HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
dr samson:
Jó persze, aztán meg mikor pár hónap múlva nyugdíjba mégy, akkor meg az lesz, hogy milyen jó volt, amíg dolgoztál... mindig ez van, az ember mindig azt sírja vissza, ami régen volt...
Farek:
--- Idézetet írta: dr samson - 2010. Február 17., 15:59:54 ---
--- Idézet ---Addig örüljetek, amíg még iskolába jártok, és nem kell az úgymond Nagybetűs Életben munkahelyet keresni, meg a megélhetés miatt aggódni...
--- Idézet vége ---
Na ettől is falra tudok mászni...
--- Idézet vége ---
Hidd el, hogy ettől még igaz. De erre írtam azt is, hogy ezt úgysem hiszi el senki - én sem hittem - mindenki saját maga tanulja meg... :cool:
dr samson:
--- Idézet ---Meg óránként 10-15 perc szünet, olyan órák, mint technika, tesi, rajz, ének...
--- Idézet vége ---
Aha, mutass nekem EGY iskolát, ahol ezek pl egymás után következnek ilyen sorrendben...
Amúgy Amondin, nyilván hülye kérdés, de te szoktál házit írni?????? :blink: Én erről valamikor 9. évfolyam első két hónapjában szoktam le... :)
--- Idézet ---Addig örüljetek, amíg még iskolába jártok, és nem kell az úgymond Nagybetűs Életben munkahelyet keresni, meg a megélhetés miatt aggódni...
--- Idézet vége ---
Na ettől is falra tudok mászni...
Amondin:
Elég kemény is volt ennyi óra mellett 4-5-el zárni az évet. Igazából számomra a felvételi előtti 2 hét volt a legszörnyűbb. A Matematika tanárunk feladott minden nap egy komplet felvételi feladatsort amit másnapra meg kellett csinálni,(ezt megértettem sőt egyet is értettem hogy ez szükséges volt) tehát 10 feladat algebrával geometriával meg még ki tudja mivel, és akkor csütörtükön hazaérek este 5-re úgy hogy alig lakom 10 percre az iskolától és akkor álljak neki megírni a matematikát a németet a földrajzot és még egy pár dolgot. Komolyan volt olyan hogy elaludtam a házifeladatom fölött, igaz csak egyszer, de akkor is addigra már tényleg elfáradtam és aztán jött a második félév ami csak rosszabb lett. És mi sajnos nem tudtunk variálni az órarendet mert az utolsó órák vagy fakultációk voltak vagy olyanok amik máskor nincsenek(pl angol, német történelem és ez egybe tehát nem külön német és történelem hanem történelmet tanultunk németül)
Valóban én is legyintek arra hogy hiányozni fog az iskolám, de egy valamiben biztos vagyok az általános soha nem fog hiányozni. Az lehet hogy a Gimnáziumot visszasírom de az általánost soha.
Sepi:
Minden iskolában mások az óraszámok. Főleg, majd sok fog függni attól, hogy hova mész továbbtanulni később. Nekem középiskolában volt olyan, hogy egy nap kilenc órám volt. Nulladikban kezdtem, és a nyolcadikban végeztem. De volt olyan is, amikor egy nap csak öt órám volt. Valamint sokszor az is sokat számít, hogy mi az utolsó óra. Nekünk sokszor volt olyan, hogy tesi volt az utolsó vagy az utolsó előtti óránk. Ha az utolsó volt, akkor mindig megbeszéltük a tanárral, hogy elmehessünk. Neki is jobb volt így, mert hamarabb végzett ő is. Ha utolsó előtti volt, és az utolsó óránk valami más volt, akkor megkérdeztük azt a tanárt, hogy nem-e szabad neki az az óra, és akkor tesi helyett megtartottuk azt az órát, így egy órával hamarabb végeztünk. Mi szerencsések voltunk, elég sokat tudtunk variálni az órarendünkkel. Negyedikben például sokszor volt olyan, hogy az utolsó három óránk szakmai volt, és olyankor azt csináltuk, hogy összevontuk a három órát, tehát nem tartottunk szünetet, így majd egy órával hamarabb végeztünk.
Viszont azt tanuljátok meg, hogy addig kell tanulni, amíg az iskolában van az ember. Sok gyereknek elmondják ezt a szülei, amire a gyerek mindig csak legyint, de igazuk van. Később munkahely mellett sokkal nehezebb lesz majd tanulni. Én a mai napig járok különböző képzésekre, és rengeteget szív az ember azzal, hogy ezt összeegyeztesse a munkarendjével. Valamint ezekért már mind fizetni kell, nem kevés pénzt.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése