Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1271837 alkalommal)

0 Felhasználó és 20 vendég van a témában

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
Re:Transformers
« Válasz #1794 Dátum: 2009. Október 22., 14:41:44 »
Hehe, nagyon csípem ezt a sorozatot, örülök, hogy valaki felvállalta a honosítását!  A fordítás kíváló, nagyon jól átadja a magyar szöveg is a sztorit. Egy apró hibára hívnám fel a figyelmet mindössze. Amennyire én tudom - és most nagy hirtelen belelapoztam pár természetkönybe is megerősítésért - a grizzly medvék nevét a magyarban ugyanúgy írjuk, mint ahogyan eredetileg is írják, vagyis grizzlynek.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1793 Dátum: 2009. Október 22., 14:01:08 »
Frissültünk!
   Transformers: Acélszívek 1.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 22., 15:24:08 írta zozi56 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #1792 Dátum: 2009. Október 20., 08:53:02 »
KiD, erre Sokkoló szavaival tudok válaszolni, amit Megatronnak mondott a Szuper Omega bukta után:
"Érveid logikusak."  

Persze, meg lehet magyarázni, meg jól levezetted, csak nekem akkor is erőltetett. Tehát van egy befejezett cselekmény, elvarrt szálak és aztán szedjünk elő valakit. A filmeknél akkor szoktak ilyen folytatások születni, amikor a történetet nem sorozatra írták. Mondjuk a Jurassic Park. Elmegy a második, harmadik is, de az első nyomába sem ér. Az eleve folytatásosnak szánt művek (Csillagok Háborúja) pedig szerves egészet alkotnak. A Birodalom után hibátlanul következett a Jedi.
Ennyi a problémám. Nekem mind rajzok, mint történet szempontjából személy szerint nagyon nem jön be a G2, de nem vonom kétségbe, hogy sokaknak tetszik és érdekesnek találják. Ezért mondom azt, hogy bár én nem leszek az olvasótábor lelkes tagja, de szurkolok, hogy menjen végig, hogy sok rajongónak öröme legyen benne! Ezért pedig mindenképpen nagy köszönet illeti elwood-ékat, hogy ezt is megosztják a türelmetlen olvasókkal.  
Van itt, az oldalon millió történet az alakváltókról és nekem a sok közül, amit mind szeretek, imádok, falok, kizárólag ez bukott be. Azért ez elfogadható arány és a honosítók nagyszerű munkáját igazolja!  
Tényleg csak ennyi.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1791 Dátum: 2009. Október 20., 07:28:02 »
Szívemből szóltál, KiD.
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1790 Dátum: 2009. Október 19., 21:37:16 »
Idézetet írta: turkia
Ha Jhiaxus állítása szerint az Álcák nagy többsége, az "elit" kirajzott, ezt hogy nem tudta az Autobot csapat??? Amikor megérkeztek Kibertronra, az ottaniak (pölö Össztűz, a kibertroni ellenálló, 8. szám) nem mondták nekik, hogy "hé, készüljetek, mert Straxus, meg a sleppje csak léhűtő idióták, mi itt csak poénból hagytuk magunkat elnyomni, ez pusztán egy JELKÉPES közigazgatás, JELKÉPES Álca vezérekkel..."

Erre mondjuk van válaszom: Optimusz eltűnése után - ahogy Észlelő is megjegyezte - az Autobot ellenállás egy nagy kalap sz*r volt. Szerinted tudtak arról bármit is, hogy mit csinálnak az Álcák, azon kívül, hogy rájuk vadásznak és néha bedobálják az elfogott társaikat az olvasztótégelybe?

Amúgy szerintem Jhiaxus szavait nem feltétlenül kell szó szerint érteni. (Sőt!) Nem biztos, hogy ők voltak a vezetők és leléptek, hátra hagyva Starxusékat, lehet, hogy csak különbnek gondolták magukat a többieknél, és úgy fogták fel, hogy, "na akkor tipli, ezeket a korlátoltakat meg itthagyjuk, mint a mi helytartóinkat."

Azt viszont látni fogjátok, hogy valóban ők az "elit".  
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 19., 21:42:54 írta KiD »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1789 Dátum: 2009. Október 18., 16:36:18 »
Semmi baj Warusz.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1788 Dátum: 2009. Október 18., 15:19:19 »
Idézetet írta: elwood
A jellemzések ott vannak, amit zozi belinkelt. A fórumuk költözött el, de az egy más kérdés.

Igaz is ezt el felejtettem közölni bocs Keildavid és köszönöm a ki igazítást Elwood .

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1787 Dátum: 2009. Október 18., 13:11:34 »
Igen, ízlések és pofonok. Nekem például José Delbo, Dave Hunt és a nagy Don Perlin voltak magasan a kedvenceim, aztán, mikor G.F., meg A.W. átvette a rajzokat, már gyerekkoromban is csak azért vettem a képregényt, mert a történet érdekelt, meg gyűjtő voltam és minden számot beszereztem.
Nekem a régiek azért jönnek be (sőt, igazából, csak azok), mert ott szerethetőek a karakterek, letisztultak az alakok, semmi felesleges árnyékolás, arányosak a testrészek, térben is elég jól ábrázolnak.

Utánuk olyan, mintha nem igazán értenének például a perspektívához és ezt leplezendő, egyedi, karcos stílussal próbálnának meg dolgozni. Mint a Lobo képregény, ami itthon is megjelent.
Robotokat rajzolni sokkal nehezebb, mint élő alakokat, mivel szögletes formákat térben nehezebb megfelelően ábrázolni (rövidülés, szögek, árnyékok) Sok ilyet csinálok a magam szórakoztatására, szóval ez kicsit tapasztalat is.
Wildman rajzait annyiban értékelem, hogy ő ért ezekhez, tehát tehetséges, neki pusztán a túlságosan részletezett, emberszerű rajzai idegesítenek (mindig kilógó huzalok, roncs robotok, sérülések, orrcimpa, ajkak, fogak, stb)
Ellenben G.F. és a G2 rajzolójánál még ezt sem látom.
De mindegy, teljesen igazad van elwood, ízlések és pofonok. Még szerencse, hogy ott van nekem a G1, Viharhozó, Reflektorfényben, stb. amiket honosítottatok, ezért óriási hálával tartozunk!!!

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1786 Dátum: 2009. Október 18., 10:05:23 »
Ja, most már érthető, hogy miről volt szó. köszi a választ elwood.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1785 Dátum: 2009. Október 18., 09:02:54 »
A jellemzések ott vannak, amit zozi belinkelt. A fórumuk költözött el, de az egy más kérdés.
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1784 Dátum: 2009. Október 18., 08:29:38 »
Warusz: az az oldal, amit belinkeltél egy fórum ha jól látom. Megnéztem, de azt nem értem mi van ott? Talán a TF jellemzések, amiről volt szó? És ha igen, azok hol találhatók?
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 18., 16:53:44 írta keildavid »

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1783 Dátum: 2009. Október 18., 07:07:00 »
Idézetet írta: zozi56
Á, így már beugrott nekem is: itt vannak.

Már nem ott vannak hanem itt http://hunformers.uw.hu/forum/index.php

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1782 Dátum: 2009. Október 17., 18:58:04 »
Hát igen érdekesek a reakciók, azt kell mondanom.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1781 Dátum: 2009. Október 17., 16:35:14 »
Ízlések és pofonok, de Derek Yaniger (G2) és Geoff Senior szerintem a két legjobb/legtehetségesebb rajzoló, aki a Marvelnél Transformereket rajzolt. A teljesség kedvéért: Andrew Wildman nem sokkal lemaradva a harmadik. Don Perlin elmegy, de igazából semmi különös, és akit nagyon rosszul viseltem, az José Delbo.

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1780 Dátum: 2009. Október 17., 16:01:38 »
Nos, megpróbáltam átnézni megint a G2-t, köbö a feléig jutottam...Azért nem jobb ez így, ülepedve sem...  A rajzok az átkos Geoff Senior időket idézik. SŐT. Ez a művész úr mondjuk fele olyan tehetséges, mint G.S. Ezt mindkét rajzolóra kritikus értelemben jegyeztem meg. Van benne egy nagy logikai következetlenség:
Ha Jhiaxus állítása szerint az Álcák nagy többsége, az "elit" kirajzott, ezt hogy nem tudta az Autobot csapat??? Amikor megérkeztek Kibertronra, az ottaniak (pölö Össztűz, a kibertroni ellenálló, 8. szám) nem mondták nekik, hogy "hé, készüljetek, mert Straxus, meg a sleppje csak léhűtő idióták, mi itt csak poénból hagytuk magunkat elnyomni, ez pusztán egy JELKÉPES közigazgatás, JELKÉPES Álca vezérekkel..."
Erőltetett, mint a Batman mozi 4. része.  
Azért kíváncsi vagyok, jobb lesz-e. Bár gyanítom, ez a rajzoló végig marad.
Talgaby nagyon rátapintott, amikor azt mondja, hogy Furman túlságosan kísérletező...

Nem elérhető Titan44

• R2-D2
  • *
« Válasz #1779 Dátum: 2009. Október 17., 00:59:39 »
Csatlakozva az eddigiekhez, a G2 rajzok nekem sem tetszenek, nagyon nem... A történet is egy kissé kusza, összecsapott hatást kelt. Azért csak olvasom és olvasni is fogom, mert igazi TF rajongó lévén nincs is más lehetőségem. A honosítást pedig nagyon köszönöm, tapsvihar érte!

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #1778 Dátum: 2009. Október 16., 21:32:34 »
Á, így már beugrott nekem is: itt vannak.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1777 Dátum: 2009. Október 16., 17:53:32 »
Nem, de az egyik lelkes olvasónknak van egy honlapja, min mintha kinn lennének. A fórumkeresővel nézz utána a jellemzés szónak ebben a topicban, ki fogja adni.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető zoz

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1776 Dátum: 2009. Október 16., 17:13:16 »
Sziasztok!

Betegesen fanatikus TRANSFORMERS rajongó vagyok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a G1 képregényekben található jellemzéseket le fogjátok-e adni?
Mert én nagyon örülnék neki.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1775 Dátum: 2009. Október 16., 16:45:31 »
A 90-es évek. Hűűű, azok a régi szép idők voltak.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1774 Dátum: 2009. Október 16., 16:40:15 »
Isten hozott mindenkit a 90-es években!

Nem elérhető turkia

• Predátor
« Válasz #1773 Dátum: 2009. Október 16., 10:35:31 »
Mikor megláttam az oldalon a kiírást, szinte rácsaptam, hogy na akkor OLVASÁS!!!
Sajnos csalódnom kellett. A történet teljesen más jellegű, mintha nem is ugyanaz a folyamat lenne. Mogorva alakja, csata megint, kicsit erőltetett nekem ez a magyarázat, hogy "elmentünk, de mindig is voltunk"  
A rajzok nagyon nem tetszenek, Megatron nekem rettenetes, amolyan "nagyon amerikai", már csak egy katonai kés kellene a fogai közé.
Mindegy, a későbbiekben talán jobb lesz.

A másik negatívum, hogy nagyon leszólják Straxust!!! Talán feltűnt már valakinek, hogy meglehetősen kedvelem az alakját...  

Mindenesetre nagyon köszönjük, hogy megosztottátok velünk, szép munka volt!

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #1772 Dátum: 2009. Október 16., 10:12:07 »
A szkeneket saját füzetből csináltuk. Arról, hogy az eredetit kitegyük-e "nemzetközibe," majd kifaggatom tyrantot. Ami az akciómesterséget illeti, Furman csak az új játékokat követi, egy levelezőoldalon feltett kérdésben azt válaszolta, hogy a Kibertronra visszatérve már nem volt szükségük a nukleonra, és visszaalakították magukat. Az új jelek is valóban, a G2-höz kitalált dizájnok, amik aztán elfelejtődtek. És én nagyon szeretem egyébként ezeket a g2-es rajzokat.  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1771 Dátum: 2009. Október 16., 09:08:32 »
A rajz véleményem szerint nem nagyon, de a történetben vannak lehetőségek, még ha Furman itt talán picit túlságosan is kísérletezővé vált. De elég hosszú lesz, itt is vagy egy évig fog menni, szóval lehet ideje mindenkinek megszeretni.

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1770 Dátum: 2009. Október 16., 08:46:18 »
Elég béna ez a transformers g2. Kidolgozatlan, rajz és történet szempontjából is. Ötlettelen és időnként túlzó. Bár a végére beindult azért, és kialakult valami, amiből lehet még akármi, de engem nem nyert meg.
A honosítás minősége szép munka, kiválló, úgyhogy köszönet, és remélem lesz ez még jobb is.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1769 Dátum: 2009. Október 15., 23:00:48 »
Nincs, de vannak szkenelőink nemzetközi kapcsolatokkal.
És igen, tyrantnak jó szokása egészen nyomdakész állapotig javítgatni az oldalakat.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1768 Dátum: 2009. Október 15., 22:11:23 »
Van nemzetközi oldalunk?

Amúgy épp akartam írni, hogy ezek a képek nekem túl tiszták. És nem a többi szkennhez képest, hanem az eredetihez.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1767 Dátum: 2009. Október 15., 21:11:13 »
Nem, elwoodék csináltak sajátot, bár tyrant így is remek feljavítást végzett rajtuk.
(Hm, mondjuk ez eszembe juttatta, hogy az eredetiket ki lehetne rakni nemzetközibe...)

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
« Válasz #1766 Dátum: 2009. Október 15., 20:49:11 »
Nagy köszönet a G2 TF-ért. Nagyon jól sikerült az első rész...meg kell említenem hogy kiváló szkenjeitek vannak, én anno nagyon gáz minőségűeket találtam a neten. Ha ezek ugyanazok -bár kétlem- istencsászár aki feljavította őket...   , és le a kalappal előtte...
A történet tetszik, a rajz se rossz...
Jhiaxus elég vészjóslóan fest...
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 15., 20:52:10 írta Hans von Luck »

Nem elérhető Warusz

• Fantom
« Válasz #1765 Dátum: 2009. Október 15., 20:03:52 »
A várakozást szerintem mindent meg ért ezért a számért. Nem is gondoltam, hogy az Álcák már rég el kezdték a birodalmukat építgetni míg a Kibetroni háború el terjed a földön és el húzódott. Mondjuk az első pár lap meg lepet kicsit. Az Autobotok úgy néztek ki mint valami állig fel fegyverzet Álca commandó akik mindenre lőnek ami mozog. Persze jó volt látni, hogy az új jel mellet Optimusz a trélerén még a régi Autobot jel is ott  volt.
Mondjuk Mogorva vissza alakításáról talán tényleg adhattak volna magyarázatot. Míg gondolom Megatront meg talán szándékosan hozhatta vissza valaki miután át kutatták a bárkát.
Érdekesen Husángot is említik, de úgy mintha már ő vele is végeztek volna.
Mondjuk a grafika nekem sem tetszik 100%-ban, de  el tudom nézni mert a történet már most is nagyon jó.