Az első HR adagot majd egy év késéssel
véleményeztem, ehhez képest most jóval hamarabb ragadok billentyűzetet, hogy elmondjam a véleményem a második adagról. Az olvasást az
F4-gyel kezdtem, és meg kell mondjam, ezek a részek jobban tetszettek, mint amik az első adagban voltak. A rajzok végig jók voltak, igaz valamikor egy képregényen belül is váltakoztak a más-más rajzolók munkái, ami szerintem nem volt rossz ötlet. Viszont jobban szeretem, ha egy részben végig ugyanaz a rajzoló. Amikor megláttam a 7. szám borítóját, nem értettem hogy mit kereshet rajta Rozsomák, hisz ő nincs is jelen ebben a világban a többi mutánssal együtt. De aztán persze megtudtam a képregényből, hogy csak egy "visszaemlékezés-szerűségben" szerepel. Érdekes volt a Negatív-zónába való utazás, csodálkoznék, ha az ebben a világban lévő Reed nem találta volna meg ezt a zónát, ugyanis mindegyik Reed-nek sikerült eddig. Blastaar szereplése szerintem nem volt felesleges, hisz így ők is megtapasztalhatták, hogy leselkednek veszélyek itt is. És ugye itt jelent meg a Szemlélő, hogy kirángassa hőseinket a különböző szituációkból, amik szintén érdekesek voltak. Főleg, hogy ennek a Sue-nak állítólag (vagyis az orvosa szerint) nem lehet gyereke, de most szembesült vele, hogy talán mégis... Aztán pár számmal meg ugye kiderül, hogy terhes! Az ez után jövő történet nekem az egyik személyes kedvencem lett a HR-ből. Egyrészt azért, mert színre léptek az Embertelenek, akikkel utoljára még a Fox Kids-es F4 rajzfilmben találkoztam. Tetszett ahogy bemutatták, hogy ők távol élnek a várostól, és úgy átlagban mindentől. Közülük a legjobban Fekete Villám karaktere fogott meg. Mint ahogy anno a rajzfilmben is, itt sem maradhatott ki Maximus, a gonosz testvér színrelépése sem, ami arra volt hasznos, hogy az F4 és az embertelenek együtt harcoljanak valaki ellen, és egy kicsit összebarátkozzanak. Valamint az is tetszett, ahogy Galactus a képregényekben folyamatosan a háttérben mesterkedett, alig vártam már a színrelépését. Meg kell mondjam, nekem kicsit jobban bejön ez a Galactus. Ennek az az oka, hogy az e világi Bolygófaló "tökösebb". Igen, azt hiszem ez a megfelelő kifejezés. Ő egy hírnök helyett ötre bízza a dolgot, semmit sem bíz a véletlenre. Fátu szintén a háttérben volt a 12. részig, érdekes volt amikor találkozott a jövőbeli önmagával. A honosításért járó köszönet a Talgaby-Sepi-Beigli69 párost illeti, nekem nagyon tetszett!!
A
Bosszú Angyalaiban tényleg jöttek dögivel a gonoszok, méghozzá két részletben. Erre természetesen kaptunk egy magyarázatot is, miszerint Loki a Gamma reaktorból hívta őket. Érdekes volt nyomonkövetni szinte mindegyik számban Loki ármánykodásait, és hogy hogy próbálja megtörni az Angyalokat. Thor viselkedése számomra is furcsa volt, hogy erőszakot akar és fosztogatni. De mint már mondta valaki előttem, erre logikus magyarázat az, hogy ez a Thor nem élt a Földön rendes emberként. Sok összetűzés volt a csapaton belül, a legérdekesebb az volt, hogy Pokolcica egy időre megkapta Wanda testét. Viszont ami szinte a legjobban tetszett nekem ezekben a részekben, hogy az alkotók a Kree/Skrull háborúból átvették, és modernizálták azt a jelenetet, amikor Pym Vízió testében van. Na, ez nekem nagyon bejött, örülök hogy nem felejtették el az alkotók azt a remek történetet, amit az előbb említettem. Az is eléggé érdekes volt, amikor megjelent a reaktorból az "igazi" Thor. Vicces volt, amikor megjegyezte Vasembernek, hogy eléggé máshogy néz ki a páncélja, mint amire Ő emlékszik. A végső csatát Lokival is jól oldották meg az Angyalok, meglepődtem amikor kiderült, hogy a másik Thor öltözött be Odinnak. A Hősök Újjáegyesülnek 2. része is jó volt, kíváncsi voltam az F4-es rész elolvasása után, hgyha a Föld elpusztult, akkor hogy fog folytatódni a történet. De aztán kiderült, hogy Fátum visszautazott az időben, hogy figyelmeztesse a hősöket, nameg persze, hogy megint megpróbálja átvenni az uralmat a Földön. Viszont másodjára már sikerült a hősöknek megállítaniuk Galactus-t, viszont a világ is vele együtt pusztul el. De a Vasember 12-ben sem fogja feladni Fátum, az biztos! Ezekben a képregényekben is sokféle rajzoló munkáját kaptuk, a legtöbbjük bejött. Az biztos, hogy az Angyalokból szerintem jobb volt ez a második adag, meg szerintem ezek a részek picit "dark"-osabbra sikerültek. De ez nem negatív tényező, sőt! Szóval tetszettek ezek a részek, köszönet a honosításért Farek, Predash, Sepi és Beigli69!!
A
Vasember az első adaghoz hűen hozta a formáját, nekem tetszett! Rebel előkerülése érdekes volt, és a Hidrás-szál is. Nem is gondoltam volna, hogy a történet végén az összes szál egybefut, és kiderül, hogy végig egy ember állt a háttérben, méghozzá pont Fátum! A páncélcsere Rebel és Tony között elég meglepő volt, hisz amikor elindultak a Hidra felé, akkor Tony gondolat buborékja az ő páncéljához vezetett, nem Rebel-éhez. Úgyhogy ez szerintem egy kis baki volt az írók részéről. Szerintetek? Sámson doki is átalakult ugye, és Amazon eredetét is ügyesen oldották meg a vérátömlesztéssel. És ők lettek a Hulkírtók! A 12., Galactus-os rész sem volt rossz, és haramadjára is azt tapasztalhattuk, hogy a hősök nem bírnak el a Bolygófalóval. A legemlékezetesebb pillanat a képregényben nálam az volt, amikor a 12. szám 5. oldalán, egy egészoldalas képen ott áll Vasember Fátum egyik leteített őre előtt, és azt mondja, hogy "Én merem." Na, ez valami hihetetlenül nagyot ütött! A rajzok sem voltak rosszak, Vasember páncélját mindenkinek sikerült jól megrajzolnia. Köszi a honosítást Farek, Sepi, Beigli69, Talgaby!!
Az
Amerika Kapitány is jó volt, bár ezt a Kígyó Fiai történetet kicsit gyengének éreztem, viszont volt egy-két jó pillanata a képregénynek. Nagy szívás lett volna, ha tényleg Fury lett volna a Kígyókirály, viszont arra nem számítottam, hogy csak egy robot volt. A másik még, amin szintén meglepődtem, az az, hogy a Fury robot szerepelt már az első számtól kezdve. És akkor ezekszerint ez a robot hozta össze a Bosszú Angyalait? A nem derült ki viszont, hogy ki is volt az, aki a robotot csinálta, de erős a gyanúm, hogy ennek is köze van Fátumnak... A Hősök Újjáegyesülnek 4. része tetszett, végre negyedjére sikerült a hősöknek legyőznie Galactus-t. Ezekért a részekért is nagy köszönet a honosítóknak, azaz Talgabynak, Predashnak, Sepinek és Beigli69-nek!!
Mindent együttvéve nekem nagyon tetszett ez a 24 képregény, és ezzel is az aláírásomat erősítem, miszerint nekem az egyik képregényeim közé tartoznak ezek a HR-es részek. Mindkét adag nagyon jó volt, a következőt is már nagyon várom. Mégegyszer köszönet minden honosítónak, aki részt vett e remek képregények honosításában!!