HálóZsák fórumok > OFF topik

Csevej-csenöl

<< < (318/1125) > >>

Amondin:

--- Idézetet írta: talgaby - 2010. Október 04., 19:23:28 ---Kórusban meg kevésbé jön ki a borzalmas hang,
--- Idézet vége ---

Feltéve ha van kórus. Idén a fél osztály le fogja tenni az Osztályozó Vizsgát énekből, és innentől kezdve nem kell bejárniuk énekre. És természetesen a jó hangúak mennek el, és maradnak az olyan rossz hangúak, mint én. Innetől kezdve pedig nem is éneklésről beszélünk.
De akkor is azt mondom, hogy meg kellene cserélni az Informatika, és az Ének éves tanulásának a számát.
Az Informatikát legalább meg lehet tanulni. De ha rossz hangod van, akkor azzal nem tudsz mit csinálni.

talgaby:
Mindkettő. :) Kórusban meg kevésbé jön ki a borzalmas hang, nemhiába kornyikálnak csoportban a diákok szerenádozáskor. :D

Amondin:
Ezzel tudnék vitatkozni, de nekem nem is az a legeslegnagyobb bajom, hogy vannak ilyen tantárgyak.( Vagyis ezzel is van bajom, de ezt még elfogadnám.) Hanem az, hogy ezeket a tölteléktantárgyakat 2-3 évig tanuljuk, de az olyan fontos tantárgyat, mint az Informatika tanulunk 1 évig.
Nem azért, de egy gimnáziumban mégis mi a fontosabb? Hogy tudjunk énekelni( mégha katasztrófális hangunk is van) vagy, hogy értsünk a számítástechnikához?

talgaby:
Igazság szerint az ének és a rajz az egyetlen tantárgyak, amik a kreativitást fejlesztik vagy próbálják fejleszteni. Azok nélkül már tényleg fantáziátlan zombikat nevelnének csak mindenütt.

Amondin:
Én meg mondjuk azt nem értem, hogy egy gimnáziumba minek ének, meg rajz. Aki énekesnek akar menni az menjen zenei iskolába. Aki pedig rajzzal akar foglalkozni az meg menjen olyan helyre. Teljesen felesleges tantárgyak. Tanulni nem tanulunk semmi különlegeset, és csak az időt veszik el.
De jó elfogadom, egy gimnáziumba még ha nincs is értelme kell rajz, meg ének. De akkor megmagyarázná nekem valaki, HOGY MÉGIS MIÉRT VAN 2 ÉVIG RAJZ 3 ÉVIG ÉNEK, DE CSAK 1 ÉVIG INFORMATIKA? :dry: :stupid:
Az informatika sokkal fontosabb tantárgy, erre abból volt nekünk kemény egy évünk, de énekkel még jövőre is szenvedhetek, rajzzal pedig még 12.-ben is.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése