HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Dark:
Köszi az új frissítést, nekem tetszett az indító rész...lehet hogy most megköveztek de Figueroa-nál néha az akciók elég kuszák...néha nemigen lehetett kivenni hogy mivan...Alex Milne a másik:Megatron eredet...mondjuk mind a két mester gyönyörűen rajzol, de Guidinál azért követhetö hogy ki pancsol be kinek, ki lő szét kit...az egyik kedvencem tőle az a poszter/háttérkép-sajnos nincs meg túl nagy felbontásban-amikor Predaking zúzza Defensort és Superiont-még DW-s égisz alatt rajzolta...
Érdekes még az All Hail Megatronban hogy a repülő trió -Üsti meg a haverjai-F15ök, holott elötte F-22ők voltak...downgrade ...de nem gáz, biztos nosztalgiázott a mester mert ugye Marvel G1-ben/rajzfilmben is azzá változtak...
Ja, még annyit tennék hozzá hogy egyetértek Optimus-al aki lentebb írta hogy ezért a 12-részes Megatronért vágták le a Furmanos vonalat...nem volt rossz a Revelation-os lezárás, de tulságosan összepréselték...kár érte...
iktriad:
--- Idézetet írta: elwood ---Mindenkinek nagyon köszönjük a dicsérő szavakat!
grey gargoyle: Hát igen, ha valami tetszik az All Hailben (a rajzokon kívül), azok a dialógusok. Lesznek nagyon jól eltalált párbeszédek, amelyek olyan jól domborítanak ki jellemeket, ahogy azt Transformers füzetben korábban sosem láttam. Régóta bajom ugyanis Furmannal, hogy bármilyen jól is csavaja a történeteket, a karaktereinek többsége hasonló stílusban adja elő magát, sokszor még mondatokat is ismétel (ezeket hívják Furmanizmusoknak a rajongók) - és bizony, ennyi történettel a háta mögött, néha sztorikat is. Pl: nem is tudom összeszámolni, hányszor fogtak már össze Autobotok és Álcák, hogy szembeszálljanak egy "nagyobb" fenyegetéssel, legyen az a Unicron, Galvatron, Mennydörgés, az Elbukott, Jhiaxus, a Swarm vagy más. McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor, és ha nem csak szkenben olvasol egy füzetet, hanem mondjuk ki is csengeted érte a négy dollárt (plusz még amíg ideér), hát akkor már egy fokkal kritikusabb az ember.
SilverTea, iktriad: Bár meg kell adni nagyon jól teljesít ezekben a füzetekben Guidi, azért szerintem elég hullámzó a teljesítménye, akár a Beast Wars utolsó füzetét nézitek majd a második sorozatban, akár a Délibáb Spotlightot, de én sokszor nem vagyok vele kibékülve. Tehetséges, de nincs benne az a fantázia, az az ötletgazdagság, ami Figueroában megvolt. Még egyszer mondom, nagyon szépen rajzol, ez a sorozat nagyon rendben van, de akkor is hiányérzetem van sokszor, mikor a rajzait nézem. Mondjuk sokat számít az is, milyen színezést kap egy füzet, és itt szerencsére ezzel sincs probléma. De nekem akkor is a DW G1 marad az etalon, amit amúgy a 11. résztől szintén Gudio vett volna át Figueroától...
--- Idézet vége ---
No igen a dialógusok, azokra nagyon érdemes odafigyelni ( Legfrisebb példa:AHM #9 19-21 oldal - ha majd odajutunk érdemes megfigyelni), abban nagy munkát végez Mccarthy, a cselekmény már nem ennyire rózsás néha, majd meglátjátok, és ha majd odaérünk egyes helyekhez kifejtem a véleményem.
Guidi: Igen Elwood, ő még nem ér el Figueroa szintjére ez tény, de ha összehasonlítjuk a többiekkkel, akik néha bele-bele rajzolnak az AHM-be, nos hozzájuk képest egészen jó. Van pár kivétel persze, Robby Musso jut eszembe így hirtelen, (tényleg Elwood neked Don után ki a kedvenc TF rajzolód a mostaniakből?) de a többikenek van hova fejlődni. Például nem mondom, hogy Nick Roche rossz, de azért látta már jobb TF rajzokat is, ehhez képest tömik G1 feladatokkal.
A DW G1-es Don: Wow, etalon, tényleg, A Napvihar- Szuper Omega csata képei, vagy mikor a Kibertronon maradt Autobotok tanácskoznak visszamenjenek-e segíteni a Földre , és közelről látjuk tökéletes kidolgozottsággal őket, na igen, az tényleg gyönyörű.
És persze a szinezés sokat számít, fel is dobhat, el is ronthat egy jó müvet.
talgaby:
Vezérlőpult -> Avatar beállítások.
(Máskor az ilyet inkább a Fórum topicba, légyszi.)
Silver&Clio:
Egy kis technikai kérdés.. Hogyan tudtok avatart feltenni a fórumba?
talgaby:
--- Idézet ---McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor
--- Idézet vége ---
Utólag egyébként rájöttem, hogy ez még önmagában nem egy egetverő probléma, mert bár a TF-nél nagyon hirtelen jött ez a lassúság, de eleget edződtem már a modern képregényeken, amik gyakorlatilag 2-3 füzetes történeteket nyújtanak 6-8-ba. Az igazán nagy baj szerintem az, hogy zéró vagy annál is kevesebb dramaturgiai érzéke van. És ez az eddig olvasott füzetekre nagyon rányomja a bélyegét. Valaki írta lejjebb, tényleg olyan, mint egy fantörténet, lelkes, de érződik a kidolgozatlanság rajta.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése