Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 923366 alkalommal)

0 Felhasználó és 18 vendég van a témában

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1821 Dátum: 2009. Január 18., 23:32:54 »
Na, köszönet ezért az igen alapos és hosszú véleményért.
Igen, nekem is egyik nagy kedvencem a HR, minden nyilvánvaló hibája ellenére.
Tökösebb bolygófaló!    Megmondom őszintén, Galaxtussazl kapcsolatban ez még soha nem jutott eszembe, de ja, igen  Igyekszik nem a véletlenre bízni a dolgokat.
A páncsélcsere nem hinném, hogy baki lett volna, de melyik gondolatbubira gondolsz? Meg ne felejtsd el, megoldhatták a páncélcserét akkor is, amikor eltűntek a megfigyelőképernyőkről. Engem inkább az zavart ebben, hogy nekem olybá tűnt, hogy Rebel élete eléggé függött a páncéltól, ehhez képes lazán cseréltek. De maga a csere szerintem nem elhibázott.
Arra, hogy a Kígyó fiai történet miért is volt gyengébb, illetve miért is lógott ki a többi közül, a korábbi hozzászólásokból kapsz magyarázatot, amikor a Lee és csapat és a Marvel közti összezörrenésről volt szó. Érdekes gondolat, hogy a Fury robotot Fátum készítette volna. Alapvetően nem hinném, mert ezek az Életutánzó Csalik (Lime Model Decoy, vagy LMD), sztenderd S.H.I.E.L.D. dolgok, biztonsági intézkedésként szokták őket használni, ha veszélyes lenne a szitu az embereknek. Az viszont, hogy miért is lett ez az egy ilyen gonosz, illetve hogy kiderül, hogy néha Fátummal is köt üzletet a szervezet, éppenséggl lehet alapja annak, hogy Fátumnak van köze a dologhoz. Szóval érdekes felvetés.
És idén karácsonykor befejeződik végre a HR, a visszatéréssel, és egy alternatív 4 részes történettel a 13. számokban, valamint pár minivel. gyanítom, hogy a honosítók legalább annyira fognak ennek örülni, mint te és a többi olvasó
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető benya11

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1820 Dátum: 2009. Január 16., 15:59:09 »
Az első HR adagot majd egy év késéssel véleményeztem, ehhez képest most jóval hamarabb ragadok billentyűzetet, hogy elmondjam a véleményem a második adagról.  Az olvasást az F4-gyel kezdtem, és meg kell mondjam, ezek a részek jobban tetszettek, mint amik az első adagban voltak. A rajzok végig jók voltak, igaz valamikor egy képregényen belül is váltakoztak a más-más rajzolók munkái, ami szerintem nem volt rossz ötlet. Viszont jobban szeretem, ha egy részben végig ugyanaz a rajzoló. Amikor megláttam a 7. szám borítóját, nem értettem hogy mit kereshet rajta Rozsomák, hisz ő nincs is jelen ebben a világban a többi mutánssal együtt. De aztán persze megtudtam a képregényből, hogy csak egy "visszaemlékezés-szerűségben" szerepel. Érdekes volt a Negatív-zónába való utazás, csodálkoznék, ha az ebben a világban lévő Reed nem találta volna meg ezt a zónát, ugyanis mindegyik Reed-nek sikerült eddig.  Blastaar szereplése szerintem nem volt felesleges, hisz így ők is megtapasztalhatták, hogy leselkednek veszélyek itt is. És ugye itt jelent meg a Szemlélő, hogy kirángassa hőseinket a különböző szituációkból, amik szintén érdekesek voltak. Főleg, hogy ennek a Sue-nak állítólag (vagyis az orvosa szerint) nem lehet gyereke, de most szembesült vele, hogy talán mégis... Aztán pár számmal meg ugye kiderül, hogy terhes! Az ez után jövő történet nekem az egyik személyes kedvencem lett a HR-ből. Egyrészt azért, mert színre léptek az Embertelenek, akikkel utoljára még a Fox Kids-es F4 rajzfilmben találkoztam. Tetszett ahogy bemutatták, hogy ők távol élnek a várostól, és úgy átlagban mindentől. Közülük a legjobban Fekete Villám karaktere fogott meg. Mint ahogy anno a rajzfilmben is, itt sem maradhatott ki Maximus, a gonosz testvér színrelépése sem, ami arra volt hasznos, hogy az F4 és az embertelenek együtt harcoljanak valaki ellen, és egy kicsit összebarátkozzanak. Valamint az is tetszett, ahogy Galactus a képregényekben folyamatosan a háttérben mesterkedett, alig vártam már a színrelépését. Meg kell mondjam, nekem kicsit jobban bejön ez a Galactus. Ennek az az oka, hogy az e világi Bolygófaló "tökösebb". Igen, azt hiszem ez a megfelelő kifejezés. Ő egy hírnök helyett ötre bízza a dolgot, semmit sem bíz a véletlenre. Fátu szintén a háttérben volt a 12. részig, érdekes volt amikor találkozott a jövőbeli önmagával. A honosításért járó köszönet a Talgaby-Sepi-Beigli69 párost illeti, nekem nagyon tetszett!!
A Bosszú Angyalaiban tényleg jöttek dögivel a gonoszok, méghozzá két részletben. Erre természetesen kaptunk egy magyarázatot is, miszerint Loki a Gamma reaktorból hívta őket. Érdekes volt nyomonkövetni szinte mindegyik számban Loki ármánykodásait, és hogy hogy próbálja megtörni az Angyalokat. Thor viselkedése számomra is furcsa volt, hogy erőszakot akar és fosztogatni. De mint már mondta valaki előttem, erre logikus magyarázat az, hogy ez a Thor nem élt a Földön rendes emberként. Sok összetűzés volt a csapaton belül, a legérdekesebb az volt, hogy Pokolcica egy időre megkapta Wanda testét. Viszont ami szinte a legjobban tetszett nekem ezekben a részekben, hogy az alkotók a Kree/Skrull háborúból átvették, és modernizálták azt a jelenetet, amikor Pym Vízió testében van. Na, ez nekem nagyon bejött, örülök hogy nem felejtették el az alkotók azt a remek történetet, amit az előbb említettem. Az is eléggé érdekes volt, amikor megjelent a reaktorból az "igazi" Thor. Vicces volt, amikor megjegyezte Vasembernek, hogy eléggé máshogy néz ki a páncélja, mint amire Ő emlékszik.  A végső csatát Lokival is jól oldották meg az Angyalok, meglepődtem amikor kiderült, hogy a másik Thor öltözött be Odinnak. A Hősök Újjáegyesülnek 2. része is jó volt, kíváncsi voltam az F4-es rész elolvasása után, hgyha a Föld elpusztult, akkor hogy fog folytatódni a történet. De aztán kiderült, hogy Fátum visszautazott az időben, hogy figyelmeztesse a hősöket, nameg persze, hogy megint megpróbálja átvenni az uralmat a Földön. Viszont másodjára már sikerült a hősöknek megállítaniuk Galactus-t, viszont a világ is vele együtt pusztul el. De a Vasember 12-ben sem fogja feladni Fátum, az biztos!  Ezekben a képregényekben is sokféle rajzoló munkáját kaptuk, a legtöbbjük bejött.  Az biztos, hogy az Angyalokból szerintem jobb volt ez a második adag, meg szerintem ezek a részek picit "dark"-osabbra sikerültek. De ez nem negatív tényező, sőt! Szóval tetszettek ezek a részek, köszönet a honosításért Farek, Predash, Sepi és Beigli69!!
A Vasember az első adaghoz hűen hozta a formáját, nekem tetszett! Rebel előkerülése érdekes volt, és a Hidrás-szál is. Nem is gondoltam volna, hogy a történet végén az összes szál egybefut, és kiderül, hogy végig egy ember állt a háttérben, méghozzá pont Fátum! A páncélcsere Rebel és Tony között elég meglepő volt, hisz amikor elindultak a Hidra felé, akkor  Tony gondolat buborékja az ő páncéljához vezetett, nem Rebel-éhez. Úgyhogy ez szerintem egy kis baki volt az írók részéről. Szerintetek? Sámson doki is átalakult ugye, és Amazon eredetét is ügyesen oldották meg a vérátömlesztéssel. És ők lettek a Hulkírtók!  A 12., Galactus-os rész sem volt rossz, és haramadjára is azt tapasztalhattuk, hogy a hősök nem bírnak el a Bolygófalóval. A legemlékezetesebb pillanat a képregényben nálam az volt, amikor a 12. szám 5. oldalán, egy egészoldalas képen ott áll Vasember Fátum egyik leteített őre előtt, és azt mondja, hogy "Én merem." Na, ez valami hihetetlenül nagyot ütött!  A rajzok sem voltak rosszak, Vasember páncélját mindenkinek sikerült jól megrajzolnia. Köszi a honosítást Farek, Sepi, Beigli69, Talgaby!!
Az Amerika Kapitány is jó volt, bár ezt a Kígyó Fiai történetet kicsit gyengének éreztem, viszont volt egy-két jó pillanata a képregénynek. Nagy szívás lett volna, ha tényleg Fury lett volna a Kígyókirály, viszont arra nem számítottam, hogy csak egy robot volt. A másik még, amin szintén meglepődtem, az az, hogy a Fury robot szerepelt már az első számtól kezdve. És akkor ezekszerint ez a robot hozta össze a Bosszú Angyalait? A nem derült ki viszont, hogy ki is volt az, aki a robotot csinálta, de erős a gyanúm, hogy ennek is köze van Fátumnak... A Hősök Újjáegyesülnek 4. része tetszett, végre negyedjére sikerült a hősöknek legyőznie Galactus-t. Ezekért a részekért is nagy köszönet a honosítóknak, azaz Talgabynak, Predashnak, Sepinek és Beigli69-nek!!

Mindent együttvéve nekem nagyon tetszett ez a 24 képregény, és ezzel is az aláírásomat erősítem, miszerint nekem az egyik képregényeim közé tartoznak ezek a HR-es részek. Mindkét adag nagyon jó volt, a következőt is már nagyon várom. Mégegyszer köszönet minden honosítónak, aki részt vett e remek képregények honosításában!!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #1819 Dátum: 2009. Január 07., 21:59:30 »
Az nyár. Pontosabban én nagyon szeretném az első felvonást a Zsák-szülinapra (június vége) tenni, aztán folyamatosan, hetente az év legvégéig. Aztán majd meglátjuk, mennyi jön össze a tervből.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető garrido

• Fantom
Avengers képregények
« Válasz #1818 Dátum: 2009. Január 07., 21:49:25 »
off
talgaby: Annihilation-t a népnek.  
on

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1817 Dátum: 2009. Január 07., 15:32:11 »
Valami kell idén karácsonyra is, nem?
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #1816 Dátum: 2009. Január 07., 15:27:38 »
és a world war3 részeket is tervezitek honosítani?
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1815 Dátum: 2009. Január 05., 10:25:12 »
Szívesen, Sithlord! Örülök, hogy tetszett a történet.

talgaby: Igen, a WW3 az Wildstormmal közös történet volt, szóval valahogy csak meglágyították a szívét, ha máshogy nem, hát egy vastag csekkel.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1814 Dátum: 2009. Január 05., 10:22:41 »
Üdv! Köszi a Vasember v2 #07-12 TPB Farek,Sepi,talgaby,beigli69!  
Az utolsó két rész nagyon jó volt azok tetszettek,a többi az simán elment kategória.
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1813 Dátum: 2009. Január 04., 12:35:42 »
Persze, hisz ugye Jim Lee talán már akkor is teljes mértékben a WildStorm feje volt, és ezek a történetek közelebb is álltak ahhoz az (akkor még) Image-részeghez, mint McFarlane sötét (meg amúgy is a Marvelt másoló) Spawnjához vagy a Top Cow misztikusabb világképéhez, így eléggé durva lehetett, hogy pont az egész recept kitalálóját sikerült magukra haragítani. Most már csak arra nem emlékszem, a World War 3-re sikerült-e kiengesztelni, mert az meg már egy mindentől független WildStorm-HR crossover volt... (amit emlékeim szerint ki is hagytak a reprint-tpb-kből).

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1812 Dátum: 2009. Január 03., 22:20:06 »
Köszi, talgaby, ezt az összefoglalót. Bizonyos részeiről már hallottam, de nem tudtam igazából, hogy mi van a háttérben, szóval köszi, így már jobban összeáll a kép.
És igen, amit leírtál, azzal szinte szóról-szóra egyetértek. Látszik, hogy mi volt a hatása Lee és társai távozásának.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1811 Dátum: 2009. Január 03., 20:43:11 »
Az F4 elejével nekem sem volt semmi bajom, sőt igazából az egész v2 vonal egész jó volt az F4-ből, bár eléggé hulámzó volt, hiszen egy-két helyen ellaposodott a sztori, de meglátásom szerint még így is sokkal jobb volt a többi Heroes Rebornos sztori közül. Ezeket élveztem beírni, bár az utolsó számot beírás szempontjából nem kedveltem, de történetileg nagyon jó és drámai volt. A Vasemberek is pl elég uncsik voltak, kivéve az időugrásos rész. De a többi rész szerintem elég vontatott volt.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1810 Dátum: 2009. Január 03., 20:14:48 »
A következő úgyse lesz ekkora.
Valójában ez akkoriban eléggé új volt, és népszerű is, és az egész egy előre megtervezett, átgondolt egy év lett volna, csak amikor ugye az eladások megelőzték az akkori aranynégyest, a Marvel fejesein kitört a pénzéhség, és emiatt Jim Lee és társulata leléptek, így az egész alaposan összekuszálódott, látszik, hogy az Ipari forradalom után hirtelen az általuk érintett két cím koncepcióját vesztette, és magukkal rántották részben a társaikat is. A végén meg hirtelen belefutottak az előre megírt forgatókönyv-vázlatba, némely esetben (Kapi) a leghalványabb átkötés nélkül. Kifejezetten hangulatos volt szerintem ez az "image-esítés" - mert valljuk be, ez az volt - de sajnos emiatt a kavar miatt kevesebbet sikerült kihozni belőle, mint lehetett volna, pedig ez a történetfolyam a kilencvenes évek gyengeségei mellett azon időszak pár jó tulajdonságát (pl. a jobb értelemben vett "tökösséget") teljes mértékben ki tudta volna használni (nekem pl. az F4 v2 első fele az egyik nagy kedvenc sztorim lett, kegyetlen jól elkapták az igazi sci-fi kalandor hangulatot, jobban, mint az Ultimate változatuk, egészen Millar érkezéséig).

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1809 Dátum: 2009. Január 03., 20:08:38 »
Igen, erről a történetről megoszlanak a vélemények elég sok helyen.
Csakúgy, mint a rajzokról. De egyrészt a 7-12. részekben már nem Lee és társai voltak az "elkövetők", másrészt emg ízlések és pofonok. Egyetértek veled, helyneként én is el tudtam volna hányni magam egy-két rajztól, de voltak igazi szemet gyönyörködtető alkotások is, főleg Terrax tetszett nekem.

Viszont basszus, Morg! Mamám! Eszembe sem jutott! De ha ő jött volna, akkor a Fátum akár százszor is visszautazhatott volna, nekik akkor is végük

És igen, nem volt egyszerű ezt a mennyiséget összehozni. De most legalább egy évig megint pihi van ezzel

Nem elérhető garrido

• Fantom
Avengers képregények
« Válasz #1808 Dátum: 2009. Január 03., 19:46:36 »
HR v2 Angyalok, Kapi, Iron, F4 7-12:

Ekkora mennyiséget honosítani és egyszerre kirakni... le a kalappal.

Fogalmam sincs, hogy miért, de úgy gondolom nem tudtak mit kitalálni 96-97 környékén, ugye akkortájt készült el a Heroes Reborn, de ez tényleg nem lett olyan jó. Látom nem véletlenül nem tetszett a készítőknek sem annyira.

Ez a töménytelen ellenfél a Angyalokban, túlzás volt, nem kellett volna. AZ F4-ben pedig
Blastaar teljesen felesleges volt. Későbbiekben jöhet, én szeretem azt a nagyszájút.

Konkrétan a grafikája sem tetszett, de ez mellékes. Pár karakter ábrázolása egyenesen rosszra sikeredett, bár látom ezen is megoszlottak a vélemények.

A Galactus és Hírnökei vonal izgalmas volt, a hírnökök túl kemények lettek, Terrax vagy Tűz Ura igen durvára sikeredett, Black Bolt viszont nagyon gyengére és akkor ugye a földi hősök viszont ugyancsak gyengébbek lettek, szinte esélyük sem volt a hírnökök ellen.  
És még Fátum lett túl sztárolva, aki egyértelműen a legokosabb elme a földön, itt nincs hozzá hasonló sem.

Ez a Galactus jobban tetszett a 616-os Galactusnál, 5 hírnőkkel és még éhesen is keményebbnek tűnt, mint egy átlagos Gal.
Ami még jó volt, hogy hullottak a hősök, bizony kell ilyen is.

Vasember és Amerika Kapi részei nem nyerték el a tetszésemet, a két csapat jobban tetszett.

Morg nyugodtan jöhetett volna Plasma helyett, egy kicsit "átvízesítve".
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 03., 19:47:44 írta Gery »

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1807 Dátum: 2009. Január 02., 16:14:57 »
Egy tizenegy részes minit én már ongoingnak tekintek, főleg, hogy nem mondták, hogy nem lesz belőle több rész. Ja és nézd csak végig a listánkat, hogy mi van ott az S betűnél, amit te szorgalmaztál annyira...  Meg hát a Teen Titans is ongoing tulajdonképpen.

Idézet
Meg hát a Teen Titans is ongoing tulajdonképpen.
Az egyik nem: ott van a jövő évi újdonságos, szavazós topikban, a Battlestar Galactica: Origins.  De innentől kezdve ez már nagyon off, és ha reagálni akarsz rá, akkor inkább a Minden más Hzs képregény topikban tedd.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 02., 16:17:26 írta dr samson »

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1806 Dátum: 2009. Január 02., 15:22:46 »
Ongoing,one-shot,crossover;mindegy (majdnem)  !
A lényeg,hogy Marvel legyen!      
Milyen képregények ezek?Top Secret-kategória most még,igaz?  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1805 Dátum: 2009. Január 02., 15:03:18 »
Ongoing? Nálad eddig csak minikről tudtam újakról.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1804 Dátum: 2009. Január 02., 14:06:15 »
Kettő? Csak nekem lesz vagy kettő, ha minden jól megy...

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1803 Dátum: 2009. Január 02., 13:51:40 »
A kis telhetetlen!
Öröm az ilyen olvasó!  

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1802 Dátum: 2009. Január 02., 12:47:34 »
Kaptok addig Annihilationt, előtte meg lesz legalább két új ongoing a Zsákon, érjétek be egyelőre azzal.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1801 Dátum: 2009. Január 02., 11:49:59 »
Nem fontos karácsonyra kiadni, jöhet előbb is.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1800 Dátum: 2009. Január 02., 11:19:48 »
Meg hát, jó szokás szerint nem csak ez lesz jövő karácsonyra. És pl az F4-ben az öt számból kettő dupla szám, szóval majdnem olyan mintha 7 részt kéne megcsinálnom, ráadásul emlékeim szerint elég sok szöveg is van bennük...

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1799 Dátum: 2009. Január 02., 11:10:00 »
Az egyrészesek kétségesek. Az Onslaught Reborn meg kizárt. Az csak azért nem olyan rémes, mint a vörös Hulk, mert utóbbi egy folyamatos sorozat, az Onslaught Reborn meg legalább csak öt részen keresztül intézett támadást az ép elme ellen. Nem, csak a Harmadik világháború, a Visszatérés, az Uralkodó visszatér és az F4-es sztori várható a mostani állapotok szerint. Elég lesz bőven ez is, így is lesz több mint egy tucat füzet megint.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1798 Dátum: 2009. Január 02., 10:36:31 »
Azokon kívül, amiket írtatok (Oslaught return, doom mini, F4 utóhatás) van még néhány rész, ami erről a világról szól. pl: -Heroes Reborn Ashema (1 részes), -Heroes Reborn Young Allies (szintén egy részes), -onslaught reborn (2007-es mini), meg a -thunderbolts 72. és 75. részében is feltűnnek az ottani hősök.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1797 Dátum: 2009. Január 02., 10:28:38 »
Üdv! Köszi az Amerika Kapitányokat talgaby,Predash,Sepi,beigli69!  
Igazából nem különösebben érdekel a Kapi saját füzete,csak ha valami másik történet kapcsolódik hozzá,jelenesetben ez a Galaktusz sztori.De azt kell,hogy mondjam lekötött a kígyós történet is,már-már elhittem,hogy Fury tényleg "bekattant",ha nem lett volna utalás a Bucky-lánytól arra,hogy valami nincs teljesen rendben a shield körül...szóval tetszett a Kapis frissítés!
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1796 Dátum: 2009. Január 01., 23:41:39 »
Akkor igen, valóban így történt. Majd a The Return miniből is ki fog derülni.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #1795 Dátum: 2009. Január 01., 22:12:10 »
Ha jól emlékszem, akkor az exilesben adott magyarázat az volt, [span style=\'color:#000000;background:#000000\']hogy franklin richards hozta létre egy zseb univerzumként a másik földet, és később lett áthelyezve a 616-os univerzumba a nap msáik oldalára. De hogy az a msáik világ hányas számú univerzumnak felel meg, azt nem tudom.[/span]
javítva
« Utoljára szerkesztve: 2009. Január 01., 22:31:11 írta grey gargoyle »

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1794 Dátum: 2009. Január 01., 20:19:22 »
Neked is köszönet a véleményért!

Igen, ízlések és pofonok... nekem ez a Vasember páncél talán a kedvencem. Nekem baromira tatszik. De bevallom igazán, leginkább a HR Vasember 2. számának 2. képe miatt, az nagyon megfogott. A kökeményt, zord beállás, a kérdés, úgy minden nagyon együtt van. Nézd meg újra, és talán egy kicsit megértesz.

Igen, a Kapitány egy kicsit kilógott a sorból, tulajdonképpen eléggé külön futott a többiektől, és a nem is igazán volt utalás benne a végére, Galactus eljövetelére, mint a többi címben, csak bumm, ott voltunk a történetben. Ja, és persze melyik másik szám legyen a befejező rész, mint Amerika Kapitány, a nagy hazafi...

Már csak hivatalomból fakadólag is , de meg kell védenem az Angyalokat. Legalábbis részben.
Igen, az ellenfelek ilyetén dobálása valóban már túl, sok volt, bár ha az ember így egyben olvassa őket, és Loki háttérmotivációit, akkor azért több benne a ráció.
Az általad említett karakteridegenség pedig az elején nekem is furcsa volt, egészen addig, amíg meg nem érkezett az "igaz" Thor, és bár ez egy kicsit így erőltetett volt, viszont magyarázatot adott a másik Thor viselkedésére. Hiszen ő valójában egy viking isten, és a vikingek nem éppen a kedvességükről voltak híresek. Neki pedig itt, a fő Marvel Földdel ellentétben nem volt ideje Dr. Donald Blake-ként szocializálódni, hiszen elég sokáig pihent abban a mágikus borostyántömbben. (Mellékesen jegyzem meg, hogy majd a Visszatérés minisorozat fényében azért az időtartamok, meg ez az egész HR múlt dolog eléggé átértelmeződik, de erre már Fátum is utalt a Vasemberben.)

Vasember és az időutazások: igazság szerint talán csak annyi értelme volt, hogy Vasember is szembesült azzal, hogy bár a múltban jártak, olyan múltban, ami mégsem volt számára ismerős. És emiatt el kellett gondolkodnia azon, hogy esetleg Fátum most az egyszer valóban az igazat mondja.

F4. Igen, tulajdonképpen nem volt nagy átalakítás benne, mégis talán ez a történet volt a Galactusos szál fővonala. És a visszaemlékezéses, Negatív Zónás történet nekem tetszett. Szegénykék, hogy megdöbbentek némely dolgokon

Újraegyesült hősök: megmondom őszintén, már nem emlékszem az Exiles-ban adott magyarázatra, szóval arról felvilágosíthatnál, de azért ez a Galactus nem a mi világunk Galactusa, hanem külön ennek a HR világnak a bolygófalója, és azért szerintem ez elég sok mindent megmagyaráz.

És igen, én is élveztem a visszaugrálásokat, ahogy szépen, lépésről lépésre eljutottak a végig, ahogy Fátum szépen megpróbálta felhasználni Richards ötletét, összeforrasztani a sajátjával, de rá kellett, hogy jöjjön, hogy Reed nélkül nincs siker, csak félmegoldás.

Összefoglalva, örülök, hogy tetszett, és így mi is hozzájárulhattunk a karácsony boldogabbá tételéhez.

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
Avengers képregények
« Válasz #1793 Dátum: 2009. Január 01., 17:31:09 »
Nos egy kicsit megkésve de azért én is végigértem a HR-el.  Tényleg köszönet minden honosítónak  , nagyon jó volt egyhuzamban ennyi képregényt olvasni. Bár bevallom, az első pakkot (1-6 rész) én egy kicsit jobbnak éreztem, de ezek sem voltak rosszak! Az alternatív kinézetek elég pofásak, bár Vasember páncélja...azért hagy kivánnivalót maga után.  
1. A kapitány történetétől vártam a legkevesebbet és talán pont ezért nagyon kellemesen csalódtam. Nagyon jól eltalálták ezt a "rejtélyes eredet" dolgot. Megjelennek a Kígyó fiai, ami nekem egy nagyon nagy G.I. Joe "retro érzést" generált.  Talán csak a befejezés lehetett volna kreatívabb...
2.Az angyaloktól vártam a legtöbbet és egy kicsit csalódtam  . Nem igazán tetszett, hogy annyira "puffogtatják" az ellenségeket és ilyen ütemben, azért szerintem még az angyalok se bírnák ezt az iramot. Mondjuk az nagyon jó momentum, hogy Loki (személyéből kifolyólag) szinte azonnal átlát a csaláson, bár szerintem azárt elég érdekesen reagál a dolgokra. Néhány karakter elég karakteridegenre sikeredett, pl. Thor is nemes harcosból elég gyorsan átvált a "Gyilkoljunk, raboljunk, erőszakoljunk" dologra. A végső csata pedig elég "érdekesre" sikeredett, három ilyen szintű varázslónőtől azért többet vár az ember.
3. A Vasember kimondottan jóra sikeredett a történet remek volt, kicsit jobban megismertük Rebel figuráját, és a végén az a "Mandarinos fordulat" pedig nagyon ott volt. És megjelennek a "Hulkírtók". Még Förtelem is feltűnik, bár nem igazán olyan formában ahogy azt várnánk.  Az időutazgatások még elég értelmetlenek, lehet, hogy később összeáll belőle valami...
4. A Fantasztikus Négyes története egyértelműen jó volt.  Jönnek a Nememberek, bár igazából az eredetükön kívül semmi "alternatívot" nem fedeztem fel bennük. Tényleg ennél a történetnél érezhető szerintem leginkább a "remake" érzés.
5. Újraegyesült Hősök. Kimondottan jó volt, bár ha az exilesben adott magyarázat a hivatalos erre az "alternatív univerzumra" vagy a "tükörvilág"-ra akkor nem igazán értettem a Galaktusz dolgot. Őt ez nem befolyásolhatta volna.  Na mindegy a történet viszont nagyon jó, ezekkel a folytonos időutazgatásokkal és alternatív befejezésekkel, tényleg egyik hangulatosabb, mint a másik. Az ember már várja, hogy na most mit is fognak elrontani, és a különböző döntéseknek milyen hatása lesz a végkifejletre.
Mégegyszer köszönet minden honosítónak aki részt vett ebben a nagyon jól sikerült honosításban!    

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #1792 Dátum: 2008. December 30., 12:19:57 »
Nem, nincs ott még vége, utána még el kell olvasni a Vasembert és az Amerika Kapitányt. Meg ha még nem olvastad el előtte, akkor az F4-et is, mert az utolsó rész az egy négyrészes történet, aminek az első része az F4-ben van, a második az Angyalokban, a harmadik a Vasemberben és a negyedik a Kapiban.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.