Na, elolvastam az eddig megjelent interjúkat Gyuri bácsival.
Én eddig úgy tudtam, hogy hozzánk valamikor a '80-as évek vége felé került LEGO, nem gondoltam volna, hogy már 70-es években is volt már nálunk LEGO.
A volt szomszédainknak volt egy légpárnás (
mintha légpárnás lett volna, de lehet, hogy tank volt, az biztos, hogy sötétzöld színe volt) G.I. Joe járgánya, ami volt vagy 1m hosszú is (talán), már az is elég nagy volt, de az a 2,7 m-es G.I. Joe-s eléggé megdöbbentett!
(Közben megtaláltam. Tényleg légpárnás volt, bár a kép alapján lehet, hogy csak kb. félméteres volt.)
2,7 m?! A youtube-on találtam róla egy videót, ahol egy fickó összeszereli, neki is majdnem elfoglalta a teljes szobát.
Bár elég érdekes volt, amikor összeszerelés közben olyanokat mondott, hogy "ezzel a résszel vigyázni kell, mert könnyen letörik". Úgy látszik a minőség a mennyiség rovására ment.
A Matchbox/Hot Wheels érvelése logikus volt. Szerintem én se csináltam volna másképp.
Meg voltak nálunk ALIENS figurák?! Még a régi Aliensonline.hu-n olvastam ezekről a figurákról, de mintha arról nem írtak volna, hogy ezeket valamikor nálunk is árulták.
A Transformers-t annak idején én is kaptam karácsonyra, méghozzá ezt a Grimlock-ot:
, ami a mai napig megvan, csak két részről letört a műanyag: az egyik pöcök, amivel a dínó fejét lehet hátrahajtani, és egy másik hátsó pöcök, amivel meg a jobb mellkasát lehet. Így azután már csak a dínó formájában állt, összecelluxozva.
Valahol még mindig megvan, de a kardja mintha hiányozna, de a kézi ágyúja biztos, hogy megvan.
Köszi a linket, Micho!