HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Dr.OGA:
Üdv nektek.
No most nagyjából végigolvastam a nálatok elérhető IDW-s dolgokat (Megatron eredetet, a Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatot és a Reflektorfényben-t, meg a Dicsőség Megatronnak-ot, már csak a Bestiák háborúja van hátra a nálatok olvasható történetekből)
A Beszivárgás, Viharhozó, Eszkaláció, Pusztítás sorozatban volt szó arról, hogy Mennydörgés majdnem elpusztította a Kibertront, és az Autobotok és Álcák békétkötve együttes erővel gyűrik le. Volna egy olyan kérdésem, hogy erről az esetről csak ilyen visszaemlékezés formájában van infó, vagy ez a képregényben is volt, csak egyenlőre nincs honosítva?
Aztán volna még egy kicsit öszetettebb, bonyolultabb kérdésem/kérdéssorozatom is ám...
Szóval elkezdtem beleolvasni a Bestiák háborújába... Hát nem is tudom, de nekem valahogy nagyon zavaros az egész... Persze könnyen lehet, hogy csak azért mert nincs ehhez a részhez számomra elég háttérismeret anyag... Csak az első részt olvastam el eddig, de egyenlőre nem is akarom tovább olvasni, amig nem értek pár dolgot itt...
Tehát egyáltalán, már magában az első rész bevezető szövegében foglaltak is kicsit zavarosak a számomra...
Kezdődik ott, hogy azt írja, az őskori föld a helyszín... na jó, de időben kb. mikor?
Aztán szóba kerülnek a Maximalok... na jó, de ők kik is? Annyi kiderül az elején, hogy "Optimusz ősvezér Maximaljai" tehát gondolom Optimusz alá tartoznak, de ők most akkor egy Autobot csoport, egység, vagy mi?
Főleg, hogy később szóbakerül olyasmi, hogy Maximal birodalom, ami csak újabb kérdőjeleket jelent számomra...
Aztán a predakonok... még a Marvel G1-ben a predakonok egy 5 tagú Álca alakulat volt, akik egy szuper robottá, Predakinggé tudtak egyesülni... de itt az IDW-s Bestiák háborújában gondolom, hogy nem róluk van szó, amikor a predakonokról esik szó. Szóval ők kik is itt akkor pontosan? No és a Tri-predacus tanács?
Meg az "idegen hold, ami megsemmisül és pusztító térgörbülethullámokat hoz létre"... no az milyen hold és mi történt vele???
És még vagy ezernyi kérdés tornyosul az agyamban a Bestiák háborújával kapcsolatban és nem hagynak nyugodni...
Szóval, ha valaki egy kicsit kítágítaná információs halmazomat ezen a téren, annak előre is nagyon megköszönném.
Angelus (szabi):
Tiszteltem,hát a Comixart megszűnése után idetaláltam az utód fórumra:)
Nagyon örülök hogy végre beindult a G1 képregények fordítása.Emlékszem annó a Comixarton ez volt minden 2. kérdés hogy ugyan mikor indul már be.
AHM,háát hát hát.Szépek a rajzok jó a szöveg de még az alapötlet sem lenne rossz miszerint végre az álcáké a végső diadal és randalírozhatanak (G1.20szám:) De valahogy nem áll össze egy egésszé a dolog.
Annó nagyon sajnáltam hogy odalett a Dw mire végre sikeül megszokni az Idw-t erre itt az AHM.
(Egy a sok logikai baki közül,a karakterek átalakultak a Classics/Universe figura formába )
hajrá G1.
Mostpedig szépen elkezdem visszaolvasni a fórumot.
Dr.OGA:
elwood és KiD, köszi nektek, hogy válaszoltatok.
Prímusz legyen veletek, és mindenkivel itt a TF szekcióban.
Silver&Clio:
--- Idézetet írta: zozi07 ---Amikor abba hagytam a gyűjtést Unicron közeledtéről volt szó..... ezzel a vonallal mi van, ez egy másik szériában jelent meg külföldön? Várható ezeknek a részeknek a lefordítása is?
--- Idézet vége ---
A hálózsákon a G1 vagyis a marvel sorozat jelenleg még nem tart itt.. most volt az alapbázisos sztori és Üstökös Tf írtó ámokfutása.. Unicron még csupán ezután jön..
Én is nagyon örülök neki hogy sorbarakták itt. régen olvastam én is, és volt egy két kérdőjel...
zozi07:
Hatalmas köszönet az oladal szerkesztőinek, a fordítóknak!
Gyerek koromban nagy transformers gyűjtő votlam, de kb a 36. résznél abbahagytam. Régóta kerestem már transformers képregényeket a neten....
Meglepett, hogy mennyi részt kihagytak a G1 szériából itthon ( bár anno is volt hiányérzetem mer sok sztorit félbehagytak, sok transformert bemutattak de soha nem szerepeltek egy részben sem stb), nagyon jó volt most elolvasni a sok kimaradt részt! Nem is értem, hogy miért keverték a részeket így a képregény kiadónál!!!
Amikor abba hagytam a gyűjtést Unicron közeledtéről volt szó..... ezzel a vonallal mi van, ez egy másik szériában jelent meg külföldön? Várható ezeknek a részeknek a lefordítása is?
A válaszokat előre is köszi!
Üdv,
zozi07
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése