HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (1056/1241) > >>

Dark:
Kösz Elwood...hát igen, a marketing nagy úr...

A rajzolók közül kifelejtettem Jae Lee-t aki G I Joe-TF Dreamwave-s crosst rajzolta...hát ott tényleg nehéz kibogozni az akciókat...vagy pedig én nem ütök meg egy bizonyos művészi/értelmezési szintet...pedig már nem vagyok egy mai gyerkőc...
Amit itt leírtam Jae Lee-ről azért az FQ-n már falhoz álítottak volna  

elwood:
iktirad: Én nagyon karmoltam Alex Milne rajzait a Megatron Originben és legfőképp az Arcee Spotlightban, bár a filmes adaptációi nem állnak közel hozzám. Ő is a Figueroa vonalat követi, némi Pat Lee-féle mangás beütéssel. Bár vicces, hogy míg Figueroa rajzai kicsit zömöknek, vagy tömzsinek tűntek, Pat Lee rajzait meg szokás lufi meg pufi jelzőkkel illetni, addig Milne rajzai inkább "hegyesnek," "tüskésnek" tűnnek. De bejön Nick Roche stílusa is, amíg nem kezd saját designokat gyártani, mert a Dynobotjai, hát, nem állnak hozzám túl közel.

Hans von Luck: A "downgrade"-nek az is oka volt, hogy ezek a dizájnok egy-az-egyben megegyeznek a Masterpiece Starscream (és később Skywarp és Thundercracker) kinézetével, amit a Takara-Tomy és a Hasbro is árul, tehát a képregény némiképp visszatért marketinges gyökereihez.

talgaby: azért ez a lassúság már benne volt jóideje a Furman füzetekben is, például az Eszlaláció és a Pusztítás is kb. 2 vagy 4 párhuzamosan történő, ám valós időben alig 1-2 óra alatt lezajló eseményt mesél 6 füzeten keresztül, és tényleg nem történt olyan sok egyik füzetben sem. Aztán persze hirtelen fejreáll a dolog, mikor a 18 rész + nemtom hány Spotlight után 4 füzetben kell elvarni kb 10. párhuzamosan futó szálat. (Igaz, ez nem csak az ő sara.)
Hogy McCharty-val mi a baj a lassúságán kívül? Leginkább az, ami sokaknak csípi a szemét, hogy az áltlala elképzelt univerzum nem az, amit eddig olvastunk. Nem hiszem, hogy bárkinek ennyire fájna McCarthy lassúsága, vagy "rajongói" attitűdje és tárgyi tévedései, ha mondjuk az ő történetével kezdődött volna az IDW Transformers sorozata. Furman 20 évnyi rutinjával szemben senkinek sem könnyű teljesítenie. Nem akarom kidumálni a hibáját, voltak/vannak/lesznek védhetetlen tartalmi/logikai tévedései, de szerintem messze nem olyan rossz, mint amilyennek a kontraszt feltűnteti. Furmannak is könnyebb volt úgy mozognia ebben a világban, hogy ő rakta le az alapjait, és annak idején a Marvelnél neki is megvoltak a konfliktusai a kontinuitással. Ha a késleltetés dramaturgiai eszköznek számít, akkor nem spórol vele.  Nekem direkt szimpatikus, hogy szembe megy bizonyos közhelyekkel. Például az, hogy valaki hősként indul, nem garantálja, hogy megéri a füzet végét. De nem akarok előre menni az elemzésben, mert már olvastam 9 részt, és majd akkor szeretnék belemenni, hogy én mit olvastam ki ebből, amikor már ti is láttátok a sorozatot.

Dark:
Köszi az új frissítést, nekem tetszett az indító rész...lehet hogy most megköveztek de Figueroa-nál néha az akciók elég kuszák...néha nemigen lehetett kivenni hogy mivan...Alex Milne a másik:Megatron eredet...mondjuk mind a két mester gyönyörűen rajzol, de Guidinál azért követhetö hogy ki pancsol be kinek, ki lő szét kit...az egyik kedvencem tőle az a poszter/háttérkép-sajnos nincs meg túl nagy felbontásban-amikor Predaking zúzza Defensort és Superiont-még DW-s égisz alatt rajzolta...

Érdekes még az All Hail Megatronban hogy a repülő trió -Üsti meg a haverjai-F15ök, holott elötte F-22ők voltak...downgrade  ...de nem gáz, biztos nosztalgiázott a mester mert ugye Marvel G1-ben/rajzfilmben is azzá változtak...

Ja, még annyit tennék hozzá hogy egyetértek Optimus-al aki lentebb írta hogy ezért  a 12-részes Megatronért vágták le a Furmanos vonalat...nem volt rossz a Revelation-os lezárás, de tulságosan összepréselték...kár érte...

iktriad:

--- Idézetet írta: elwood ---Mindenkinek nagyon köszönjük a dicsérő szavakat!

grey gargoyle: Hát igen, ha valami tetszik az All Hailben (a rajzokon kívül), azok a dialógusok. Lesznek nagyon jól eltalált párbeszédek, amelyek olyan jól domborítanak ki jellemeket, ahogy azt Transformers füzetben korábban sosem láttam. Régóta bajom ugyanis Furmannal, hogy bármilyen jól is csavaja a történeteket, a karaktereinek többsége hasonló stílusban adja elő magát, sokszor még mondatokat is ismétel (ezeket hívják Furmanizmusoknak a rajongók) - és bizony, ennyi történettel a háta mögött, néha sztorikat is. Pl: nem is tudom összeszámolni, hányszor fogtak már össze Autobotok és Álcák, hogy szembeszálljanak egy "nagyobb" fenyegetéssel, legyen az a Unicron, Galvatron, Mennydörgés, az Elbukott, Jhiaxus, a Swarm vagy más. McCarthy-nál máshol jelentkeznek a problémák, erősen vontatott sokszor, és ha nem csak szkenben olvasol egy füzetet, hanem mondjuk ki is csengeted érte a négy dollárt (plusz még amíg ideér), hát akkor már egy fokkal kritikusabb az ember.

SilverTea, iktriad: Bár meg kell adni nagyon jól teljesít ezekben a füzetekben Guidi, azért szerintem elég hullámzó a teljesítménye, akár a Beast Wars utolsó füzetét nézitek majd a második sorozatban, akár a Délibáb Spotlightot, de én sokszor nem vagyok vele kibékülve.  Tehetséges, de nincs benne az a fantázia, az az ötletgazdagság, ami Figueroában megvolt. Még egyszer mondom, nagyon szépen rajzol, ez a sorozat nagyon rendben van, de akkor is hiányérzetem van sokszor, mikor a rajzait nézem. Mondjuk sokat számít az is, milyen színezést kap egy füzet, és itt szerencsére ezzel sincs probléma. De nekem akkor is a DW G1 marad az etalon, amit amúgy a 11. résztől szintén Gudio vett volna át Figueroától...
--- Idézet vége ---

No igen a dialógusok, azokra nagyon érdemes odafigyelni ( Legfrisebb példa:AHM #9 19-21 oldal - ha majd odajutunk érdemes megfigyelni), abban nagy munkát végez Mccarthy, a cselekmény már nem ennyire rózsás néha, majd meglátjátok, és ha majd odaérünk egyes helyekhez kifejtem a véleményem.

Guidi: Igen Elwood, ő még nem ér el Figueroa szintjére ez tény, de ha összehasonlítjuk a többiekkkel, akik néha bele-bele rajzolnak az AHM-be, nos hozzájuk képest egészen jó. Van pár kivétel persze, Robby Musso jut eszembe így hirtelen, (tényleg Elwood neked Don után ki a kedvenc TF rajzolód a mostaniakből?) de a többikenek van hova fejlődni. Például nem mondom, hogy Nick Roche rossz, de azért látta már jobb TF rajzokat is, ehhez képest tömik G1 feladatokkal.
A DW G1-es Don: Wow, etalon, tényleg, A Napvihar- Szuper Omega csata képei, vagy mikor a Kibertronon maradt Autobotok tanácskoznak visszamenjenek-e segíteni a Földre , és közelről látjuk tökéletes kidolgozottsággal őket, na igen, az tényleg gyönyörű.
És persze a szinezés sokat számít, fel is dobhat, el is ronthat egy jó müvet.

talgaby:
Vezérlőpult -> Avatar beállítások.
(Máskor az ilyet inkább a Fórum topicba, légyszi.)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése