HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
talgaby:
elwood: Ismétlem, nem igazán a történetével van bajom. Elismerem, vannak benne jó elemek. A gond a dramaturgiával van. Nem tudja értelmesen strukturálni. A börzén is említettem, hogy a váltást meglehetősen érdekes ritmussal oldotta meg.
dr samson:
--- Idézet ---Mi az az FQ?
--- Idézet vége ---
Egy félig-meddig megszűnt/átalakult honosító oldal.
elwood:
Jae Lee rajzait én is bírtam - az előbb csak az IDW-s kínálatból válogattam - egyébként nagyon szerettem Geoff Senior rajzait is még anno.
Mi az az FQ?
Dark:
Kösz Elwood...hát igen, a marketing nagy úr...
A rajzolók közül kifelejtettem Jae Lee-t aki G I Joe-TF Dreamwave-s crosst rajzolta...hát ott tényleg nehéz kibogozni az akciókat...vagy pedig én nem ütök meg egy bizonyos művészi/értelmezési szintet...pedig már nem vagyok egy mai gyerkőc...
Amit itt leírtam Jae Lee-ről azért az FQ-n már falhoz álítottak volna
elwood:
iktirad: Én nagyon karmoltam Alex Milne rajzait a Megatron Originben és legfőképp az Arcee Spotlightban, bár a filmes adaptációi nem állnak közel hozzám. Ő is a Figueroa vonalat követi, némi Pat Lee-féle mangás beütéssel. Bár vicces, hogy míg Figueroa rajzai kicsit zömöknek, vagy tömzsinek tűntek, Pat Lee rajzait meg szokás lufi meg pufi jelzőkkel illetni, addig Milne rajzai inkább "hegyesnek," "tüskésnek" tűnnek. De bejön Nick Roche stílusa is, amíg nem kezd saját designokat gyártani, mert a Dynobotjai, hát, nem állnak hozzám túl közel.
Hans von Luck: A "downgrade"-nek az is oka volt, hogy ezek a dizájnok egy-az-egyben megegyeznek a Masterpiece Starscream (és később Skywarp és Thundercracker) kinézetével, amit a Takara-Tomy és a Hasbro is árul, tehát a képregény némiképp visszatért marketinges gyökereihez.
talgaby: azért ez a lassúság már benne volt jóideje a Furman füzetekben is, például az Eszlaláció és a Pusztítás is kb. 2 vagy 4 párhuzamosan történő, ám valós időben alig 1-2 óra alatt lezajló eseményt mesél 6 füzeten keresztül, és tényleg nem történt olyan sok egyik füzetben sem. Aztán persze hirtelen fejreáll a dolog, mikor a 18 rész + nemtom hány Spotlight után 4 füzetben kell elvarni kb 10. párhuzamosan futó szálat. (Igaz, ez nem csak az ő sara.)
Hogy McCharty-val mi a baj a lassúságán kívül? Leginkább az, ami sokaknak csípi a szemét, hogy az áltlala elképzelt univerzum nem az, amit eddig olvastunk. Nem hiszem, hogy bárkinek ennyire fájna McCarthy lassúsága, vagy "rajongói" attitűdje és tárgyi tévedései, ha mondjuk az ő történetével kezdődött volna az IDW Transformers sorozata. Furman 20 évnyi rutinjával szemben senkinek sem könnyű teljesítenie. Nem akarom kidumálni a hibáját, voltak/vannak/lesznek védhetetlen tartalmi/logikai tévedései, de szerintem messze nem olyan rossz, mint amilyennek a kontraszt feltűnteti. Furmannak is könnyebb volt úgy mozognia ebben a világban, hogy ő rakta le az alapjait, és annak idején a Marvelnél neki is megvoltak a konfliktusai a kontinuitással. Ha a késleltetés dramaturgiai eszköznek számít, akkor nem spórol vele. Nekem direkt szimpatikus, hogy szembe megy bizonyos közhelyekkel. Például az, hogy valaki hősként indul, nem garantálja, hogy megéri a füzet végét. De nem akarok előre menni az elemzésben, mert már olvastam 9 részt, és majd akkor szeretnék belemenni, hogy én mit olvastam ki ebből, amikor már ti is láttátok a sorozatot.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése