HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (176/1241) > >>

SuperSkrull:

--- Idézetet írta: turkia - 2020. Május 07., 12:24:41 ---De jó az a Koponya sztori is!

--- Idézet vége ---

Ez melyik számtól olvasható? Ő nem dereng, de most kíváncsi lettem.

turkia:
Ez ésszerű magyarázat mindjuk. A G1 így is nyit, hogy egy csoport -az Álcák- felkeltek. Logikus, hogy legtöbb esetben a hatalom fellengzővé tesz, így a legerősebbek egyben a leggonoszabbak is. Optimusz ennek fényében egy kereszteslovag, mert szerény maradt annak ellenére, hogy az első, vagy második legerősebb robot. A többi autobot a G1 szerint kezdetben járművé alakul (míg az Álcák fegyverré, repülővé), ez is jelzi, hogy ők inkább csak a békés tömeg. Mogorva meg egy átlagtól erősebb robi.
Az Álcák ereje mindenesetre szerintem a következő: 1. Megatron (elvileg Furman Galvatronja majd megelőzi, de őt képtelen vagyok komolyan számításba venni) 2. Sokkoló 3. Lord Mennydörgés/Skorponok 4. Lord Straxus 5. Triptikon és egyéb (miután a Dinobotok megverték, nem érdemel jobb helyet). Innentől meg kesze-kusza, gondolom, Bruticus és tsai

elwood:
Volt valami megfejtés - de lehet, hogy ezt már az Animated kapcsán hallottam, csak keverem - hogy az álcák erősebbek, de nagyobb egók, egyénieskedőbbek, intrikusabbak, egymásnak is keresztbe tesznek. Míg az autobotok szövetkezve, egyesült erővel valahogy csak győznek. Ugye az autobotok eredetileg nem harcosok voltak. Az álcák, ha az első évadot nézzük, kevesebben voltak, a kazettákat leszámítva nagyobbak voltak az autobotoknál. Valahogy így jött ki a balansz.
Ugye (Marvel G1-ben) Sokkoló fúrta Megatront, aztán Féreg fúrta Sokkolót, Skorponok Férget, Skorponokot meg előbb Megatron, aztán Sokkoló és Üstökös, akiket meg újra Megatron és Galvatron. Szóval ez egy ilyen örök körforgás.

Mogorvának meg mindig az egója a nagyobb, mint a képességei, még akkor is, ha sokszor meglepő húzásai is vannak. Ő inkább a rajzfilmben legyőzhetetlen.

turkia:
Ez a processzoros lassított felvétel menő duma, nagyon bejön. Asszem Soki mondja itt a Zsákon, amikor a még kialakulóban lévő Földön elveri a Dinobotokat. Egyébként az Autobotoknak tényleg nem sok keresnivalójuk lenne, mert a G1-ben Mega és Soki egymagukban kb mindenkit elpáholnak Omega kivételével. A Soki-féle elpáholásnak ráadásul újrafeldolgozása is van a fentiek értelmében, szóval a Dinobotokat legalább háromszor látjuk kollektíve kifeküdni. Aztán Mogorvát Mennydörgés is elveri ismét csak a társaival együtt. Szerintem Űrdongót nem verték el annyian, mint Mogorvát. Semmi tekintélye nem lenne. (Galactus-effektus) Ja, még Üstökös is szétveri az Alapbázis erejével.   :rolleyes:

A színlelő páncélt Mennydörgés vágta haza? De durva alak, miért nem volt nagyobb szerepe!? Páncélban van, ez már gyerekkoromban is nagyon izgatta a fantáziámat. Utána a neten néztem, hogy Furman világában ő egy gonosz tudós talán. Erőben nekem Megatronnal és Sokkolóval, Skorponokkal ők az Álcák nagy metál négyese  :cool:(Metallica, Slayer, Megadeath, Anthrax nyomán), akik messze a legerősebbek. Overlordot és pl Hatlövetet nem említem, ők már újabbak és erőben nyilván Mega szintjén lennének. Legalább.
Lord Straxus még sötét ló az eredeti gárdából, elég különleges alak. Jó ötlet, hogy "kövér", nincs igazi arca. Olyan szultános! Megáról jut eszembe, hogy Budiansky rá a legbüszkébb. Hidegháború-megaton-Megatron. A Marvel először nem engedte ki a nevet, mert ijesztőnek találták...

SuperSkrull:

--- Idézetet írta: turkia - 2020. Május 07., 12:24:41 ---Ti hogy látjátok ezt a Mogorva a 2. legerősebb Autobot-dolgot? Mert Mega és Soki pl egy-egy ütéssel leteríti a komplett Dinobot osztagot, ami hát nem túl hízelgő.

--- Idézet vége ---

Soha nem voltam nagy TF fan, de ezt nem értettem én sem! Vagyis leginkább azt, hogy az Álcák miért is nem rendezték le ezt a háborút, miközben felvonultattak egy Megatron, Sokkoló, Skorponok, Hatlövet, Overlord, Mennydörgés stb. sort? Valahogy mindig "nem túlságosan átgondolt"nak éreztem egyes robotok erejét.
Aztán persze lehet az a magyarázat amit Skorponok(vagy Sokkoló) mond Mogorvának, hogy a processzora sokkal gyorsabb és neki ő egy lassított felvétel. Nem tudom...
De az tény, hogy Optimusz kivételével az Álca "menők" mindig keményebbek, jobban megtervezettek voltak.

Vagy ez csak a Marvel és a G1 gyerekkori bája, amivel az IDW már nem tud mit kezdeni...
bár azért tudna

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése