http://eletmod.transindex.ro/?hir=23885&Bezar_egy_napra_egy_kozmetikai_luxusmarka_osszes_amerikai_uzlete_mert_az_alkalmazottakat_sokszinusegi_kepzesre_kuldik"...két afroamerikai vendégre rendőrt hívtak, amiért nem rendeltek semmit. Mint kiderült, azért, mert még vártak valakit."
2005 körül egy haveromat állította meg Miskolcon egy zenebolt másik eladója, mikor lépett ki a boltból.
"Ez a te CD-d?"

Ugye csávókám naivan kilép egy CD-ket áruló boltból pár CD-vel a kezében és ezt vágja az arcába a pasi. Kinézte magának, hogy ő biztos lopott. Egyszerűen vannak ilyen esetek. Ő miért pampogott volna? Ugyan miért szúrhatták ki?
Mert rövid, szőke haja van? Előítélet a szőke, kék szemű férfiak ellen?
Komolyan, olyan szinten megy ez a kamusértődés a világban, hogy nonszensz. Nekem mondjuk ez pont súlytalanná teszi az összes ilyen ügyet és ha véletlenül éppen egy normális, tisztességes néger kerül egy ténylegesen igazságtalan helyzetbe, már rajta lesz ennek a sok picsogó senkinek az árnyéka.
Ez a megmosolyogtató nevű SZA-valaki inkább gondolkodna el azon, hogy a világban nagyon sok ember kerülhet ilyen helyzetbe fajtól, vagy hovatartozástól függetlenül. De SZA nyilván olyan felvilágosult és születetten értelmes, mint amilyennek a neve sugallja magyar nyelvterületen, szóval inkább hisztériázva, a fejét ingatva sűrű gesztikulálások közepette kijátszotta az egyetlen ütőkártyáját, ami újabban nagyon divatos.
A Trónok Harcával kapcsolatban is "hibapont", hogy túl sok a fehér benne.
Erről meg az jutott eszembe, hogy ülök 2011 körül a metrón Pesten (Nyugatitól északi irányba haladtam), felszáll egy műveltebb társaság a tömött szerelvényre elég irritáló orrhangon megjegyezve, hogy "De sok magyar van!"
Erre megszólaltam, hogy az oláhoknak is ez volt a bajuk '920-ban. Erre meg persze ilyen okos piszmogás, hogy kicsodáknak, meg ki mit mondott?