Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 725741 alkalommal)

Kibertroni Űrtigris és 2 vendég van a témában

Elérhető Kibertroni Űrtigris

• Halandó (észre vette, a valódi isten barátom, aki egy ember, hogy ezt írtam)
  • Kázmér
  • **
  • Nem: Férfi
Re:Transformers
« Válasz #5917 Dátum: 2022. Január 16., 17:31:54 »
Köszönöm a választ!
Elnézést, hogy csak most köszönöm meg.
Alakváltás és guruljunk! Transform and Roll out! Maximálok, Maximalizálódás! Maximals, Maximize! Bestia mód és indulás! Beast mode and move out!

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #5916 Dátum: 2022. Január 12., 20:26:28 »
Én csak azt tudom, hogy az eredeti fordítást még én súgtam a UIP-nek. Hogy utána miért tértek el tőle, arról nincs infóm.

• Kázmér
  • **
« Válasz #5915 Dátum: 2022. Január 12., 19:32:15 »
Bocsánat, a Fejmesterekhez nagyon kellene a Kazettabot/Autobot Kazetta Ramhorn neve. Előre is köszönjük!

Rávettem magam és nézem az Energont CN szinkronnal, hát megamaxos amúgy sincs a neten (elvileg rosszabb, szimplán terminológiai értelemben érdekel). 13. epizódig jutottam...
Önmagával meglepően következetes terminológia. (Persze nem Semic)
A szövegben vannak furcsaságok az egymással való összefüggés esetében, de ez szerintem az angol szinkron miatt van így.
A robotikus aláfestése az Alakváltók beszédének enyhén zavaró, de megszokható. Fura.
Összességében, nem egy rossz szinkron, csak kár, hogy nem semices terminológiát használ.

Valakinek van-e esetleg infója, hogy az első Bay-féle film után miért tértek vissza a Cybertronhoz a Kibertron helyett? Az ilyen terminológiai kérdések nagyon érdekelnek.
« Utoljára szerkesztve: 2022. Január 12., 20:24:45 írta Kibertroni Űrtigris »
Alakváltás és guruljunk! Transform and Roll out! Maximálok, Maximalizálódás! Maximals, Maximize! Bestia mód és indulás! Beast mode and move out!

• Kázmér
  • **
« Válasz #5914 Dátum: 2021. December 18., 20:14:40 »
A haverom csinált új csatornát, és feltöltötte az alábbi listába a Fejmesterek első 3 részét, égetett felirattal.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLD1sI1c0eadOl-REtffOa1Rj875hgz7X0

Mivel az égetés miatt a felirat rossz minőségű, itt megtalálhatók a felirat fájlok is, a betűtípusokkal együtt.
https://drive.google.com/drive/folders/1HCFK3z9xch6pjBbl9sVs0NK7QutZ7CKV?usp=sharing

A Zone is.

« Utoljára szerkesztve: 2021. December 18., 20:44:27 írta Kibertroni Űrtigris »

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #5913 Dátum: 2021. December 13., 16:12:27 »
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

• Kázmér
  • **
« Válasz #5911 Dátum: 2021. November 22., 18:50:41 »
Véleményem:
Ez egy baromi drágának tűnő nyomtatott galéria, melynek minden képét a neten nagyon, de nagyon egyszerűen meg lehet nézni, méghozzá ingyen.
Legalább a nevek magyarul vannak-e benne? Még 1080p-vel se láttam benne egy Alakváltó nevét sem. (A szöveges részekben gondoltam.)

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #5910 Dátum: 2021. November 22., 08:59:22 »
Érdekelne a fordítás, de már megvan angolul.
"It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark and we're wearing sunglasses."

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #5909 Dátum: 2021. November 21., 23:02:49 »
Nos itt volna:
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető HeirToGrievous

• Spock
« Válasz #5908 Dátum: 2021. November 16., 20:44:55 »
A Dicsőség Megatronnak, hogyhogy nem érhető el?

Valamikor jövőre kiadja a Fumax.
"Ezek kemény ellenfelek. Veszélyesek. Könyörtelenek és agresszívek. Grievous Tábornok viszont... Grievous egy szörnyeteg."
"Talán mindvégig erről szólt a látomásom. Hogy a végén egyedül maradok.. Miközben az eget járom.."

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #5907 Dátum: 2021. November 16., 20:23:37 »
A Dicsőség Megatronnak, hogyhogy nem érhető el?

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #5906 Dátum: 2021. November 11., 08:19:21 »
Igen, van Slash nevű női dinobot. Eredetileg a Kihalás korában szerepelt volna velociraptor dínó, de végül csak a játéka jelent meg. Aztán ez a mozis figura G1-esedett, mikor kijött egy újragondolt figurája 2019-ben, és lett fiúból lány, mert időközben a Hasbro is felismerte, hogy a korszellemre és a megváltozott fogyasztási szokásokra - vagyis hogy lányok is játszanak transformerekkel - reagálni kell. (Lásd múlt héten kijött, Kibertroni Űrtigris által is emlegetett Cyberverse rajzfilm, amiben Swoop/Roham szintén lány, illetve azt hiszem a rajongóból lett "életrajzíró" és itthon kevéssé ismert Beast Wars: Uprising-szerző Jim Sorenson is szívesen csinál a robikból lányokat, ahol ez korábban nem volt a nem meghatározva.)
Slash kapott a rajongóktól profilt is, bár nem szerepelt hivatalosan még semmilyen történetben, íme:

https://www.deviantart.com/hellbat/art/Slash-profile-822109294

Slashen kívül van még egy női dinobot, aki feltűnt az IDW 2005-ös univerzumának utolsó éveiben, ő Strafe, aki egy balul sikerült akció nyomán lett egy két félfejű szörny, akit aztán az oldalán harcoló, és a kívülállásban rutinos dinobotok maguk közé fogadtak. Strafe szintén a Kihalás korából kapott ihletet, ott volt egy kétfejű szárnyas dínó Swoop helyett (akkor szerzői jogi okokból nem kaphatta meg a játék ezt a nevet), de mivel az IDW-ben volt Swoop, így a szárnyak mentek, a két fej meg egyfajta bizarr felfogásban megmaradt, és ehhez még nő is lett, mert hogy a Caminusról származik, ami az IDW 2005-ös univerzumban a női robik 99%-nak az otthona. Mivel Livio Ramondelli rajzain nehezen felismerhető, megint a DeviantArt segítségét kértem:

https://www.deviantart.com/lemniskate/art/IDW-Strafe-569580790
https://www.deviantart.com/lemniskate/art/IDW-Strafe-alt-modes-645805971

A slash fiction pedig a homoerotikus fanfic egyik műjfaja, nem csak TF vonalon létezik. Engem azon túl, hogy van ilyen, leginkább az lep meg, hogy emberek mennyi energiát és feltehetően időt ölnek ezek megrajzolásába. Rajz, színek, stb. legtöbbször igen kidolgozottak.
« Utoljára szerkesztve: 2021. November 11., 10:24:13 írta elwood »

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #5905 Dátum: 2021. November 10., 21:41:23 »
Egyébként a beállításaiddal lehet valami, mert én hiába írom be, hogy "slash dinobot female" és egyéb kombinációit, egy olyat sem dob fel nekem.
Csak annyit írj be, hogy "Transformers slash", és a velociraptor fembot mellé kidobja még a fanartokat is a gugli. A hasbro helyében ezt a robit hamar átnevezném, mert mi van, ha gyerekek keresnek rá így? Ezt valahogy égetőbb dolognak tartom, mint a Slag/Slug dolgot.

• Spock
« Válasz #5904 Dátum: 2021. November 10., 20:37:40 »
Hát, NSFW tartalmat mondott. Nem úgy tűnt, hogy azon ütközött meg, hogy nő...

Ja, hogy te Intrudernek válaszoltál...
Azt hittem Feast4-nek.  :badteeth:

Én egyszer kerestem rá a nevére és egy rakás NSFW TF tartalamat dobot ki a gugli. Mi a franc baja van egyeseknek, hogy ilyenek rajzolnak? :-\

Még sosem neteztél? :badteeth:

Egyébként a beállításaiddal lehet valami, mert én hiába írom be, hogy "slash dinobot female" és egyéb kombinációit, egy olyat sem dob fel nekem.
« Utoljára szerkesztve: 2021. November 10., 20:55:44 írta HeirToGrievous »
"Ezek kemény ellenfelek. Veszélyesek. Könyörtelenek és agresszívek. Grievous Tábornok viszont... Grievous egy szörnyeteg."
"Talán mindvégig erről szólt a látomásom. Hogy a végén egyedül maradok.. Miközben az eget járom.."

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #5903 Dátum: 2021. November 10., 20:22:11 »
Hát, NSFW tartalmat mondott. Nem úgy tűnt, hogy azon ütközött meg, hogy nő...

• Spock
« Válasz #5902 Dátum: 2021. November 10., 20:17:13 »
A 34-es szabály.

Mármint 63-as, nem?

• Kázmér
  • **
« Válasz #5901 Dátum: 2021. November 10., 10:19:19 »
Gyerekek most komolyan Slash egy női dinobot? :badteeth:
Igen, egy velociraptorrá alakul át és elvileg a Mentő Bot Akadémiában is benne volt. (Szinkronizálatlan részben)
Ennél amúgy durvább, amit a spoilerként írtam.

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #5900 Dátum: 2021. November 09., 21:08:33 »
A 34-es szabály.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #5899 Dátum: 2021. November 09., 20:57:30 »
Én egyszer kerestem rá a nevére és egy rakás NSFW TF tartalamat dobot ki a gugli. Mi a franc baja van egyeseknek, hogy ilyenek rajzolnak? :-\

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #5898 Dátum: 2021. November 09., 20:54:35 »
Hát én ebből meg nem mondom...  :headscratch:

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #5897 Dátum: 2021. November 09., 20:45:22 »

• Kázmér
  • **
« Válasz #5896 Dátum: 2021. November 08., 18:40:53 »
Köszöni a szép szavakat a fordítására, nagyon boldog lett tőle.

Ismerős az ilyen hirtelen észrevettem valamit és nagyon meglepődtem, s izgatott lettem érzés, nekem ez az volt, amit itt is írtam, hogy a RiD15 egy random részében a Prime-ot végre lefordították fővezérre. (Ilyesmi érzelmi állapotot véltem felfedezni az olvasáskor.)

A Cyberverse-nek a 4. évad 1. része kijött tegnap a YouTube-on.
Olyan Dinobot mánia, amit még Furman is meg irigyelne.
Volcanicus, ha benne van az IDW-ben a Vulkanikuszt javasolnánk. (Erre a névre az ABTF és PWT idején is gondolt már rá.)
Spoiler: Rohamból egy Kerékszerű kütyüs csajszi lett.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #5895 Dátum: 2021. November 01., 18:35:54 »
Basszus, ezért is szuper, hogy a HZs felteszi a klasszikus semices képregényeket. Hadd osszam meg mai felismerésemet. Az emlékeim közt élénken ott élnek ezek a korai X-Men füzetek, de mennyivel másabb így belelapozni! Előjön pl. a kevésbé eleven emlékek közé tartozó levelesláda is, benne a 2. számból egy kitörölt bubi, amiben egy elejtett mondatban szóba kerül az "űrlovag" kifejezés. Hogy mi? Csak nem? De igen! Hogy mi van?!?!?

Kezdem a kályhától, vagyis, ahonnan mi ismerjük a történetet: (magyar) Transformers 2. szám, váratlanul Pókember is ott terem az autobotok oldalán a Witwicky Gyertya-mentőakció idején, aztán szintén a 2. számban - majd a 4.-ben is - bár a magyar fordítás jótékonyan elengedte a Déli-sark alatt található őskori vidék megnevezését ("egzotikus mesevilág" kösssz), ma már tudható, hogy Ka-Zar otthonaként ismert Vadföldről volt szó. És bár a Marvel-univerzum ezután kikopott a Transformers-univerzumból - sajnos/szerencsére -, de ez azért érzékelteti, hogy a Marvel, ha úgy érezte, szívesen keverte a saját intellektuális tulajdonát a kedves megrendelőjével (játékgyártók), főleg, hogy egy régi és gyümölcsöző kapcsolatnak bizonyult.

Ott voltak például a Mikroanuták (Micronauts), akiknek a képregénye ekkoriban már 5 éve futott, és épp ezidőtájt - 1984 - kaptak egy négy részes crossover minisorozatot az X-Mennel. És ott volt a rivális játékgyár, a Parker (Brothers) előbb emlegetett űrlovagja, ROM, aki időközbeni felvásárlások révén ma már szintén a Hasbro istállóját erősíti. Neki is a '70-es évek végén indított képregénysorozatot a Marvel, ami elég népszerű volt, jó sztorikkal, olyannyira, hogy főellenségeit, a dire wraitheket a Marvel a fősodrába is importálta, sőt, ha Láng István részletesebben fordította volna az irreleváns részleteket a magyar X-Men 2. számában, ROM név szerint is felbukkant volna. És ezen a ponton a találkoznak a párhuzamosok a végtelenben, és jutunk el mai epifániám origójához, merthogy az IDW Hasbro-univerzumának dire wraithjei nevüket tekintve megegyeznek a korai X-Men-füzetek n+1-ik indokolatlan gonosz idegen fajával: a SZIPOLYOKKAL! (Egyébként nem egyeznek teljesen, mert a marveles szipolyok most is Marvel tulajdonát képezik, ezért a Hasbro újratervezte a figurákat az IDW-re, de ez most mellékes.) Nekem most ettől kicsit leolvadt az agyam, de biztos csak azért, mert 30+ éve nem az USÁ-ban szocializálódtam. De így legalább eggyel kevesebb nevet kell lefordítanom :)

Kibertroni Űrtigris: A fordítás nem rossz, csak így tovább.

• Kázmér
  • **
« Válasz #5894 Dátum: 2021. November 01., 17:07:46 »
Végre elkészült a Fejmesterek 1. része. Alakváltás és fel a fejjel!

• Kázmér
  • **
« Válasz #5893 Dátum: 2021. Október 26., 14:06:38 »
A barátom kísérletezett a szinkronizálással, milyen lett Fülelőként? Tudja, hogy Cudarhoz nem passzol a hangja, az a próba volt.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #5892 Dátum: 2021. Október 20., 18:49:22 »
Köszönöm a válaszokat elwood! :worship: :worship:

A ytube feldobta nekem ezt a kis összeállítást BM Megatronról. Amennyire fura volt nekem régen, most annyira szeretem ezt az óriás otthonkát viselő mániákust. :D

• Kázmér
  • **
« Válasz #5891 Dátum: 2021. Október 15., 17:20:13 »
Csak szereti és a következetesség miatt.

Nem akar az emailjével regisztrálni.

Nem elérhető elwood

• HálóZsák tag
  • Optimus Prime
  • *
« Válasz #5890 Dátum: 2021. Október 12., 20:51:08 »
Név, alakváltás/maximalizál(ód)ás/terrorizálás! Minden japán G1 rajzfilmnél, esetleg a RiD2001-nél is. (Akár a G1-hez is.)
Továbbá minden átalakuláskor vagyis, ha nem mondtak eredetileg semmit sem. Az utóbbiról szeretne véleményt.

Általában a fordítók azt fordítják le, ami oda van írva. Nyilván lehet javítani elírásokat, végrehajtani kisebb szerkesztéseket - pl. lehet a japán cybertronokat és destronokat autobotoknak és álcáknak fordítani - de ami nincs ott, azt nem írnám oda. Már csak azért sem, mert a felirat elolvasására is időt kell hagyni. Nem is értem, mihez, hova lenne odaírva "Xy, alakváltás!" ha ki sem mondják.

Biztos kérdezem, és biztos válaszoltál már, de névtelenségbe burkolódzó barátod miért is nem maga teszi fel a kérdéseit? Kicsit fura nekem ez a közvetített párbeszéd.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #5889 Dátum: 2021. Október 12., 10:53:42 »
Amúgy csak szerintem nincs következetesség abban, hogy mit élhet túl egy TF és mit nem? Vasököl belehalt a fejsérűlésébe, míg Küllő fejét szinte a nulláról kellett újraépíteni. Nem úgy volt eddig, hogy ha az agymodul és a szikra kamra közűl bármelyik is károsodik az egyenlő a biztos halállal? Ezért nem tudom túltenni magam azon, amikor Portyázó felrobbantotta a Szerkesztettek fejét, és később valahogy mégis visszatértek. (Kivéve Bokszoló. Az ő feje ugyan úgy roncsolódott, de ő mégis halott maradt.  :headscratch:) Akkor viszont totál nem értem, hogy mi értelme az elrettentő chippeknek, ha túl lehet élni a felrobbanásukat. :nemtudom:

Hét nézd: Éjvadász fejlövés egyenlőre halott. Villámcsapás fejlövés magától felébredt a kómából.Megatron súlyos fejsérülés, újjá kellett építeni. Maximus súlyos felsérülés (minden sérülés) kóma, Szökkenő súlyos fejsérülés kóma, Küllő felrobbant fej kóma,  Riadó lecsatolt fej kóma, Űrdongó megropogtatott fej átépítés. Ezek csak a fejsérülések.

Szerintem ez mind telibe attól függ, kivel mi a terv a következő időszakban.  :lol:

• Kázmér
  • **
« Válasz #5888 Dátum: 2021. Október 11., 19:16:58 »
Ha már fordításnál tartunk, a haverom gondolkozott rajta, hogy a felirat fordításokban egységesítené az aktivációs kódokat, vagyis akármit mondtak eredetileg a helyes változatot használná. BW példa, ha azt fordítaná, mindig Név, maximalizál(ód)ás!-t használna, mégha név nélkül lett volna. Ja ha eljut odáig a BWII és Neo is lesz, ott így használná.
Név, alakváltás/maximalizál(ód)ás/terrorizálás! Minden japán G1 rajzfilmnél, esetleg a RiD2001-nél is. (Akár a G1-hez is.)
Továbbá minden átalakuláskor vagyis, ha nem mondtak eredetileg semmit sem. Az utóbbiról szeretne véleményt.