HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Transformers
grey gargoyle:
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Transformers-szerepl%C5%91k_hivatalos_magyar_nev%C3%A9nek_list%C3%A1ja
Ezt kéne használni, meg frissítgetni, kiegészíteni.
elwood:
--- Idézetet írta: keildavid - 2019. December 27., 19:08:04 ---A titkos ügynök Kiütő/Visszaütő, bár tudtommal az Első Regenerációban Kiütő helyett Csapás volt a neve. De így is jó.
--- Idézet vége ---
Nem szívesen posztolok saját magamra, de az előzőt már nem tudom kiegészíteni. Volt egy megérzésem és utánanéztem, Csapás néven a technobot Strife szerepelt nálam még anno a Viharhozóban és a G1 rajzfilm honosításban is... Valamit intézünk majd ez ügyben.
elwood:
Kayamiel: Köszi! :)
robertro: Köszi, Aldarionnal majd hegesztünk.
daniel86: Keményfejet illetően mindössze annyi történt, hogy ilyen Dheeraj Verma rajzolói stílusa, kicsit átértelmezte a figurákat, nem kell nagyon hozzászokni, a fősodorban ezt az egyetlen füzetet rajzolta. Ami az MTMTE-t illeti, tervek vannak :)
keildavid: a TF '84 0. szám egy jubileumi kiadvány, a sorozat indulásának 35. évfordulója alkalmából jelent meg. Furman ebből az alkalomból egy füzet erejéig tért vissza, és egyebek mellett a munkásságának nagy részét kitevő brit képregényeket is igyekezett kicsit az amerikai fősodorhoz igazítani, utólag közelebb hozva az amerikai sorozatban is megjelent brit Acélember-képregényt. Az új sztoriból nem mindenben illeszkedik pontosan az eredeti történetbe, de hát itt már annyi, egymással ütköző kontinuitás van, ember legyen a talpán még az alkotók közül is, aki fejben-papíron le tudja követni mindet. Az apróságok tekintetében meg szerintem lehetünk nagyvonalúak, főleg ennyi év távlatából. Mindenki annyit tesz el ebből a sztoriból, amennyit jónak lát.
Ha jól megnézed, Haláldarázs már pár pillanatra feltűnt a Reflektorfényben: Villámcsapásban.
Na és igen, a nevek. Úgy vagyunk ezzel, mint Furman a kontinuitásokkal, ennyi év távlatából már nehéz követni. Nekem teljesen kiesett, hogy Punch/Counterpunch szerepelt az Első ReGenerációban, és a korábbi, rajzfilmfelirat-fordításból vettem át ezt a nevet, ahogy az autobot ikrekét is, Aldarion pedig *khm* nem szólt *khm*. :) Majd egyeztetek vele, lehet, hogy ezt javítani fogjuk. A nevek terén minden igyekezet dacára előfordulhatnak következetlenségek, Wreck-Gar az egyik példa, aki volt Roncs-Gar is, de azt én se használtam mindenhol (pl. a rajzfilmfeliratokban valamiért nem), míg Overlord annak idején nem fordult le, így maradt, pedig most már lenne rá névötletem, amit lehet, hogy használnok majd a Masterforce rajzfilmfelirataban. Ja, mert hogy az is lefordul, a többi japán TF-fel együtt... :D Csak még a torrentezés műfajában kell egy kicsit elmélyülnöm...
Csatacsapda egy pillanat erejéig feltűnik az USA Marvel 75. szám utolsó oldalán, ami magyarul nem jelent meg, csak itt a HZS-n olvasható. Szegény miután sikerült túlélnie Unikron támadását, elég csúnya véget ér.
gabo: A TF '84-ben csak duokonok vannak, a duobotok Roberts találmányai, csak nála szerepeltek, pont abból indult ki, hogyha vannak duokonok, akkor biztos lennie kell duobotoknak is. Legalábbis, míg ki nem nyírja őket. :)
gabo:
--- Idézetet írta: keildavid - 2019. December 27., 19:08:04 ---Duobotok tudtommal nem voltak benne
--- Idézet vége ---
Kb 3-szor néztem át, mert azt hittem én hagytam ki valamit, de akkor tényleg nem voltak benne!
Az Álcázott robotok egyre jobb, várom a folytatást. Köszi a csomagot!
keildavid:
Nagyon jók ezek az új Transformers képregények!
TF '84: Ez nekem kissé zavaros volt. Bár mégis érdekes volt. Új ötletek és nézőpontok. Bár az Acélemberes történet felesleges lett volna, mivel az a TF UK-féle sorozatban volt.
Nekem az tetszett többek közt, hogy ebbe is láttam először olyan neveket, akik eddig nem voltak megnevezve régebbi történetekben. Pl. az autobot ikrek: Felhőfürkész és Gyorsítósáv. A titkos ügynök Kiütő/Visszaütő, bár tudtommal az Első Regenerációban Kiütő helyett Csapás volt a neve. De így is jó.
Duobotok tudtommal nem voltak benne, hanem a Roberts-féle MTMTE-ben. A Duokon bizony benne vannak. Szintén kiderült a másik neve Csatacsapda, Lendkerék pedig már ismerős az MTMTE-ből. És Karom ikertestvére Fesztáv.
Furman-nek elég érdekes húzása volt ezzel a történettel. Pedig azt hittem, hogy ő már abbahagyta, mert már nem írt TF képregényeket.
TF - Álcázott Robotok 19-21.: Az eddigiekhez képest érdekes húzás, hogy milyen sok mellékszálak lettek bemutatva. Vagyis a történet nyújtva van, mint a rétestészta.
Keményfej tényleg tisztára olyan, mint Robotzsaru.
És ebbe is sok olyan nevek jelentek meg, akik nem voltak eddig megnevezve. Haláldarázs, Görbe(milyen furcsa név), Patkányfogó(hihetetlen, megint milyen furcsa név).
TF UK 41.: Tetszett ez a rövid karácsonyi történet. Utalás szerint kapcsolódik az eredeti TransFormers történethez.
Köszönöm ezeket a remek TF képregényeket!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése