Heroes reborn – Heroes reunited
A történet hosszúsága miatt, csak azokat emelném, ki, amik tetszettek, a hibákkal vagy béna rajzokkal nem foglalkozok.
Eddig 3 F4 eredettörténetet ismertem, az elsőt, a filmeset, és az ultimatet, de az biztos, hogy messzemenően ez tetszik a legjobban a 4 közül. Nagyon jól ki van találva.
A rajz terén a vasember háromban volt „valami”, ami nagyon tetszett. Méghozzá a Lény. Lenyűgöző, mennyire életszerűen sikerült megrajzolni, annyira részletgazdag, amilyennek még kevés rajzoló keze alatt láttam. De ezen kívül is találtam több részben is olyan rajzokat, amiket el is mentettem (pl Doom-ról kettőt is, Amerika Kapitányról, Ezüst Utazóról, Terraxról meg Varázslónőről egyet)
Wakanda evilági megformálása is tetszik, a felszerelt őslakosok, meg a dzsungellel keveredő technológia. Sokkal jobban érződik itt a technológiai fejlettség, mint a rendes világban.
Az F4 ötödik részének a fordítása és a beírása különösen tetszett.
Az F4 6 részét olvasva, sikerült olyan meglepetésben részesülnöm, amit igazán nem gondoltam volna. Épp azt szemlélgettem, hogy milyen remek kép van benne Susan Stormról a fantasztikus négyes lógóval ellátott bikinijében, amikor megláttam, hogy piercing van a köldökében. Hinnyee. Ez a vol2 sorozat tud meglepetéseket okozni. Vért se látni túl gyakran a marvelben (MAX-on kívül) de itt Tony Stark rendesen vérzett. Ezek a realisztikus dolgok mindig élvezhetőbbé teszik számomra a történeteket, és Susanról azt is tudtam, hogy nem egy prűd kislány, de ez az újdonság erejével hatott rám, olyannyira, hogy egy kicsit a földhöz csapott. Eleve szép az a nagy kép Bannerrel, Fáklyával és Lénnyel, de Susan Storm viszi a pálmát a köldökpiercingjével együtt. ez a Jim Lee nagyon tud. A karácsonyi F4 borítót is ő rajzolta, az se semmi.
Wow
…
Nem bírok betelni azzal a képpel.

Najó. Tovább
Az Iron Man 6-ban is tetszenek Fury és Thor szófordulatai. Farek Jó fordító.
Igazán grandiózus látvány volt a négy történet utolsó részeit olvasni, hogyan győzedelmeskednek és hogyan buknak el egyszerre a hősök. Hogy Fátum terve hogyan alakul. Hogy lehet legyőzni a legyőzhetetlen Galactust. És nem egy egyszerű csata, leütik a hírnököket, aztán összefognak és legyőzik a bolygófalót. Nem. Mesterien ki volt találva a vége. Maga az ötlet zseniális, ahogy végül tényleg felülkerekednek.
Az Avengerses és az F4-es történet szál tetszett a négy közül, ahogy végig volt vezetve az egyiken Loki ármánykodása, a másikon meg a Galactus szál, az nagyon profin ki volt találva, hogy minden ezekhez volt visszavezethető.
Nem tudom, viszont, hogy ez hogy és hol folytatódik ezután? Hogy kerülnek vissza a hősök az eredi földre, és hogy győzik le Végítéletet? Én azt hittem legalább az ki fog derülni ezekből, hogy rájönnek az igazságra, de csak sejtések voltak, egész a történet végéig.
Összességében elég jó sztori ez a négy vol2 széria. Egy tízes skálán nyolc pontot szerintem megérdemel.
Egyedül Galactus egyik hírnöke nem rémlik a régebbi történetekből;Plazma!
Azt hiszem,nekiugrok a Vasember vol. 2.-nek is!
Erős a gyanúm, hogy ő a 616-osból, a magyarul is megjelent történetekből Frankie Raye, vagyis Nova akar lenni. Csak kicsit bevizesedett. Biztos másodlagos mutáció
Nem lehet Plasma Frankie Raye, hisz Frankie szerepelt a történetben, szóval két különböző személy. Távábbá Nova és Plasma képességei még csak nem is hasonlítanak. Plasma egy különálló hírnök, de én sem találtam róla semmi infót.