HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (1103/1125) > >>

szam:

--- Idézet ---Szerencsére el sem kell képzelnünk, milyen lehet éjszaka hallgatni az ágyúzást, a sorozatokat, a távoli tompa morajlást.
--- Idézet vége ---
Én Barcson lakom, a horvát határ mellett... 91-ben bizony simán át lehetett hallani az ágyúdörgést, sőt... látni is lehetett a torkolattüzeket.
Ez csak úgy eszembe jutott... te jó ég... mit kaptam anyámtól, amikor lementünk pecázni a Drávára...  

regnar:
Hát úgy látom, mi is úgy járunk mint eddig mindenki aki a megoldást kereste...nem találunk..és hiába ragozzuk, azt hiszem nem is lesz, mert ahogy alább olvastam, nem lehet ráerőltetni senkire a megbékélést..és megmondani hogyan kezdjen neki. Talán, ha hagynánk, hogy egymással elintézzék a dolgot, akkkor hamar rendeződne...viszont ha hagynánk, akkor fenállna, hogy nem rendeződik hamar, és akkor mint egy gyújtópont lángra lobbanthat más helyeket is...ami ugye nem igazán kellene senkinek. Ez valahogy a 22-es csapdája. Jó megoldás már nincs, vagyis egyre távolabbi. Én legalábbis így látom.
A közel-kelet valahgyo kezd hasonlítani a múlt század első évtizedének balkánjára. Kicsit félek, hogy egyszer eldurran, mint közel száz éve a balkán. Persze az is csak casus belli volt, de csupán erre van szükség egy háborúhoz.
Nem kívánom, hogy így legyen. Mi magyarok is folyton panaszkodunk, hogy ilyen rossz, meg oylan rossz, de békében élhetünk. Szerencsére el sem kell képzelnünk, milyen lehet éjszaka hallgatni az ágyúzást, a sorozatokat, a távoli tompa morajlást. Félve lépni az utcára, felülni egy buszra, vagy vásárolni menni. Nem becsüljük ezt a kincset, mert természetesnek vesszük.
Furcsa dolog ez, hiszen európa lakossága lassan 60 éve nem élt háborúban. (persze volt hidegháború, de az egyfajta patthelyzet volt) (és leszámítva jugoszláviát, meg afganisztánt, de afganisztán kicsit arrébb van) Az emberek nem tudják, milyen  háborúzni, lassan a harmadik generáció nő fel, és az ő gyermekei születnek, akik nem tudják milyen. ÉS ez így jó!!! DeNagy a veszélye hgoy újra az következik, mint az első világháborúnál. ott is 1870 óta nem volt ember háborúban, kivéve néhány angolt, akik indiában hadakoztak, és a világháború hideg zuhanyként érte őket. Az emberek lelkileg belerokkantak. És most is rengetegen hangoztatják, sajnos főleg a fiatalok, 10-18 évesek, hogy anarchia, és egyéb szélsőséges nézetek, igazából azt sem tudják mit jelent, mivel jár, (azt hiszem nagyon meglepődnének, ha hirtelen pl anarchia köszöntene be magyarországon) de sajons nagyon befolyásolhatók. És ez nagyon veszélyes..a történelem már sokszor bebizonyította, hogy egy jó szónoki képességekkel rendelkező vezető befolyásolni tudja a tömegeket. És Magyarországon jelenleg is ez folyik, és sajnos a jobboldalról. (Nem akarok politizálni, sem megbántani azokat akik esetleg a jobboldallal szimpatizálnak, sem elindítani most egy egymásnak esést, egymás szidását, hgoy felforrósodjon a topic. Ezt a kijelentésemet mindenki kezelje úgy ahogy gondolja, de ha lehet ne induljon el valamilyen politikai összetűzés...már ha kérhetem.

Ezért kérem adminlányt is, ha úgy gondolja, hogy elfajulna a dolog, akkor törölje a hozzászólásomat...)

Csupán ezt látom jelenleg. A legnagyobb gond, hogy a vallást belekeverik a politikába, a papok különbséget tesznek szavazók között, és ez már zavaró. És sajnos így kicsit kezdünk kötődni a közelkelethez és egyéb országokhoz. Mert a vallás az egyik mozgatórugója a dolgoknak ez tagadhatatlan, és ha valaki kiemeli a vallást a személyes megélésből, a személyes döntésből, hogy mindenki abban hisz amiben úgy gondolja, hogy a lelke megtalálja a megnyugvást, és nyilvánosságot, politikát csinál belőle, kisajátítja magának, azt mondja, hogy a politikai ellenfeleit kizárja a vallásból, az nem vezethet jóra. És izrael és a közel kelet országai között is az egyik legfőbb mozgatórugó a vallás.

killjoy:
Na egyetlen rövid gondolat erejéig én is beleszólok ebbe a parttalan vitába:
Anno a Krisztus születését követő évszázadok egyikében egy "gyere-gombóc-hamm-bekaplak" országocska, valami Római Birodalom nevű egyszercsak szembe találkozott azzal az értelmes történészek szerint elkerülhetetlen helyzettel, hogy kinőtte önmagát és képtelen volt már a vezetés fenntartani az államrendszert. Én csak azt kérdezném, csendben, halkan: ezeknek a szépséges összeborulásoknak (ENSZ, NATO, EU, USA) mikor jön el ez az időszaka? Nemrég láttam egy viccesnek szánt térképet arról, hogy mit tud egy átlag amerikai a világtérképről. Elég sok helyen volt benne a kék-vörös-fehér, mindenki által ismert zászló. (Mint pl. Izrael, Kuvait, Irak, Afganisztán, stb.) Most csak én vagyok ennyire hülye, vagy tényleg ugyanazt éljük át, ami másfélezer évvel ezelőtt megbukott. Én semmi jónak/rossznak nem vagyok az elrontója, de ha két országnak/népnek/népcsoportnak/utcai bandának lerendezni valója van egymás közt, akkor abba miért kell mindig, mindenáron belepofázni? Miért van az, hogy demokráciáról beszélünk, de amikor egy ország nem arra megy, amerre szeretnénk, akkor "besegítünk" a demokráciának?

Így újra elolvasva ezt, rájöttem, hogy ez baromira költői kérdés, de mindegy

avman:

--- Idézet ---Azért Izrael nem küld bombával preparált embereket buszozni...
--- Idézet vége ---
ha ilyen egyszerű lenne a terror képlete... de sajnos jóval összetettebb dolog... nem akarom én védeni vagy elítélni Arafatot vagy Izraelt, csak arra szerettem vona rávilágítani, mint ahogy annyi mindenben ebben sem érdemes túlon-túl fehéren-feketén gondolkodni... az éremnek mindig legalább három oldala van... az igazság odaát van... mindenesetre Arafat nemsokára szembetalálja vele magát...
részemről továbbra is azt gondolom nyugodtabb lenne az élet ha a közel-keletet elnyelné a föld (meg az usát, kínát, csecsenföldet, az eut....... ööö izé, hé, hello, maradt még valaki ezen a nyomorú bolygón akit kihagytam?

szam:

--- Idézet ---IZRAEL NEM LÉTEZŐ ÁLLAM!! Ez tény.
--- Idézet vége ---
Ki szerint? A palesztinok pedig elismerik.

--- Idézet ---létezik olyasmi is a szakirodalomban, h állami terrorizmus (nagyjából egyenlő azzal, amit Izrael művel)
--- Idézet vége ---
Azért Izrael nem küld bombával preparált embereket buszozni... persze nem szép dolog ha más ország területén teszik el láb alól ezeknek az akcióknak a szervezőit, talán meghívót kéne nekik küldeni, hogy látogassanak el Izraelbe, és akkor intézni a dolgot házon belül.

--- Idézet ---Ja ha táűvcsővel próbálsz átnézni, nagyon hamar észrevehetsz a túloldalon is távcsövet, meg puskacsövet.
--- Idézet vége ---
Volt idejük, hogy paranoiásak(?) legyenek, hidd el. És itt nem csak az elmúlt 70 évre gondolok.

Asszem sikerült némileg elkanyarodnunk attól, aminek ez a téma indult. Arafat. Csak annyi, hogy én nem tartom egy korreket embernek, és korrekt államférfinak sem. Én nem kedvelem, szerintem... nem is tudom.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése