HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
Nimrod84:
Azt nem értem, hogy miért nem a 2019-ben induló sorozatot adják ki, abból akár még lépést is tudnának tartani a kiadóval. Mondjuk nem olvastam, nem tudom milyen.
elwood:
--- Idézetet írta: Sepi - 2021. Szeptember 14., 15:33:12 --- A Reflektor szerintem maradhat, legalábbis tudtommal még nem jelezték hogy benne lesz az is.
--- Idézet vége ---
A Complete All Hail Megatron TP, amit elvileg kihoznak, úgy 500 oldalas, hogy benne az AHM 1-16-on kívül a Refelktorfényben "Blörr", "Jazz", "Drift", "Sziklaugró" és "Metroplex".
Egyébként már csak arra vagyok kíváncsi, hogy hardcover lesz-e vagy softcover, és hogy miből jön majd ki. Mert hogy a soft az most is elérhető 50 dolcsiért, ami kb. 15 ezer, de 500 oldal soft coverrel nem hiszem, hogy tartós lenne. A hardcoverre nem látok eredeti árat, de nyilván még több, másodkézben már a csillagos égben jár.
És itt eljutunk egy érdekes kérdéshez. Mert hogy ér-e nekem Shane McCharty 15+ ezret. Attól tartok, nem. Igazából eredetiben is csak az MTMTE/Lost Light és a Wreckers Trilogy van meg. Azok vannak olyan színvonalon képben és rajzban, hogy kiadom értük azt a pénzt... Barbernél eléggé rezeg a léc, de még lehet, hogy azt is behúzom. Meg Simon Furmantól a Stormbringer és a Beast Wars v1-2.
--- Idézetet írta: KiD - 2021. Szeptember 14., 14:38:25 ---Amúgy szerintem az UK is elég réteg, elsősorban a rajzok váltakozó stílusa és minősége miatt.
--- Idézet vége ---
A UK-hez könnyebb kötődni szerintem. Akinek itthon valami fogalma van a TF-ről, a marveles emlékeiből indul ki. Ez szervesen kapcsolódik hozzá. A US marveles arthoz képest szerintem nagy átlagban a UK pozitívan jön ki, egy-két kivételtől eltekintve.
--- Idézetet írta: roberto - 2021. Szeptember 14., 22:01:27 ---Fürkészem a Fumax face-oldalt és ott sem értik, miért az AHM-mel kezdenek a Beszivárgás helyett, miért kell fejest ugrani a közepébe.
--- Idézet vége ---
Igen, ott is vannak feketeöves rajongók. Talán épp innen is :) A Beszivárgással az a baj, hogy lassan építkezik, és egy marvelen felnőtt generáció attól fog agyf@szt kapni, amitől az átlag TF-rajongó a moziban, hogy miért emberek hülyeségeit látom ordas robotok hentelése helyett. Bár ez alól mondjuk az AHM sem mentes, főleg az első füzetekben.
A Megatron/álca mozgalom lényegét jó összefoglaltátok, csak annyi kiegészítést írnék, hogy - most az IDW univerzumnál maradva - a sokat idealizált fővezérek elvileg mind gyarló, önző és nem kicsit romlott figurák voltak, kezdve a tizenhárommal, akik eredetileg egyesítették és uralták Kibertront, aztán egymással is szembefordulva titánokon utazva szétszóródtak az univerzumban, megteremtve az első kolóniákat.
Aztán jöttek az ő nevüket tovább vivő fővezérek, Nova, Nominus, Sentinel, Zéta, stb., megspékelve a Funkcion(al)ista tanáccsal, akik hol erősebben, hol visszafogottabban egyfajta robot apartheidet építettek ki, ahol a "Prímusz adta" altmódod határozta meg, hogy ki vagy, mi feladatod, és így tagozódott osztályokba, kasztokba a társadalom, bármiféle mozgás lehetősége nélkül. (A funkcionalisták ezt ey alternatív univerzumban ezt egészen extrém irányba viszik el, egész osztályokat írtva ki, ha már nem hasznosak a társadalomnak.) Megatron eredetileg ez ellen lázad fel, és az elvei kezdetben a korrupt rendszerrel szimpatizáló Oriont is inspriálják, aztán jön egy Széchenyi-Kossuth periódus, hogy a rendszert belülről próbálják-e megreformálni, vagy töröljék el teljesen. Ilyen kontextusban persze érthető, hogy egy új fővezérnek az álcák számára semmilyen hitele nincs, hiszen még az eredetileg jól induló Zétát is eléggé megszédítette a hatalom. Ami szerintem még fontos, azt Fülelő, az élő álca lelkiismeret mondja ki még a RiD-ben valahol: az álca ideológia szerint mindenki egyenlő - de csak a mechanikus lények között. Ő is csak a RiD/Transformers végére jut el oda, hogy az organikusok/szervesek (köztük az emberek) is érnek annyit, mint a mechanikusok. Ez magyarázza az álca expanziót, és hogy nem sokat törődtek azokkal a bolygókkal, amiket a háború folyamán stratégiai vagy egyéb okokból lerohantak/megszálltak/terraformáltak. (Egyébként a MTMTE 2. évad (28-55. részig + Lost Light 1-25 egy gyönyörű Megatron redemption történeti s, ami az ő szembenézését/vezeklését dolgozza fel, sok-sok kérdőjellel ugye, hiszen mégis egy évmilliókig tevékeny háborús bűnösről beszélünk.)
roberto:
Fürkészem a Fumax face-oldalt és ott sem értik, miért az AHM-mel kezdenek a Beszivárgás helyett, miért kell fejest ugrani a közepébe.
Kayamiel:
--- Idézetet írta: KiD - 2021. Szeptember 14., 20:29:41 ---Attól függ, melyik eredetet nézed. Nem mindegyik Megatron volt szegény elnyomott. A másik, hogy nekem úgy rémlik - nem biztos, hogy jól -, hogy a gladiátorküzdelmek illegálisak voltak, nem szórakozott ott a kibertroniak apraja-nagyja.
A harmadik nézőpont pedig, hogy ismerve Optimuszt, Megatron mellé állt volna, ha az a jó harcot vívja. Gyanítom, Megatron - bármelyik eredetet is vesszük - magasról tett rá, hogy ki esik áldozatául a polgárháborújának. Az IDW-ben vannak leginkább elmosva a határok jó és rossz között, de ha csak az AHM-et megnézed, annyi biztos kiderül belőle, hogy Megatron nem egy meg nem értett, rossz fényben feltüntetett, tisztaszívű szabadságharcos.
--- Idézet vége ---
Hát igen, teljesen igaz. Lehet kezdetben csak tényleg ki szeretett volna törni onnan ahol volt, de aztán valóban elborult az elméje rendesen. Teljesen megszállott lett. Persze én is Autobot párti maradok, mert Megatron felperzselte volna a Galaxist is ha kell. Optimusz pedig valószínűleg tényleg mellé állt volna valóban. Viszont tény, hogy a legmenőbb Álca SoundWave (számomra - és asszem rá kell repülnöm a TF képregényekre mert sok még az ismeret hiányom)
KiD:
--- Idézetet írta: Intruder - 2021. Szeptember 14., 20:29:48 ---Igen, Megatronnak tényleg az volt a célja, hogy megreformálja a társadalmat, viszont féluton elkallódott és Spartacusból Robespierre-ré változott. És ezután jött az osztrák festőművész korszaka, amikor az Álcákat felsőbb rendűbbé titulálta a galaxis más fajaihoz képest. Viszont a gladiátor korszaka idején még nem voltak Autobotok, csak sima kibertroniak. Én az Autobotokra egyébként úgy tekintek, mint a megreformált társadalom új, tisztább képviselőire. Szóval, ha úgy vesszük Megatron elérte a régi célját, a gond csak az, hogy most pont azokkal háborúzik évmilliók óta, akiket elképzelt egy új Kibertron polgaraiként.
--- Idézet vége ---
Ez egy szép megfogalmazása a történetének.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése