HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Transformers

<< < (215/1241) > >>

Aldarion:

--- Idézetet írta: grey gargoyle - 2019. December 22., 12:27:30 ---Plusz utánaolvastam, és a wikin írnak róla rengeteg mindent, pl azt is, hogy Optimusz a bárka indításakor nem találkozhatott Ultra Magnusszal.

--- Idézet vége ---
Igen, de ott azt is írják, hogy ezt csak Ultra Magnusz profiljában írták le anno, tehát nem a képregényben történt meg, innentől kezdve nincs igazi ellentmondás, csupán a profil fájlt tette zárójelbe.

--- Idézetet írta: grey gargoyle - 2019. December 22., 12:27:30 ---Érdekesek voltak a duobotok is benne, nekem újdonságok voltak, mert képregényben még nem találkoztam ilyenekkel, akik két robiból tudnak összeállni eggyé.

--- Idézet vége ---
Ez csak részben igaz ebben a formában, mert Roberts is szerepeltette már őket a MTMTE-ban.

grey gargoyle:
Jó volt ez a 84 történet, ha nem nézzük, hogy csak részben beilleszthető az eredeti történetbe, amit ki akar egészíteni. Nem oké az a középkori szál, főleg hogy nem hasonul azzal, ami egyszer már ott megtörtént valami homályos UK történetben, ami azt hiszem itt nálatok is fent van. Valahogy időben sem beilleszthető, mintha nem 4 millió évvel ezelőtt történt volna. Plusz utánaolvastam, és a wikin írnak róla rengeteg mindent, pl azt is, hogy Optimusz a bárka indításakor nem találkozhatott Ultra Magnusszal. Az eredeti 18-ből nem szerepelt benne Ösvényvágó, Csatár és Szilkaugró, a többiek elvileg feltűntek benne. Érdekesek voltak a duobotok is benne, nekem újdonságok voltak, mert képregényben még nem találkoztam ilyenekkel, akik két robiból tudnak összeállni eggyé. Mindenesetre a hibáit leszámítva tényleg tetszett, és remélem valamikor csinálnak Furmanék még ennek folytatást.

mad47:
Üdv!
A Hunter/Napcsillantó témára reagálnék én is: az AHM-ben látható Hunter holttest az igazi Hunter, nem valami klón/másolat. A Max Dino sztori végén visszatérnek a Bárkára ugyebár, de azt nem mutatják hogyan tovább, ugyanis nem sokkal ezek után hazavitték őket (kinek mi a haza) és egy időre elváltak az Autobotoktól. Verity történetét ismerjük, neki a Föld már nem jelentett "otthont" többé. Autószerelő Jimmy asszem majd a RiDet folytató sorozatban tér vissza, Hunterre pedig egy rövid utalás van asszem az MTMTE-ben, ahol látható, ahogy Racsni hazafuvarozza, majd egy érzelemmentes elválást követően egyedül marad miközben egy apró gonosz teremtés les rá a fák lombjai közül... Ez pedig röviddel az AHM eseményei előttre tehető, utána ugye szomorú és feltételezem fájdalmas vég vár rá az Álcák karmai közt. Ami miatt Szilánkék felhasználták az pedig az a spéci interutobot hálózat (biztos hogy nem ez a neve) amin keresztül egy közös, mindenki számára folyton elérhető adatbázist működtetnek az Autobotok. Erről többször olvashatunk az Első Fázis sztorijaiban (Nagyágyú beszél pl. Kerék girogátló lövegéről, meg hogy Napcsillantó tuti nem olvasta az erről szóló adatbejegyzést), később viszont már nem nagyon kerül szóba a dolog. Ezen a hálózaton keringenek a biztonsági rendszerek nyilván titkosított kódjai is, de ha valaki hozzáfér egy megfelelő kapcsolódási ponton (pl. mint Hunter agya) akkor feltörheti ezeket. Így sikerült az AHM elején olyan súlyos csapást mérni a teljes Autobot haderőre galaxisszerte, egyidőben, kivédhetetlenül. Pajzsgenerátorok álltak le, határriasztók mulasztották el a vészjelzést, létfenntartó rendszerek kapcsoltak le stb. Napcsillantó személyesen csak ahhoz kellett, hogy tőrbe csalják a legfontosabb célpontot, Optimusz Fővezért. Ehhez viszont nem volt köze Hunternek, 'Csillantó ezekről nem tudott, Üstökös rászedte. Persze utólag felelősnek érezte magát, ezért vallotta magát árulónak. Mindez összességében szerintem durván elmélyítette a karakterét, nem semmi fejlődésen ment keresztül.

grey gargoyle:
Azthittem a mikromesterekre meg a hasonló kategóriásokra gondolt a minibottal. Nem ismertem ezt a megkülönböztetést, de nem is hiszem hogy fogom használni.

elwood:

--- Idézetet írta: grey gargoyle - 2019. Október 11., 08:37:49 ---Izmos mióta minibot?
De amúgy a minibotok mind elég erősek én eddig úgy vettem észre.

--- Idézet vége ---
Jó rég óta, nem hivatalos elnevezésként évtizedek óta használják. A minibotok a képregényben nem fordul elő, a játékok méretéből és frakciójából származik: Űrdongó, Sziklaugró, Izmos, Fuvaros, Fortyogó, Széllovas, Guberáló, Kozmosz, Motorszárny, Tajték, Hadiösvény, Mucsai, Csőtörő/Csöves, Wheelie, Hátsóajtó, Kanyar.

Amúgy Izmost a He-Manből ismert Man-of-Arms-zal (magyar fordításban Páncélos) szokták párhuzamba állítani, talán nem is véletlenül. :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése