Üdv!
Igaz, hogy lassan kimerülnek az érvkészleteim, de akkor lásuk sorban...
azt hiszem errol hadovaltam en is
Hmm, visszaolvastam, tényleg! Van valami, amiben egyetértünk (már látoma közelgő világpusztító meteort...)
hm, mit fuzhetek hozza, te hoztad fel az objektiv megfigyelest
Valóban. Mert azt viszont hiszem, hogy bár teljesen pontosan sose vizsgálhatunk meg semmit, de ha már megtesszük, akkor minél inkább objektívnek kell maradni. És ezt szerintem csak "kívülről" lehet igazán (most mondhatnám a Szemlélőt a Marveltől, de tudom, hogy úgyse ismered a Marvel-fóbia miatt).
en sem errol beszeltem, hanem a korlatok, hatarok megismereserol. sok kepessege az embernek rejtve marad, vagy egyszeruen eltemetve, ezert irtam, hogy sosem leszel tisztaban bizonyos aspektusokbol a sajat hataraiddal, mig mas szembetuno tulajdonsagokkal esetleg, de erhetnek meglepetesek, kellemesek es kellemetlenek.
Ez így van, de inkább időkorlátok miatt van ez. Nem ismerheted meg minden tulajdonságodat, mert ehhez mindent ki kellene próbálnod. Addig meg még egy McLeod se élt még...
de mindegy, letezik abszolut igazsag, csak ember szamara nem elerheto, ugyanis felolelne az ossz emberi igazsagot
Most egy olyan elvont fogalmat vetettél fel, mint Isten létezése. Ha valóban létezik az abszolút igazság, az emberi ésszel úgyis felfoghatatlan, de a kérdés az, hogy egyáltalán szüksége van-e rá az emberiségnek. Jól járnánk-e vele, ha megtudnánk, hogy mi minden kérdésre a válasz? Kétlem. Viszont a hajszolása is egy lényeges dolog, hisz komoly mozgatórugója lehet az emberiség szellemi fejlődésének.
amint egy amorf szobrot szemlelik kulonbozo oldalrol az emberek, az egyik fele szogletes, a masik domboru, lekerekitett. melyiknek van igaza? aki azt allitja, hogy ez a szobor domboru vagy aki azt allitja ez a szobor szogletes?
Középút nem létezik? Miért kell mindennek egyiknek vagy másiknak lennie? Ezt talán már kérdeztem egyszer tőled... valahogy mindig mindent csak egyik, vagy másik aspektusból szemléljük csak, sosincs középút, sosincs szürke, csak fekete és fehér. Miért akar mindig mindenki szélsőséges dolgokat magyarázni mindenbe? És miért kérdezek én ilyesmiket egy fórumon?
konnyen ramondod az igent,
Igen, ha arról van szó, hogybékén hagyjanak, akkor gyorsan rábólintok, és annyi. De arra gondoltam inkább, hogy hajlandó vagyok meghallgatni egy adott témában mindenkit, és a kapott ismeretek mérlegelésével alakítom ki saját álláspontomat. Legyen az vallás vagy politika. Bár igazság szerint az előbbiből tényleg elég makacs vagyok.
ez is egy szep elv, amiben hinni lehet
Ne vigyorogj, akármilyen szentimentalista, én ebben hiszek. Hiszek az emberi jóságban, hogy mindenkiben ott van valahol. Csak nem prédikálok róla.
most ebben a topicban legalabb lelkiismeretfurdalas nelkul vegezhetjuk a dolgunkat
Heh, a francba, pedig milyen szépen kezdtük szétoffolni amazt...őszintén kíváncsi vagyok, hogy olvassa-e ezt valaki, vagy sikeresen elriszatottunk mindenkit az oldalnegyedelő hsz-kal, és már átmentünk nyilvános magánbeszélgetésbe...
Mindenesetre kedves adminától, hogy nyitott nekünk egy saját topicot. Megtiszteltetve érzem magam