HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (1104/1125) > >>

regnar:
Igen Izreal nagyon sok területet szerzett az utóbbi pár évtizedben a környező államoktól. Pl Jordánia. De vannak még érdekes dolgok. Jordániában direkt nem fúrnak kutakat, hogy óvják a föld alatt levő vízkészletet, mert nincs valami sok. Meg lehet nézni a Jordán-Izraeli határt. Jordánia puszta alig nő valami, van ugye egy széles senki földje és a túloldalon az Izraeliek ezerrel fúrják a kutakat, de csakazértis... Minden zöldell stb.. Szóval mintha direkt pazarolnának. Ja ha táűvcsővel próbálsz átnézni, nagyon hamar észrevehetsz a túloldalon is távcsövet, meg puskacsövet. Simán átlőnek!!!!!! Egy másik országba, a határon keresztül!!!
Másik történet. Reptér Jordániában. Kisírszemű fiatal pasi bolyong. Néhány jordán határőr kísérgeti mindenhova, meg vannak már körülötte öltönyösök is. Kiderült, hogy mi volt a gond. Szegény fiú úgy gondolta, hogy sikerült annyi pénzt összeszednie, hogy egy kicsit utazhat, és tett egy észak afrikai túrát. Volt egyiptomban is. Amikor az Izraeli határőrök otthon észrevették az Egyiptomi pecsétet az útlevelében, visszatették a gépre és 5 évre kitiltották az államból!!!!!!!!!!!!! mindezt a 21. században!!! Azt sem tudta hova menjen, mit csináljon.
És itt most bár már írtam, de azért én is mindig leírom, nem nacionalista, vagy vallási vagy egyéb okok miatt írok...nagyon távol állnak tőlem a kirekesztő eszmék és a fajgyűlölet, vagy vallási kirekesztés bármely formája.

avman:

--- Idézet ---Izrael újabb kedvezményeket ajánl...semmi...
--- Idézet vége ---
minden tiszteletem ellenére azt kell mondjam Izrael Rabin halála után gyakorlatilag semmilyen tekintetetben nem volt hajlandó betartani az oslói szerződés szinte egyetlen pontját sem, pedig abban csak egy korlátozott autonómia szerepelt... A PFSZ 90-ben hivatalosan is elismerte Izrael államot. És a kép teljessége végett azt is hozzátenném, h a 4-5 (éjjel van. fáradt vagyok, és akkora kavarások voltak ott) közel- keleti háború közül csak egyet nem Izrael állam indított... az az egy igaz h Izrael állam honvédő háborúja volt (gyakorlatilag Ben Gurion vezetésével szarrá verte az Egyiptom vezette össznépi arab hadsereget, pedig azok sem tevékkel jöttek), de azon kívül kábé 2-3 olyan hadjáratot indított a közeli államok ellen (ez főleg Jordániát érintette), amellyel a a világháború utáni megalapított és hivatalosan elismert Izrael területét körülbelül a harmadával növelte meg... tény az is h azokon a szélfújta köves dűnéken virágzó mintagazdaságokat hozott létre, de ez együtt járt a palesztin exodusszal (bár ezt a szót kétlem, h ők jónéven vennék palesztinokra). Amúgy a palesztinokat a kurdokhoz hasonlóan  arab tesvéreik akkor is cserbenhagyták (itt most arra gondolok, h nem voltak hajlandóak befogadni őket). Azt hiszem csak egyetlen olyan alkaolm volt amikor területet veszített Egyiptom ellen (asszem ellentámadás volt, de lehet h nem és egyiptomi hadjárat). Tény h az abroszfejű (LOL), mint az El Fatah megalapítója közel 3 évtizedig terrorista háborút vezetett Izrael ellen, de megjegyeném, h létezik olyasmi is a szakirodalomban, h állami terrorizmus (nagyjából egyenlő azzal, amit Izrael művel), és arra az aprócska, de nem elhanyagolható tényre is felhívnám a figyelmet, h Izael állam jelenlegi vezetője gyakorlatilag háborús bűnös (igaz h a hágai nemzetközi bíróságnál csak annyival vádolták, h a keresztény milíciákat szabadon engedte garázdálkodni (meghalt néhány száz arab, de hát kit érdekel)... a rossz nyelvek szerint azok a ún. kerestény milíciák csak annyira voltak keresztények mint én, de hát ezt ki tudhatná)
MIelőtt elindul még valami flame itt kijelentem, h semmiféli nacionalista, szélsőjobboldali (sőt jobboldali) szervezetnek nem vagyok tagja, nem is szimpatizálok velük, sőt... alapból a harcos zöldekhez húz a szívem... sajnos Mo.-n  ez halott ügy... ezek csak egyzserű tények voltak... lehet, h itt-ott pontatlan voltam és sarkítottam (ez utóbbi szándékos volt),
részemről indítványozom a közel -kelet teljes eltörlését,  különös tekintettel az olajkészletekre, mint a globális környezeti válásg okozójára...

regnar:
De most minden faji és vallási dolgot félretéve...

IZRAEL NEM LÉTEZŐ ÁLLAM!! Ez tény. És pont. Amerika hozta létre kicsit több mint 50 éve. És innentől kezdve azt hiszem egyértelmű minden követelés vele szemben.

szam:
Nos igen...a Nobel békedíj...kapott egy cukorkát, mert hajlandó volt némi engedményeket tenni, amiről egyébként azt nyilatkozta, hogy Izrael bekebelezését jelentő első lépések  
Emlékeztek még Clinton uccsó nagy manőverére? Legalábbis amit annak szánt? A közel-keleti helyzet rendezése. 2000-ben Camp Davidben jöttek össze...Clinton, Arafat, Barak...és az egész megbukott Arafat csökönyösségén. Mindenre nemet mondott, javaslata nem volt. Nem csoda, ha Barak berágott, és bemutatott nekik. Mit ért el ezzel Arafat? Kitört a 2. intifáda...na puff Nobel békedíj. Menjen csak öngyilkolászni a sok arab testvér...nesze nektek hetedik mennyország...gratulálok. Izrael újabb kedvezményeket ajánl...semmi...hát ezért nem fogom én sajnálni azt a kétszínű terítőfejűt.

regnar:
Bár mint említettem nem akarom megítélni pályafutását, de szerintem Sztálinhoz és Hitlerhez hasonlítani azért nem lehet... (AMúgy is Sztalin és Hitler csak két felkapott sztár, most nagyon menő velük foglalkozni, mindenhonnan a második vh folyik.) De a nobel békedíj azért kiemeli ebből a körből  Arafatot.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése