HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (1166/1242) > >>

Optimus Prime:
Látom megkezdődött a baki vadászat.
Némely szőrszálhasogató, míg más inkább... nos, vannak dolgok a Tf Uinverzumban, melyeket nem kell tudni vagy vizslatni.

A Ravage, Buzzsaw, Laserbeak beszél-nem beszél eset szerintem egyértelműen az író "hibája". Ha jól tudom csak az első két számban beszélnek, amit más írt, mint a másik két számot, majd az 5. számtól vette át Budiansky. Egyszerűen erre nem gondoltak, meg ahogy Elwood is mondta így jobban be tudták mutatni a karaktert.

Gears esetén kívül van más tényleg elveszett Autobot. Akik ismeretlen okokból nem szerepelnek/nem szerelnek. Péládul Prowl mikor került a... minek is hívják? Sztázis fülke? Bár az Optimusz visszatér számba pár Autobot lesérült. Prowlt látni is, hogy csúnyán sérült a karja.

De sok baki van a rajzoló hiábájából adódóan. Ami szerintem abból fakad, hogy nincs megírva ki szerepel még a háttérben ezért ő csak oda rajzolt valakit. Például az utóbbi számokban jócskán szerepet kapott a "hét Kibertroni Autobot", sok más ismerős és régi karakterrel szemben. De José Delbo sok bakit csinál.

elwood:
A robotoknál a halál témakörét kissé tágabban értelmezik az írók. Fuvaros a pókemberes kalandban súlyosan megsérül, de nem hal meg. Később, az általad is említett részben a gyengélkedőn látjuk, akár azért, mert még nem épült fel, akár azért, mert a rajzolónak épp ő jutott az eszébe. De a cselekményben semmi olyasmi nem történt, ami indokolta volna, hogy ne legyen a Bárkán. Lehet úgy is venni, hogy a Blackrockkal kötött alku részeként le tudták gyártani a javításához szükséges alkatrészeket, vagy ilyesmi. De ebben én hibát nem látok.

Ami Romboló és társainak kérdését illeti: az első pár részben leginkább azért volt hasznos, hogy tudtak beszélni, mert így jobban be tudták mutatni (el tudták adni) a figurákat. Később, gondolom a rajzfilm hatására, Budiansky is áttért a nem beszélő figurákra. Romboló egy érdekes átmenet, ő ugyanis később még több angliai, Furman által írt történetben is van, hogy beszél, máskor meg ott se. Sőt, még a rajzfilmben is van egy epizód, ahol mikor Fülelő visszajátssza, a saját hangján szólal meg, aztán a Beast Wars rajzfilmben/képregényben megint tud beszélni. De nem hiszem, hogy ezen fent kéne akadni. Mondjuk azt, hogy tudnak beszélni, csak nem akarnak.

SkleshN:
Egy másik érdekesség:

Romboló, Körfűrész és Lézercsőr

Néhány számban elég beszédesek (pl. 1. szám) a többit tekintve meg megsem szólalnak... szerintem ez is néhol a részletkérdés kategória az íróknál... eddig csak a Marvel-re emlékszem, ahol egy két mondatig is szerepeltek a főbb harci ténykedéseken kívűl.

A két madár robot csak az első számban dicsekettek magukról és képességeikről... most akkor utóbb rájöttek, hogy őket némítani kellene Rombolóval együtt???  

--- Idézetet írta: Habba ---Illetve azt tudom, hogy az elején ott volt, de utána egyszer történt vele valami nem?
--- Idézet vége ---
Fuvarost legelősszőr megtalálni a TF 1. szám 15. oldalán jelenik meg, aki minnél előbb el akarja hagyni a Földet.

Majd a 3. számban "hal meg", amikor a Pókember hálója nem bírja el őt, és a mélybe zuhan a 22. oldalon.

Azután semmi... legalábbis jóideig nem találjuk... egy utalás van róla a 14. szám 3. oldalának legfelső kockáján, hogy a többi sérült autobottal együtt fekszik Racsni egyik javítótermében. Haldoklóként...

Ezekután megincsak sok rész eltelik és aztán egyszercsak Fuvaros él és virul a 36. számban...

Szerintem ugyanúgy rajzolói hiba, akárcsak az a Kilövő - Légi Hiúz eset!!!

Habba:
Bocsi, de Fuvaros mikor került a Bárkára, mert én nem emlékszem?

Illetve azt tudom, hogy az elején ott volt, de utána egyszer történt vele valami nem?

elwood:
A későbbiekben/Frumannál, a Marvel univerzumban már nem központi kérdés az energia(hiány), ha szóba kerül, nála is leginkább energon van, de én nem emlékszem olyanra, hogy nála feltöltés közben mutattak robotot (egyedül Galvatron jut eszembe, az Unikron elleni ütközetben).
A benzin amúgy a történet szempontjából valahol reális üzemanyag-forrás, az első részekben ugye Gyertya dolgoz ki egy eljárást az átalakítására az Álca laborban, mikor megmérgezi az Álcákat.
Aztán az Autobotoknál Jazz alkuszik meg Blackrockkal, hogy az benzínkútjainál feltölthetnek, amit aztán a Kerék által beépített üzemanyag-átalakító konvertál át számukra is fogyasztható üzemanyaggá. Ha a rajzfilmet veszem alapul, ahol több szó volt az energon kockákról, akkkor az energon kocka végül is csak egy energia konzerváló/raktározó szerkezet. Hogy aztán hogy veszik magukhoz az energiát, arra szinte ahány író/annyi változat, (megeszik, megisszák, magukba préselik, kannából töltik be, elektromos kisülésként szívják be, stb.) valószínűleg azért, mert mert az írók számára ez részletkérdés volt.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése