HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (113/1125) > >>

Snake (XF):
A Sixth Gun Deluxe HC-n sincs dust cover.
A Fables HC-k dust jacket-t alatt viszont nyomtatott borító lapul.

Balakin:
Batmanből megvan az összes Morrison deluxe és sajnos mindnek a sima fekete borítója van. A legutóbb megjelenet Moench-Jones standard hc-nak is sajnos ilyen a borítója és még a kötése is nagyon merev, "mousetrap" jellegű. (a League of extraordinary gentleman omnibusról ne is beszéljünk).
Viszont ha már Vertigo, a Daytripper deluxe hc nagyon szépnek tűnik, remélem minél hamarabb be tudom szerezni majd.

--- Idézet ---Más kiadóknál is vegyes a kép, Marvelnél például deluxe vagy omnibus a nyerő
--- Idézet vége ---
sajnos a Marvel is próbál spórolni és ez meglátszik a papír és a kötés minőségén is mostanában sokszor (Age of Ultron, Infinity ohc-k pl, de az omnibusaikhoz is már jóval vékonyabb papírt használnak, viszont azoknak a kötésük még mindig elég jó).

talgaby:
Ha DC-t veszel, akkor szinte majdnem mindegy. A DC pár éve valószínűleg spórolás miatt nagyon sokat rontott a HC-i minőségén, egy időben minden HC-jük gyakorlatilag a tpb verzió volt, amire egy kemény fedelet ragasztottak. Amikor meg jöttek sorra a panaszok, hogy szó szerint szétesett, mint egy ócska tpb, kissé összekapták magukat, de a különbség talán még mindig náluk a leginkább elenyésző.
Ha létezik még Svájcban vagy a határ túloldalán a klasszikus egyemberes könyvkötészet szakmája és valahogy találsz egy ilyen szakembert, megfontolhatod, hogy megveszed a tpb-ket és kézzel átkötteted szigorúan fűzött formába. Ha ez nem opció, próbálj meg rákeresni adott kötetekből Deluxe vagy Special kiadásokra, ha vannak, mert azokat igyekeznek többnyire jobb minőségben összedobni. A legjobb persze az Absolute, ha létezik. És kapható.

Más kiadóknál is vegyes a kép, Marvelnél például deluxe vagy omnibus a nyerő, Image-nél érdemes a HC-t vadászni, de sok mindent nem adnak ki abban. Cserébe viszont a tpb-ik kegyetlen jól össze vannak rakva.

bjavor:
Igen, európai (főleg francia/belga) keménykötésesből nekem is van rengeteg, és imádom is őket. Ha lehetne, mindent ilyen formában szeretnék. Eddig viszont amerikai cuccot nem nagyon vettem még az Absolute Sandman-okat kivéve. Most gondoltam bepótlok pár alap Batman-t és néhány Vertigo-s cuccot...

Balakin:
Na most képzeld el, hogy ami a dust jacket-eddel történik, az történik majd a tpb-t borítójával. Mondjuk én még nem vesztettem el dust jacketet, mindig visszarakom a kötetre olvasás után egyből.
Én abszolút hc párti vagyok, sokkal tartósabbak és még a ragasztott kötések is jobban szoktak tartani mint a tpb-k kötései (persze vannak kivételek), valamint szebben mutatnak a polcon.
Sajnos a DC sok hc-ját úgy adja ki, hogy a dust jacket alatt sima fekete cardboard borító van, ezek szerintem nagyon rasnyák, illetve néha fekete marad az ujjam utánuk.
De van pár kötetük nekik is amiknél már nyomtatott borító van a dust jacket alatt (Death and return of superman omnibus, Authority hc, Animal man omnibus, Invisibles omnibus, Planetary omnibus), illetve a Sandman omnibusoknak nincs is dust jacketjük, azok nagyon szépek.
A MArvel régebbi omnibusai és ohc-jai műbőrre hasonlító borítót kaptak, azok jól néznek ki dustjacket nélkül is (akár csak a masterworks-ök), de újabban az ohc-jaik nekik is nyomtatottak (Daredevil, Infinity, Deadpuul, Hawkeye), Sajnos az új omnibusoknál már kicsit műanyagabb hatású, fekete borítót használnak, de még mindig jobb mint a DC sima cardboard borítói és van rajtuk felirat is, a gerincen is, szóval tudni fogja az ember, milyen kötet van a polcon, ha a dust jacket el is veszne.
Illetve a NOW premier hc-k nyomtatott borítóval lettek kiadva, dustjacket nélkül
Pár kötet amik nem DC és Marvel és nincs dustjacketjük: Criminal deluxe editions, Incognito classified edition Fear Agent/Hellboy library editions, Blacksad (általában bármilyen európai képregény).

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése