HálóZsák fórumok > OFF topik
Csevej-csenöl
talgaby:
Most vasárnap.
Amondin:
Egy technikai kérdés, mikor lesz az idei börze?
Csak azért kérdezem, mert bár nagyon szívesen mennék, de ha pont arra a napra esik amelyikre félek, hogy esni fog, akkor nem tudnék menni. Szóval nyugtasatok meg, hogy nem 17-én lesz.
Nitro:
Akkor te szerintem rossz iskolákba jártál. Az informatika órán igazából a rendszerszemléletet és gondolkodásmódot kellene elsajátítani. Nekem olyan tanáraim (is) voltak, akik inkább ezt tanították. És talgaby is téved, mert az informatikában is lehet annyi kreativitás, mint mondjuk az énekben, vagy a rajzban. Bár ez inkább a programozás részére igaz. :)
Schmatzy:
Mit tanítanak infotmatikán? Szoftverhasználatot. Azt meg otthon is meg lehet tanulni. Jelen formájában (hangsúlyozom, jelen formájában) az informatikaoktatás totálisan felesleges az iskolákban. Hisz nem szövegszerkesztést tanulsz, hanem Wordöt (.txt fájl? Az meg mi?), nem számítógép-használatot, hanem Windows-t, nem hardvert, hanem x86-ot. Amivel szart se érsz, ha más szoftver/hardver környezetben kell érvényesülnöd.
Tudod mi az én informatika-tudásom leghasznosabb eleme, amit iskolában tanultam meg? Az, hogy hogyan tudok a kezemen kettes számrendszerben számolni. És azt sem informatika-órán, hanem matekórán tanultam, a matektanáromtól.
Galamb:
Hát igen, szerintem a közoktatásban nagyobb teret kellene engedni a mindennapi életvitelhez szükséges ismereteknek (bár lehet, mióta én végeztem a gimibe, változott a helyzet). Egy pénzügyi szaki nyilatkozta a tévében: "ÍÍÍgen, Ady összes szeretőjét tudni kell, de azt nem tanítják meg, hogyan osszuk be a pénzünket!" (Írom ezt úgy, hogy pont szeretem az irodalmat :D)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése