HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (10/1125) > >>

turkia:
Emlékszem, a Törökvész úton laktunk, akkoriban Pesten dolgoztunk. Feleségem megérkezett éjjel ( én sztem Stallone maratont tartottam) és vagy 30 percig sorolta, hogy mekkora csalódás volt.
Jó, hogy felhoztad ezt a török eredetet. Ugye maga a törökség névadó, domináns törzse (törzsszövetsége) a Türk Birodalomhoz kötődik. Ekkor az iszlám még a TB szempontjából nem volt tényező. Aztán türk-török (igazi ferdeszemű török, tök más, mint a törökországi, mai törökök)  csoportok nyomultak Anatóliába, akik megkeveredtek a környékbeli arabokkal, akiktől átvették ezt a bizonyos vallást is. A genetikai keveredés hatására az eredeti törökös mongoloid vonásaik meg feloldódtak, pont, ahogy a mieink is a germánokkal, szlávokkal történt keveredés hatására. Kivétel Csukás István a vagány kettős szemzuggal.  :D  Meg egy volt kollégám, alföldi csaj volt, echte kettős szemzuggal. Lappangó gének. Modtam is neki, hogy nagy kuriózum, büszke is volt rá.  :D

Intruder:
Azt a Madonna koncertet megnézném, ha lehetne. :D Csoda, hogy nem repültek a vizes üvegek.
Igen, ez általánosságban elmondható, hogy minden országil utálja a szomszédait, szóval a "rossz szomszédság török átok" nem hungarikum. És tényleg fura, hogy a több évszázados háborúskodás ellenére a törökök testvéreknek tekintenek minket. Gondolom erre erősen rásegít a közös hun eredet. Plusz érdekesség, hogy a törökök ősei a mai észak Kína térségéből származnak, és több videóban is említik a kínaiak, hogy a három nép rokonságban áll egymással.

turkia:
Sztem az amerikai, vagy inkább angolszász fejekben általánosságban valamiért ez él. Ha német, akkor Hydra, meg von xy báró, full náci. Ha kelet, akkor valamilyen szláv mix. A magyarokat jobb esetben összekötik a lovakkal, meg TALÁN beúszik vmi hun-hungarian, csikósturizmus párhuzam.
Madonna koncerten volt feleségem valamikor a 2010-es évek elején Pesten. Az egy dolog, hogy esőben több órával később kegyeskedett kezdeni a koncertet, de a legtöbb számot (vagy az egész műsort?  :headscratch: ) ilyen mulatós, aranyesős hop-hop stílusban erőltette, meg nyomott vmi full sértő, tájékozatlan szöveget, hogy Magyarországon milyen rasszizmus uralkodik... (de kivel szemben??)  Fütyülték is ki rendesen.

Valamelyik Latveriában játszódó részben meg minden férfi nagy pödört bajusszal járkál.  ;D

De hogy vmi jót is mondjak az amcsikról:
Kb a Madonna koncert környékén amcsi pár (fehér srác, meg egy szép ferdeszemű csaj) megállított Pesten egy szobor előtt. Talán Andrássy úton. (Pestiek, kinek áll ott szobra?) Na és vmiért érdekelte őket. Elmondtam, amit akartak, aztán vhogy oszmán-magyar háborúk szóba kerültek. Nyilván fogalmuk nem volt a 16-17. századi oszmán török expanzív politikáról, de nagyon sokat kérdeztek! Aztán honfoglalás, csajt nagyon érdekelte az europo-mongoloid magyar vezető réteg, meg az ázsiai uráli-altáji eredet, nagyon mosolygott, mikor a 9. századi magyar koponyák különleges ferdeszemű felépítését mondtam és mondta, hogy köszöni. 😀  Szóval tudni ők sem tudtak, de leállítottak egy helyit és aktívan érdeklődtek. Szimpatikusak voltak, van ilyen is.

Mikor én voltam Törökországban, próbáltam én is szimpatikus, tanultnak tűnő arcokhoz csapódni és kérdezősködni. Na hát a "madzsarokat" általában kedvelik, tudják, hogy Ázsiából jöttünk. Az arabokat meg a közös vallás és a keveredés ellenére egy fiatal török úgy hívta, hogy "sandniggers"  Érdekes, a szomszédok mindig utálják egymást?

Intruder:
Így belegondolva a Marvel már a hatvanas években nyomatta a PC-t, mert ha a karakter közép-kelet európai, akkor csak is roma lehet. :-\

turkia:
Igen, pont erre írom, hogy gonosz karaktert túlnyomórészt fehérek játszanak és az nem "polkorrekt" már lassan, hogy ő meg a gonoszsága ellenére etnikum.  :m-doom: Egyebekben gyerekkorom óta a kedvenc karakterem. Fémpáncél, a Föld legnagyobb elméje, saját erőből király lett, mint Conan,  meg zöld ruha...elég vagány és egyedi.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése