Fémpofa, Fanyűvő, desert scorpion, meg viper, a pesten vett kobra, snow viper, Bludd őrnagy, meg még egy-két másik.