HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (710/1125) > >>

Spuri:
Hadd ejtsek én is pár szót a témához, hogy én, mint csak amatőr és hobbiképregényrajzoló hogy szoktam csinálni. Először is rajz egy lapon, aztán kihúzás, aztán scan, aztán photoshop... Persze ezt már mindenki leírta előttem
De ami tapasztalat az az, hogy a scannelés után előfordulhat, hogy változtatni akarok valamit az oldalon, no de egy egész oldalt újrarajzolni, hát szóval macera... Erre jó a digitábla. Én beleszerelmesedtem, és anélkül már szinte el sem tudom képzelni a képfeljavítást. A színezésről nem nagyon tudok mit mondani, szerintem az adja magát.
Viszont amire fontos figyelned, hogy lehet sok-sok ötleted, és létrehozhatsz sok-sok világot, meg egyebet, de akkor még mindig csak sok de megvalósítatlan ötleted van...
Én a charax esetében csináltam azt, hogy sok ötletemet belegyúrtam egy matériába, egy világba, és azt kezdtem el megvalósítani. Nem mondom, nem kis meló összehozni egy teljes világot történelmestől mindenestől, de szerintem megéri. Szóval ha van jó sztoriötleted, nem biztos hogy az a jó, ha mindnek nekilátsz. Írd le, jegyzetelj sokat, és később, amikor már megérett a dolog, illeszd be a világodba.
De egyetlen sztori miatt egy új világot létrehozni szerintem egyrészt túlzás, másrészt a világot teszi másodrangúvá...
Mondom mindezt minimális tapasztalattal, visszajelzéssel, és kritikával a hátam mögött. De talán érdemes megfontolni...

Gergöke:
Gondolkodtam én is táblán csak az áraktól már most hullik a hajam:)

Gabe:
Sepi: Azért tegyük hozzá, hogy a normális színezéshez már elkél egy digitális rajztábla is. Ezek már azt is érzékelik, hogy pl. a "ceruzát" milyen erősen, és milyen szögben tartod/nyomod rá a rajztáblára. Tehát nem csak a kurzor mozgatására szolgál. Enélkül a mostani modern képregények színezését leutánozni, hááát... szerintem sima egérrel ember legyen a talpán aki megcsinálja. Nem mondom hogy kivitelezhetetlen, de egy oldal után kb. kihullik az összes hajad. Hogy értsd mire célzok: vannak ilyen színezős videók a neten, pl a youtube-on is. Itt van mondjuk ez: klikk Na ezt egérrel megcsinálni szvsz 50-szer ennyi ideig tartana, és talán nem is sikerülne ilyen minőséget elérni. Na persze ehhez a cucchoz sajna már kell "némi" kézügyesség is (és sajnos "pár" fölösleges forint is   )

Gergöke:
Tesztelgetem a photoshop-ot  idáig az a nyerő,de hátha van kezelhetöbb progi.Szinezés igen macerás igaz mire a karinak a kezét kiszinztem és árnyékoltam szinte az egész nap ráment ami nem baj csak hát dolgozni is kell menni és még csak a kezénél jártam.Persze szerintem ez csak azért lehetett mert ismerkedés szinten vagyok a photoshop-al.Még anó vettem egy Manga készitö progit de az amit be szkeneltem azt nem ismerte fel probáltam más formátumban elmenteni de nem.Amit meg aval csináltam a photoshop nem ismerte fel.Persze nincs kizárva tapasztalatlanságom miatt nem jött össze és majd késöbb verem a fejem a falba,hogy ennyire lol is csak én vagyok a filces papir szinezés sem jött össze mikor be szkeneltem juj borzalmas lett  mire azt átszineztem a gépen azon gondolkodtam az elsö szám a neten évek kérdése lesz:P

Sepi:
Igazából a nagyok is úgy csinálják, hogy lerajzolják a panelokat (képkockákat), majd beszkenneled és photoshoppal megtudod csinálni a színezést. Igazán az lesz a nagy meló, hiszen ha olyasmi színvonalat akarsz, mint a mai képregények, akkor elég komolyan belekell mászni a programba, hogy szépen ki tudd színezni.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése