HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (1101/1125) > >>

Schmatzy:
Ide csak annyit szúrnék be, hogy teljes szívemből sajnállak titeket, mert szavaitokból úgy látom, hogy titeket már mindaz megmérgezett, ami ellen minden keresztény, köztük én is, küzd.  

regnar:
Igen érdekes dolog, hogy a vallás teret nyer újra a világban. De a világ nem igazán jó szó, inkább európa és amerika. Az egyéb helyeken folyamatosan jelen volt...ázsia, afrika.

A technika fejlődésével és előretörésével az úgynevezett "művelt ember" kiszakadt a természetből ami lényegében a vallás alapja, valamint megmagyarázott mindent számokkal, és betűkkel. Nem maradt semmi titok. De most jön el lassan a pillanat, hogy az emberek nem "tudni" akarnak, hanem érzékelni. Keresik önmagukat...Legalábbis egy részük, mert azért lássuk be a vallás DIVATCIKK is lett. Nagon menő mindenféle ezoterikus vallásban "hinni" vagy akár csak templomba járni, hogy megmutasd, te is ott vagy. Azok akik vallásosnak vallják magukat, legalább 30-40 százalékban ilyenek.

Nagyon felfutottak a természeti vallások. Mindenféle "mágikus" vallási "szekták" (nem ez a legjobb szó, de ez a köztudatban élő, legyenek mondjuk szervezetek) indulnak szinte naponta útjukra.

Nem ez a gond...semmi bajom velük...csak azokkal nem értek egyet akik demagóg módon verik a mellüket hgoy ide meg oda tartoznak, és ez a vallásuk. Sajnos ez a keresztény egyházra is egyre jellemzőbb. Mindig is a pénzről szólt (Nem akarok senkit sérteni, nem áll szándékomban vallási hovatartozásában senkit bántani, csupán végignézve a történelmet mindenki beláthatja, hogy van benne igazság) és most sincs másként. EGy időben a világi és egyházi hatalom szorosan összefonódott, és inkább az egyház irányította a világot. Ma is ez a folyamat zajlik, csak most a világ használja fel az egyházon keresztül az embereket politikai célokra. Nem csak itt nálunk, a legfőbb példa olaszország.

kaine:
Én amikor Egyiptomban nyaraltam pár éve, még olyan oldalt is hallottam, ami az öngyilkos merénylők szemszögét magyarázta meg és bár azt mondják a terrorizmust nem lehet magyarázni, sem ideologizálni, nagyon is érthető, haddnemondjam hihető volt, hogy miért csinálják, amit csinálnak. Annyira nem, hogy én is csinálnám    de már egyáltalán nem tűnt olyan hidegnek és szemétnek a dolog. A lényeg, hogy minden szempontot meg kell ismerned, mielőtt vélemyényt akarsz alkotni, nem csak azt, amit a pofádba dobnak. Mondjuk a CNN-en, ami tipikusan leszűrt amerikai oldalt mutat be. Mondom ezt úgy, hogy kedvelem Amerikát különben.  

--- Idézet ---mindenesetre megdöbbentő... úgy tűnik minél szarabb a világ, a emberek annál görcsösebben kapaszkodnak a hitükbe...
--- Idézet vége ---
A hit maga nem rossz, nagyon sokat segít az embereknek akkor, amikor önmaguktól már nem lenne erejük. Sokat segít egy magasabb erőben bízni (nem ugyanez van a szuperhősökkel is?), a baj az, amikor az emberek a vallásukat olyan módon értelmezik, ahogy az a számukra a legmegfelelőbb. Ahogy a fent említett "forrásom" mondta, amit Bin Laden tett, az nekik, egyiptomi araboknak olyan, mint "egy kés a szívbe", amikor látják, hogy a vallásukat milyen célra és milyen módon használja valaki. Ha valaki nem tudná különben, a "fanatikus arab vallás" igazán békés eredetileg és megkockáztatom, hogy több jó pontja van, mint a kereszténynek.

avman:
kicsit visszautalva érintőlegesen a vallási kérdésekhez:
a Gallup felmérése szerint (2001 február) az amerikaiak közel 45%-a szerint Isten teremtette az emberiséget néhány tízezer éve, 37% mondja azt, h az isteni teremtés után következett az evilúvió, és csak 12% szerint Isten részvétele nélkül, az élet más   formáiból fejlődött ki az ember...  forrás: novemberi national geographic...
gondolom az adatok még súlyosabbak globális szinten (muzulmánok, izraeliták, krisnások, hinduisták, ésatöbbi)... de szerintem legalább az emberek 2/3-a képtelen elfogadni még az evolúció létét... és az embriség 90%-a  valamilyen intézményesített istenben hisz (Jahve, Allah, Isten (a bibliai) , Krisna satöbbi) vagy animista... olyan 6-8%-uk nem zárja ki valamilyen transzcendens létező meglétét, de képtelen elfogadni bármilyen intézményesített dogmát (én is közéjük tartozom) és csak 2-4% lehet a teljességgel istentagadó... de ezek csak az én tippjeim...
mindenesetre megdöbbentő... úgy tűnik minél szarabb a világ, a emberek annál görcsösebben kapaszkodnak a hitükbe... (amelynek istene a legtöbb esetben is csak max 2 ezer éves kultusszal bír)... szóval ne csodálkozzunk ha olyan a világ amilyen...

szam:
Hehh...micsoda szálak futnak itt össze kis közösségünkben...ráadásul az oldalam hátterén pont faterom feszít...ööö...fekszik...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése