Szerző Téma: Transformers  (Megtekintve 1260414 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Feast4

• Venom
Re:Transformers
« Válasz #3984 Dátum: 2015. Október 18., 12:53:36 »
Köszi!  :worship: Husáng a végzetét kereste, Rodimusz megadta. :fatestapolo: Bár még él. Többé kevésbé. :D Mondjuk komoly, hogy meg sem tudta karcolni. A Bárka meg akárhányszor zuhan le, robban fel, esik szét működik és a legkomolyabb szuperfegyver :D  Nagyon tetszett viszont, hogy Össztűz és Fülelő a hanggal harcolt. Csak azt nem tudom miért nem nyírta ki?! :D Amúgy nem tudtam eldönteni Monstruktor itt most egy önálló lény lehet vagy kapcsolódó? Bár neki is elg nagy minusz lett szóval kb. mindegy. :D A dinobotok pedig teljesen hülyék.  ;D Hé harc van? Jó akkor nyírjunk ki mindenkit! Meg az a "Hé dinkák ellenség!"  :bravo:

Nem elérhető SwitcX

• Sólyomszem
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #3983 Dátum: 2015. Október 18., 11:32:22 »
 :cool: Új Regen rész, köszi! Kár hogy lassan vége, ez a legjobb  :worship:

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3982 Dátum: 2015. Október 08., 09:14:31 »
Szökkenőről máig nincs hír, Maximus nem is olyan soká felbukkan majd, Regen meg hamarosan...
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3981 Dátum: 2015. Október 08., 00:22:37 »
Amúgy Maximus és Szökkenő elég régen parkolópályán van. Mikor térnek vissza? Másik regen? :)

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3980 Dátum: 2015. Október 05., 22:12:55 »
Nos ez nagyon klassz.. :dry: Akkor elég lett volna ha csak a main csapat indul el, de gondolom kellettek red suitok is a hajóra.
De azt azért vegyük figyelembe, hogy a v2-vel szemben itt vannak robotok, nem pedig csak úgy felbukkannak majd, mint a pokébotok, és a red suitok általában olyan karakterek akiket külön erre találtak ki, de azért visszamenőleg itt-ott felbukkannak a háttérben és nem csak besétálnak majd, mint "Gomez zászlós"... Ráadásul a sorozat pár nagyágyútól eltekintve (Rodimusz, Drift, Racsni, Magnusz) így is egy rakomány háttértáncos szintű karaktert emelt ki a főszerepekbe - mert valljuk be, hogy noha Ciklon, Pörgés... stb, az ismertebb karakterek közé tartozik, pár mondaton kívül nem sok szerepet kaptak más szerzők keze alatt -, úgyhogy az, hogy még melléjük teremtettek pár "Gomez zászlóst" közel sem érződik akkora érvágásnak, mint hinnéd. Lássuk be, Roberts azért nem a Trónok harcát akarta Transformersesíteni...

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
    • http://gportal.hu/portal/transformersthemovie/
« Válasz #3979 Dátum: 2015. Október 05., 20:51:04 »
Azért remélem, hogy ez a füzet nem megy át Star Trek Voyager-be. Hiába vannak kb. 200-an, mindig csak ugyanazt a maréknyi szereplőt látjuk.
Lesznek változások, de elsősorban róluk fog szólni a széria.
Nos ez nagyon klassz.. :dry: Akkor elég lett volna ha csak a main csapat indul el, de gondolom kellettek red suitok is a hajóra.

Igen, lesznek red suitok is, és igen, ez egy idő után kicsit zavaró, de azért olyan nagyon azért szerencsére nem.

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3978 Dátum: 2015. Október 05., 20:46:01 »
Azért remélem, hogy ez a füzet nem megy át Star Trek Voyager-be. Hiába vannak kb. 200-an, mindig csak ugyanazt a maréknyi szereplőt látjuk.
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3977 Dátum: 2015. Október 05., 17:41:39 »
Azért remélem, hogy ez a füzet nem megy át Star Trek Voyager-be. Hiába vannak kb. 200-an, mindig csak ugyanazt a maréknyi szereplőt látjuk. És ami Megatront illeti engem az foglalkoztat, hogy mikor kerül(t) a hajóra.
És Krómpáncélhoz hasonlóan én se értem, hogy mi haszna Csévélő altmódjának? Jobban fog adatot rögzíteni, mint robot módban? :-\

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3976 Dátum: 2015. Október 05., 16:01:23 »
1. 2014. -ben kijött egy Csévélő (Rewind) figura, aminek az altmode-ja bizony nem egy kazetta, hanem egy, ühümm, brutális harci gép!!! Vajon megváltozik a képregényben is?  :blink:
Nem. Viszont el is hangzott egy utalás erre az első számban...

Egy kérdésem volna: mit tett Pörgés Szökkenővel? Vagy az titok? A roncsolók végső harcában már nem is szerepelt Pörgés és Szökkenőt azóta sem láttam.
Húúú, az kemény szitu... De meg fogjátok tudni. Ezt megígérem. Nem tudom, mikor, de meg fogjátok tudni... :brow:

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3975 Dátum: 2015. Október 05., 11:43:53 »
Köszönöm én is a MtmtE második részét!  :worship:

Szán nem volt semmi...  :brow:
Remek volt a belépője!  :bravo:

Ciklon vs. Pörgés - az első álca vs. autobot párharc, ahol az álcának drukkolok!  ;D
Kanyarnak kegyetlen dumája van!  :hehe:

Várós a következő rész!  :rolleyes:

És két észrevétel, mivel imádom a robotfigurákat (is):
1. 2014. -ben kijött egy Csévélő (Rewind) figura, aminek az altmode-ja bizony nem egy kazetta, hanem egy, ühümm, brutális harci gép!!! Vajon megváltozik a képregényben is?  :blink:

2. Szörny-bika színváltása  (a Rid - ban) a második játékfigura előtti tisztelgés az alkotóktól, ha jól tudom; ott már ,,mustársárga''-szürke az álca!  ;)

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3974 Dátum: 2015. Október 05., 11:03:10 »
Idézet

Személy szerint én már annak is örülök, ha nem a szokásos autobotokat hozzák reflektorfényben az MTMTE-ben. Mert például Acélfej - "én vagyok a nehézfiú, és minden robinak beverem a képét, aki nekem nem tetszik" - modorát már egyesen rühellem. A legbutább típusú akcióhős imázsát aggatták rá, azt hiszem. Ennek ellensúlyozására most itt van Szán, mondjuk. Mikor szerepelt ő fősodor TF sztorikban? Valamikor, ha jól tudom, még a régi klasszikus füzetek idején, amikor Rombolóval harcolt. Igaz, ő is keménykedik rendesen, de talán nem az agyatlan zúzógép lesz belőle. Vagy ott van Kanyar: az egyik legzseniálisabb karakter eddig. Komolyan felüdülés, minden ilyen beverem a képed duma után. Szóval nagyon szurkolok a "Többeknek-nek". Az álcázott robotok eddig nem annyira jó, karakterábrázolás stb. tekintetében szerintem.   

Nem elérhető daniel86

• Asterix
  • **
« Válasz #3973 Dátum: 2015. Október 05., 09:23:21 »
Köszi az új részt nagyon menő lett! Egy kérdésem volna: mit tett Pörgés Szökkenővel? Vagy az titok? A roncsolók végső harcában már nem is szerepelt Pörgés és Szökkenőt azóta sem láttam.
"Mikor úgy tekintek magamra mint szorgos diákra, ha az apokalipszis evangéliumáról van szó nyilvánvaló, hogy a Kaszások írták az eredeti testamentumot.,,

Nem elérhető Intruder

• Cobra Viper
  • Vader nagyúr
« Válasz #3972 Dátum: 2015. Október 04., 18:06:06 »
Azért remélem, hogy ez a füzet nem megy át Star Trek Voyager-be. Hiába vannak kb. 200-an, mindig csak ugyanazt a maréknyi szereplőt látjuk. És ami Megatront illeti engem az foglalkoztat, hogy mikor kerül(t) a hajóra.
És Krómpáncélhoz hasonlóan én se értem, hogy mi haszna Csévélő altmódjának? Jobban fog adatot rögzíteni, mint robot módban? :-\
Wildman • Figueroa • Guidi • Su • Matere • Milne • Raiz • Griffith

Nem elérhető Psycho

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3971 Dátum: 2015. Október 04., 15:20:23 »
Köszönöm az új rész! :worship: Megtelik élettel a TF világa, de valamiért nem tudom komolyan venni az egészet, túl komikus. Ettől függetlenül tetszik, Kanyar annyira hülye! :lol: A vége meg kezd hasonlítani az Alienre.

Nem elérhető SwitcX

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #3970 Dátum: 2015. Október 04., 14:24:41 »
Ezek szerint innentől kezdve már csak külsőleg számítanak robotnak a főszereplők? Semmi gépies nincs bennük. Nem gondoltam volna, hogy ezt mondom de hiányolom az embereket.
Külsőleg meg egyre inkább a film világa jut eszembe. Egy-két karakteren kívül alig tudom már megkülönböztetni a robotokat. Még a Marvel érában mindenki kapott egy egyedi kinézetet, amit most egyre inkább egy irányba eltolnak.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3969 Dátum: 2015. Október 04., 14:15:43 »
Ön nyert!

Nem elérhető Wekerke

• R2-D2
  • *
« Válasz #3968 Dátum: 2015. Október 04., 13:58:13 »
Igen, a hajó amivel szökött azokból az alakváltó robotokból állt, akik csak azt ismételgették, hogy "tizenkilenc-nyolcvannégy". Hogy ez a történet szempontjából mit is takar, elég hamar kiderül, de akkor egy kérdés: rájött-e valaki mire utal még ez a szám?

Ha ez évszámnevet takar, akkor 1984. :)
Elsőre az Orwell-regény ugrott be, de reálisabbnak tűnik, ha Roberts a Transformers-univerzum kezdetére akar utalni.

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3967 Dátum: 2015. Október 04., 13:38:24 »
Na ez nagyon ott volt. Szán ilyen Zorall figura? :D  Egyáltalán ő honnan került elő? A 3. olodalon ő egy másik hajóban volt úgye?
Igen, Szán ilyen kemény. Nagyon nehéz volt kedvencet választani a szereplők közül - Roberts mindet egyedivé tudja tenni -, de talán őt bírom a legjobban. Az, hogy honnan jött majd később derül ki, nem árulom el, mert akkor viszont ütni fog, mint egy légkalapács. Egyet azért biztosra vehetsz, disznóság van a háttérben nem kicsi, hisz ahogy arra rámutattak, mindenki úgy tudta, hogy halott... Igen, a hajó amivel szökött azokból az alakváltó robotokból állt, akik csak azt ismételgették, hogy "tizenkilenc-nyolcvannégy". Hogy ez a történet szempontjából mit is takar, elég hamar kiderül, de akkor egy kérdés: rájött-e valaki mire utal még ez a szám?

A szikrafalók szerepeltek már korábbi TF sorozatokban. Lehet róluk tudni valamit? ...Amúgy azt hittem, Overlordot találják meg. Bár igaz, nem tudom hogyan kerül a hajóra, de láttam, hogy az Elveszett fényen fog, nem is akárhogyan zúzni.
A szikrafalók tudtommal Roberts kreálmányai, már csak azért is, mert ő szerei aprólékosabbá, valóságosabbá tenni a világegyetemet. Ami meg Overlordot illeti, igen, jönni fog, nem is soká, de addig... pszt! ne lőjük el a poént! ;)

Nem elérhető iktriad

• Megtorló
« Válasz #3966 Dátum: 2015. Október 04., 13:03:00 »
Köszönet a mostani részért (és a RID 1.-ért is, mert azt még nem köszöntem meg, pedig remek lett az is).
 :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

És Tyrestnek óriási gratula, nagyon jó munkát végzett a beírásokkal, most is.

Most már kezdünk belemélyedni a sűrűjébe Robertsnél, már Milne is itt van (ő a sorozat alaprajzolója). Renek rész. AKció, mnisztikum, csomó kérdés, remek humor és egy cliffhanger.

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3965 Dátum: 2015. Október 04., 12:01:12 »
Zseniális ez a rész, ugyanúgy, ahogy az előző is volt. Ezer hála a fordításért! :worship:
Kanyarnak nagyon jó humora van. Ezek a szövegek: biztos a szemöldöködet irigyeli az önkifejezés miatt, hát azon beszartam a röhögéstől. :)
A szikrafalók szerepeltek már korábbi TF sorozatokban. Lehet róluk tudni valamit? ...Amúgy azt hittem, Overlordot találják meg. Bár igaz, nem tudom hogyan kerül a hajóra, de láttam, hogy az Elveszett fényen fog, nem is akárhogyan zúzni.

Nem elérhető Feast4

• Venom
« Válasz #3964 Dátum: 2015. Október 04., 10:36:11 »
Na ez nagyon ott volt. Szán ilyen Zorall figura? :D  Egyáltalán ő honnan került elő? A 3. olodalon ő egy másik hajóban volt úgye? A Racsni finom kezei püfff és a Hátsóajtó féle 6 millió év meg hatalmas poén volt.  Ciklon pedig nagyon belopta magát a szívembe. "Meg foglak ölni. Nem ma. Lehet, hogy nem  mostanság. De meg foglak ölni. És ne hidd hogy tudod mi vár rád."  :brow:

Nem elérhető KiD

• HZs imádó
  • *
« Válasz #3963 Dátum: 2015. Október 03., 09:39:03 »
Miközben összeállítottam a vasárnapi frissítést, az utolsó simítások közepette eszembe jutott, hogy bár sokszor meséltem róla, de még sosem mutattam be nektek Tyrant munkáját, úgy ahogy én látom füzetről-füzetre, így ezt most pótolom. Érdekességképp íme egy nyers és egy kész oldal a vasárnapi TF - MTMTE 02-ből:
[img width=500 height=768]http://halozsak.hu/_belso/aldarion/tf-mtmte-02-06.jpg[/im]
[img width=500 height=768]http://halozsak.hu/_belso/aldarion/tf-mtmte-02-06hun.jpg[/ig]

Jó ötlet volt berakni, és ez egy jó oldal volt hozzá.  :sm-clap:

Nem elérhető hiphop

• Fantom
« Válasz #3962 Dátum: 2015. Október 02., 20:39:05 »
Jó látni, hogy egy Többek, mint aminek látszanak rész következik vasárnap:) Szuper! 

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3961 Dátum: 2015. Október 02., 11:06:31 »
Miközben összeállítottam a vasárnapi frissítést, az utolsó simítások közepette eszembe jutott, hogy bár sokszor meséltem róla, de még sosem mutattam be nektek Tyrant munkáját, úgy ahogy én látom füzetről-füzetre, így ezt most pótolom. Érdekességképp íme egy nyers és egy kész oldal a vasárnapi TF - MTMTE 02-ből:

Nem elérhető Psycho

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3960 Dátum: 2015. Szeptember 30., 23:05:01 »
Á, értem. Köszi. ;) Mégiscsak jó látni, hogy talán terveznek valamit Unikronnal.  :)

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3959 Dátum: 2015. Szeptember 30., 22:49:52 »
Nem, egyelőre még nem történt meg. A borító amit találtál egy "reklám" része, ami a Pánkibertroni Űrtársaság útvonalait reklámozza. A társaság egy elit űrközlekedési vállalat, ami a népszerű turista útvonalait promózza a lakosság előtt, Unikron fejétől a Caminusig. Magyaránt egyfajta kis kikacsintásként kezelendő.

Amúgy a borítók a 2015 júliusban kiadott TF füzetek alternatív borítói voltak, szám szerint négyféle készült:

Nem elérhető Psycho

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #3958 Dátum: 2015. Szeptember 30., 21:41:37 »
Nem követem szorosan az amerikai kiadást, az itt honosítottakat olvasom, de egy új borítóra felkaptam a fejem. Úgy tűnik mégis behozzák Unikront! ;)

Nem elérhető daniel86

• Asterix
  • **
« Válasz #3957 Dátum: 2015. Szeptember 28., 09:53:49 »
Oda se neki! Gyerekkoromban kéthavonta jelent meg egy füzet, úgyhogy így is összeteszem a két kezem. :worship:
Na és mennyi ideig kellett nélkülözni a magyar kiadók miatt. Minden jelenlegi és volt TF honosítónak köszönet.
"Mikor úgy tekintek magamra mint szorgos diákra, ha az apokalipszis evangéliumáról van szó nyilvánvaló, hogy a Kaszások írták az eredeti testamentumot.,,

Nem elérhető Dark

• Ultra Magnus
  • Kázmér
  • **
« Válasz #3956 Dátum: 2015. Szeptember 27., 11:27:05 »
Kapásból nekem a Semic-es TF 8ik száma és a 11ik száma ugrott be...anno a 8-ban ugye Össztűz volt, de a 11-ben pedig már Lőmester...ti ugye ezt korrigáltátok mikor felkerültek ezek a számok felújítva az oldalra de ugye akkor elintézték egy olyan magyarázattal, hogy több neve is van néhány alakváltónak...
Szerintem is a 2es opció a reális...mégse egy központi figura...

Nem elérhető Aldarion

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #3955 Dátum: 2015. Szeptember 27., 10:45:04 »
2. A névválasztási dilemmát pedig nem teljesen vágom.
A Reflektorfényben: KUP és a Káosz-ban is Trailbreaker volt a neve: ennek a megfelelője magyarul az Ösvényvágó, nem? (persze nem a szószerinti angolról való fordítás szerint, hanem megszokásból mert már a Marvelnél is ez volt a neve)
A névváltoztatása Trailcutter-re meg a saját Reflektorfény füzetében lesz majd csak a RID 5-6 között. Ez lenne akkor az Úttörő.
Eredendően a játékfigurát is több néven dobták piacra annak idején, ráadásul a Marvelnél is hol ezen, hol azon a néven szerepelt, akkor még nem foglalkoztak ezzel, ez csupán itt kap hangsúlyt. Pont emiatt volt az, hogy akárhogy említették, reflexből Ösvényvágó lett a neve. Itt azonban kicsit furán veszi ki magát a dolog.

(mert ha az egyes verziót használjuk (az angol-magyar fordítás helyessége miatt) akkor a régieket írnánk át úttörőre, de akkor mostantól kellene Ösvényvágónak hívni nem??

Vagy félreértelmeztem picit?
Nem, pontosan jól érted. Épp ez a dilemma alapja. Gyakorlatilag - ha szó szerinti értelemben nézzük - felcseréljük a neveit. Ami nekem kicsit furán esik, de el szeretném kerülni az utólagos megjegyzéseket ezzel kapcsolatban, illetve az is érdekelt, hogy nektek van-e valami olyan ötletetek, ami nekünk nem jutott az eszünkbe. De mivel a többség támogatja a második változatot, így akkor az lesz. És köszönet a véleményekért.

Illetve egy kérdés, igaz ez nem a TF-hez vonatkozik: mikor várható a következő Mars hadura füzet? :)
Ha már így rákérdeztél, akkor igen, épp ma.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 27., 11:05:25 írta Aldarion »