HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (368/1241) > >>

Sepi:

--- Idézetet írta: Aldarion - 2016. December 25., 14:49:05 ---Nekem gyerekfejjel az volt még egy vissza visszatérő mániám, hogy a rajzokat figyelve próbáltam kitalálni, hogy miként lehet átalakítani az adott figurát. E mellett igazi TF figurám is volt. Egyetlen egy, méghozzá Kilövő. Épp kórházban voltam valamiért, és a látogatóba érkező szüleim hozták. Hihetetlen élmény volt, mert alapvetően nem nagyon fért bele ilyesmi a családi kasszába. Akkor még nem tudtam hogy ki és mi ő, de nekem egy igazi, nagybetűs TRANSFORMER volt, aki csakis jó fiú lehet, és rengeteg önfeledt órát okozott még a későbbiekben...

--- Idézet vége ---
Hasonló élmény volt nekem is.  :) Még gyerekkorban, évente egyszer tuti jött felénk a búcsú. Hasonló volt a feelingje, mint manapság a majálisos vursliknak. Volt ott céllövölde, körhinta, lánchinta, dodgem, miegymás. Gyerekként óriási nagy buli volt ez még a 80-as évek végén, 90-es elején. És a lényeg, hogy mindig voltak piaci árusok is, akik mindenfélét árultak ilyenkor. Kazettákat, posztereket, ruhákat, mindenfélét, de főleg játékokat. Én egy ilyenben szúrtam ki egy Transformers kulcstartót. Voltak rendes TF játékok is, de az túl drága volt, azt nem tudtam otthon kikönyörögni, viszont a kulcstartót sikerült. Egy sportautó volt, amit természetesen át lehetett alakítani. Persze sohasem használtam kulcstartóként.  :D Rengeteget játszottam vele. Imádtam, és még valahol most is megvan. Majd megkeresem és lefényképezem.  :)

KiD:
Robertset kérdezték még anno arról, hogy fog-e szerepelni Rodimusz Regenes kitérője a MTMTE-ben, mire azt mondta, hogy igen, ez elképzelhető. De szerintem már nem csinálja meg, legalábbis egyre kisebb rá az esély, ahogy időben távolodunk a Regentől, egyre kevésbé lenne releváns egy ilyen kaland.

Aldarion:

--- Idézetet írta: AdamK88 - 2016. December 25., 13:05:35 ---Kedves Aldarion!
Köszönöm az utolsó részt! Fantasztikus volt! Méltó lezárása a világ egyik legjobb képregényének!
Csak egy kérdés: ki volt az a lény a legvégén?

--- Idézet vége ---
Örülök, hogy tetszett.

A kérdésed jó, nekem is utána kellett néznem, hogy mi is az, és arra jutottam, hogy egy zseniális átkötés, amely egybe fűz két történetet...

A primitív lények, érezve a fenyegetést, begubóztak a 99. számban. Na most az állatvilágban a gubó ugye a fejlődés része, így itt is erről beszélünk. A primitívek az Alakváltók kihalása után evolúciósan tovább fejlődtek, és létrehozták ezzel a bestia-gépezeteket, azaz üdvözöljétek körünkben a Beast Wars érát, és az első maximalt, Botanikát!

Ez összességében egy utalás arra, hogy a történetnek igazából sosincs vége.

--- Idézetet írta: hiphop - 2016. December 25., 11:15:47 ---Lehet, hogy a sok bejgli és a sok mák elbódított így az ünnepekre, de valahogy nem állt össze a sztori a végén a sok alter világgal...Jól értem, arról van szó, hogy a sötét mátrix lény be akart szivárogni más idő- és létsíkokba, így pl.: a The lost light, vagyis a Dreamwave világába is (mintha az a Nagyágyú, aki nyomta a szöveget, az lenne, amelyik a lost legénységét vezeti, plusz az animációs filmekből ismert Üstökös alakja...), és Rodimusz egy kardcsapással ettől mentette meg a többi univerzumot? Elvágva a világát a többi, úgymond TF száltól, így az ő világuk "megszűnt" folytatódni?

--- Idézet vége ---

Szerintem igen. Lényegében Furman ezzel a magáé mellet hivatalosan alternatív univerzummá emelte egymás mellé a klasszikus G1-et és a mostani IDWerzumot. Csak épp az volt a lényeg, hogy a lezárás fényében ne akarja senki soha többé bántani a klasszikust, hogy elszakadt a multiverzumtól, és magára maradt, így nem szerepelhet többé semmilyen crossoverben vagy eventben, mert így vége lett. Beköszöntött a béke, majd az évmilliók múltán a vég is, és ahogy az az utolsó panelen is látszik, a kedvenceink helyét átvette egy új faj...

Az én első élményem, Sepihez hasonlóan egy tévé reklám volt, amit a nnak idején az egyik G.I.Joe epizód előtt láttam, abban pedig - mai fejjel már tudom - pont a Dinobotok szerepeltek. Akkor azonnal legyűrt az élmény, aztán amikor egyszer a parabolán a német csatornákat lapozgatva véletlenül rábukkantam az egyiken az eredeti G1-es sorozat egy epizódjára menthetetlenül beleszerelmesedtem a sorozatba. Végül már idősebb fejjel szembesültem vele, hogy magyarul is megy a sorozat az újságosoknál, de sajnos csak viszonylag későn sikerült becsatlakoznom, és nem is sokat, csak három füzetet sikerült begyűjtenem, a 17-est, a 19-est és a 25-öst. Ami abból a szempontból nagy pofára esés volt, hogy körvonalazódott előttem az Unikron jelentette fenyegetés, és a legyőzését követő utóhatás. De ettől függetlenül mégis őrült lelkesedéssel olvastam rongyosra mindet.

Nekem gyerekfejjel az volt még egy vissza visszatérő mániám, hogy a rajzokat figyelve próbáltam kitalálni, hogy miként lehet átalakítani az adott figurát. E mellett igazi TF figurám is volt. Egyetlen egy, méghozzá Kilövő. Épp kórházban voltam valamiért, és a látogatóba érkező szüleim hozták. Hihetetlen élmény volt, mert alapvetően nem nagyon fért bele ilyesmi a családi kasszába. Akkor még nem tudtam hogy ki és mi ő, de nekem egy igazi, nagybetűs TRANSFORMER volt, aki csakis jó fiú lehet, és rengeteg önfeledt órát okozott még a későbbiekben...

keildavid:
TransFormers - Első Regeneráció 100.: Jó, hogy végül befejeződött ez a történet.
Az tetszett, hogy három rajzoló is volt benne: Andrew Wildman, Geoff Senior(a '90-es évekből ismert TF-ből), és Guido Guidi(IDW-féle TF-ből).
Itt aztán minden karakterek visszaköszöntek, akik háttérbe maradtak. Maximus, Galvatron, Optimusz, Dinobotok, Össztűz, stb.
A vége nekem olyannak tűnt, mintha itt összecsapott lenne, úgy mint a 80. számban. De persze itt minden szálakat elvarrtak, ami kimaradt régen.
Köszönöm, hogy végül befejeződött ez a Regen sorozat.
Ha jól tudom, ennyi volt a TF képregény Simon Furman-től. Más nem volt. Mivel mostanában két rendszeres szerzők vannak(James Roberts és John Barber).

És ha már nosztalgia. A TF matricás albumra emlékszem, hogy nekem is volt, de az régen elveszett(talán költözés során). Anno a német RTL-n láttam először a klasszikus Transformers rajzfilmet. Későbbiekben szintén a németféle RTL 2-n láttam a Beast Wars-féle TF sorozatot. Magyarul csak a Transformers mozi rajzilmet láttam kazettán. Akkoriban vagy 100-szor néztem végig.
Képregényekből a 25-től kezdtem anno vásárolni, ami gyerekkoromban láttam 1995-ben(8 éves voltam anno). És a 35-ig meg is volt. későbbiekben a többi képregényeket is próbáltam megkeresni piacokon, vásárban. Majd végül 2008-tól itt a HálóZsákon a kimaradtakat, amikre régen nem volt rá esélyem.
Hű, de jó volt egy kicsit nosztalgiázni a régi szép időkről! :D

AdamK88:
Kedves Aldarion!
Köszönöm az utolsó részt! Fantasztikus volt! Méltó lezárása a világ egyik legjobb képregényének!
Csak egy kérdés: ki volt az a lény a legvégén?
Ez a Sötét Márix nem volt kutya! De Rodimusz bebizonyította, hogy nem véletlen lett belőle Fővezér!
És ahogy Ultra Magnus kivégezte Galvatront! Az durva volt! Na és Mogorva! Immúnis!

Hát nekem a TF rajongás nagyon régen kezdődött! Nem tudom, hogy emlékeztek-e még a régi Cartoon Network-re. Amikor bejött hazánkba, én ott láttam először. És az a 90-es évek elején volt. Onnantól fogva követem, nézem, olvasom a TF-eket. Láttam már jó animációs sorozatot meg rosszat is. De amikor meghallottam, hogy a kedvenc Hasbro figuráimból filmet csinálnak, nagyon örültem. Az első Transformers filmet angolul néztem meg a moziban, ami sokkal jobb volt. Aztán a nyári szünetben meg is szereztem DVD-n és ha 20x nem néztem meg, akkor egyszer se :)

Nekem amúgy a kedvenc füzeteim a Reflektorfényben részek! Az összes remek lett!

Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése