Szerző Téma: Ivott már valaki fényt?  (Megtekintve 215582 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
    • http://
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #452 Dátum: 2007. Február 11., 12:26:00 »
Hát IC tényleg tud osztani. Én már halálközeli élményeket éltem át a Cw-s összefoglalóktól, annyit röhögtem rajtuk.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #451 Dátum: 2007. Február 11., 11:21:14 »
Hehe ez jó volt Sepi. Nekem inkább a fokhagymát tanácsolták...nem is alkohollal van a baj, hanem a leizzadva kimegyek a hidegre, meg nem érzem, hogy fázok dolgokról...  
Taiy: de igen, az!
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #450 Dátum: 2007. Február 11., 07:55:51 »
Idézetet írta: pepo05
Szerk: franc ezt a hülye járványt! Nem hagyja bulizni az embert....
Sok alkoholt kell inni, az sterilizál és megöli a baktériumokat/vírusokat  . És ilyenkor inkább az üveg száját csókolgasd ne az influenzás lányokat.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
    • http://www.kep.tar.hu/taiy
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #449 Dátum: 2007. Február 11., 06:42:18 »
Edelweisse ez nem véletled Depresszió dalszöveg az aláírásodban?

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #448 Dátum: 2007. Február 10., 20:53:06 »
Idézet
Például Inner Circle-t nem hiszem, hogy bárki tudná überelni.
Jaja, Circle CW-s összefoglalóin dőlök a röhögéstól, nagyon jó dumálókája van.  
Idézet
És az az információ mennyit javít a megitélésén, hogy fanatikus Venom rajongó smiley.gif
Nem sokat. Szerintem durva a ygerek, h a buszon lehány mindnekit, aztán amit művel. Elvetemült.

Szerk: franc ezt a hülye járványt! Nem hagyja bulizni az embert....
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 10., 23:19:01 írta pepo05 »
"El kell, hogy bírjuk terheink vagy elvesznek szép perceink és mindig mennünk kell tovább, egy életen és sorson át"

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #447 Dátum: 2007. Február 10., 18:41:13 »
Mi csak egy topikot akarunk nyitni. Sem több sem kevesebb.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #446 Dátum: 2007. Február 10., 18:17:39 »
Hé-hé-hé, örülök, hogy tetszett a kis beszámoló, meg minden, de mielött petíciót írnátok Fábry kiebrudalásáról, szólnék, hogy jóval nagyobb dumás fórumozók is mozognak errefelé. Például Inner Circle-t nem hiszem, hogy bárki tudná überelni.
Idézet
Jó sztori, bár megmonodm őszintén ez az én értékrendemnek már durva. Ez a gyerek nem normális...
És az az információ mennyit javít a megitélésén, hogy fanatikus Venom rajongó  
Idézet
Zodiákus gyilkoról. Az ki a franc? Kösz
Egy sorozatgyilkos, aki folyamatosan leveleket irogatott a rendőrségnek a saját tetteiröl, de tudtommal soha sem sikerült elkapni. Valami jelet is használt mindig a levelekben, innen kapta a zodiákus jelzőt.
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 10., 18:18:05 írta Punkológus »

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #445 Dátum: 2007. Február 10., 12:49:23 »
A Fabry Punk-hoz képest kispista álruhában. Sztem nyissunk a beszólásainak egy lezárt topikot. Poén lenne.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #444 Dátum: 2007. Február 10., 12:42:15 »
Szerintem Fábry retteghetne ha Punk komolyan megfontolná a felvetésem...

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #443 Dátum: 2007. Február 10., 10:51:25 »
Ja, szerintem ez remek ötlen lenne, de nem
nekünk. Nem lenne aki szórakoztatna, főleg nem aki ingyért. Annyit röhögök rajtad, hogy már nem is tudom sokszor hogy min. Nagy arc vagy.

Olvastam a CSI egyik részét és ott szvan benne vmi Zodiákus gyilkoról. Az ki a franc? Kösz
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 10., 11:43:13 írta Taiy »

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #442 Dátum: 2007. Február 09., 17:47:33 »
Nem gondolkodtál még humorista karriekrről Punk?

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #441 Dátum: 2007. Február 09., 16:55:21 »
Jó sztori, bár megmonodm őszintén ez az én értékrendemnek már durva. Ez a gyerek nem normális...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #440 Dátum: 2007. Február 09., 07:50:20 »
Ez nem volt egyszerű. Ez a történet tényleg megérdemelne egy oscar-díjat.  De főleg a mesélő stílusa a legkeményebb  . Parasztelosztó, ezen öt percet röhögtem  , igazi Punkológus beszámoló.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #439 Dátum: 2007. Február 08., 23:18:17 »
Most elmesélem haverom egyik kemény napját abból az időböl, mikor még koptatta az iskolapadot. A történetet hosszas nyomozás után sikerült rekonstruálni a szemtanúk felkutatásával. A történethez azt tudni kell, hogy haverom lakóhelye Sásd, Pécsett tanul és a történetben szerepel még a híres Komló nevü város (még Moldova is könyvet írt róla). Ezzeke a települések kb háromszög alkazatban helyezkednek el egymáshoz képest 30-35 km távolságban.

Korai ébredés. Életkedv nulla. Indulás a buszmegállóba. Természetesen az ember összefut szintén lenullzódott kedvű haverokkal, akik inditványozzák, hogy talán a mai napot érdemesebb lenne alkoholközelben eltőlteni. Buszozás. Megérkezés Pécsre. Loholás a legközelebbi ellátóhelyiségbe. Nagyjából 2 órán keresztül ment az iszogatás ki-ki a magának megfelelő mennyiséget, bár nem apróztunk el semmit. Emberünk fél 10 körül dönt úgy, hogy ő mégis bemegy az iskolába, mert mintha valami dolgozatott meg kellene írnia. Nem is volt rossz álapotban, úgyhogy hagytuk, hadd menjen. Egy kis levegő és jól is lesz. Csak hát... a sors az útjába vezérelt egy rég nem látott havert, aki 2 liter pálinkával éppen ivócimborát indult keresni. (Micsoda félelmetes véletlen). Más szóval megkezdődött a nagyipai vedelés, haverom emlékei szerint mintha valami füves cigi is előkerült volna... No de hát azt a dolgozatot akkor is meg kellene írni, a másik srác meg nem győzködte túl erősen ennek az ötletnek a helytelenségéröl. Ekkor már elégé illuminált állapotban, dülöngélve el is jutott az iskolához. Az időjárás elégé hideg volt, az iskolát fűtötték. Az meg - mint tudjuk - elégé felerősíti az alkohol hatását. Sikeresen megtalálta a megfelelő termet és az óra közepén állítólag szabályosan berobbant a terembe, még az ajtón lévő üveg is megrepedt. Hangos jóóóóóó napoooot kiáltással elvergődött a padjáig egyszer elesve és 2 másik padot felborítva. A tanár elégé nyámnyila volt, ezért erejéböl csak meredt bámulásra telt. Erre haverom rohan előre a tanárhoz (durr még egy pad) és közvetlen közelröl belekiabált (áradó pálinkaszag) a tanár arcába, hogy "Nincsen ám semmi bajjom!", majd pad feldöntése nélkül visszament a helyére. A tanár állítólag teljesen leblokkolt. Tíz perc elteltével viszont a havert elkapta a hányhatnék, ki is ment WC-re. Visszatérésének hiána úgy fél órával késöbb tűnt fel osztálytársainak. Kisebb expedíció után a női WC-ben rá is találtak magzati pózban. Na ez azért már mégsem állapot, kiviszik az iskolából, hogy inkább menjen haza, mert ennek így semmi értelme. A sors újabb összeesküvésének hatására egy csorda punkba futott bele, akik színtén alkoholizálni hívták. Mondanom sem kell, hogy nem utasította vissza e nemes gesztust. Ivászat közben szépen el is jutottak a parasztelosztóhoz (buszpályaudvar). Itt belekötött valami benga nagy, telefuxos, kigyórt romákba. Valahogy megúszta a verést, kisebb földi csoda. A punkok kezébe nyomtak pár száz Ft-ot és felültették a Sásdra taró buszra. Nem ment a jármű többet 2 km-nél, mikor sikeresen 2 sugár hányást eresztett meg az elötte ülő nő nyakába. Üvöltés. Sikonyálás. Örjöngés. A sofőr lerugta (szó szerint) a buszról egy buszmegálló közelében (Budai vám, ha jól emlékszem). Haverom elmondása szerint itt jó sokáig feküdt. Az emberek járkáltak, átléptek felett, buszok jöttek-mentek. Mikor elég erőt érzet rá felszállt egy buszra minden mindegy alapon. Valahol majd csak leszáll. A bussz Komlóra ment. Itt leszálva emberünk első útja a kocsmába vezetett azzon célból, hogy maradék pénzétöl is megszabaduljon. Igen ám, de a pénz elfogyott. Hát hogyan tovább, haza kéne menni! Más nincs, akkor az út szélén gyalog. Egyszer csak haza ér. Utolsó forintjait 2 liter borra költötte, hogy a hosszas úton ne unatkozzon. Jó 20 km gyaloglás után pihent meg egy vasútállomáson, ahol meglátott egy magában áldogáló jobb fajta biciklit. Nahiszen, ezzel mindjárt könnyeb az út. Most haggyuk a BTK idevonatkozó részeit, a bicikli el lett tulajdonítva. Sikeresen - bár az életveszély határán - meg is érkezett Sásdra úgy este körül. Viszont ekkor támadt egy gondolata: neki nem is kell már ez a bicikli, de hát csak úgy itt hagyn nem akarja. Nosza irány a település legzűrösebb non-stop kocsmája. Sikeresen túl is adott a biciklin, jó pénzt kapott érte. A sikeres üzletett megpecsételendő rögtön ittak is egy kört az vásárlóval. És még egyett, és még egyett, és még egyett... Az egész oda vezetett, hogy reggel a kocsmáros rázta fel, hogy most már húzzon a halál faszára. Emberünk úgy döntött, hogy ha már reggel van, akkor ő bizony elmegy Pécsre iskolába. El is vergődik a buszig. Felszáll. Secperc alatt elalszik. Mikor felébredt körülnézve me kellett állapítania azt a mára már szállóigévé vált mondatot, hogy "Na bazd meg! Már megint Komló!"

Már gondolkodtam a megfílmesítésen Életképek az Észak-Balkánról címmel.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #438 Dátum: 2007. Február 05., 22:01:42 »
Ez ütős  volt Gabe!  
Én szombaton megyek bulizni, hátha lesz valami sztori...

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #437 Dátum: 2007. Február 05., 21:37:49 »
Lol.

Ma végre aktualizálódott az ez ezévi "motoros" (valójában berúgós) kirándulásunk időpontja, így lesz mit majd mesélni.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Gabe

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #436 Dátum: 2007. Február 05., 20:54:27 »
Alkoholizáljunk:

Az ír férfi bemegy egy dublini bárba, rendel három korsó
 Guinness-t és leül a helyiség hátsó részében, iszik egy-egy kortyot
 mindegyikből egymás után. Miután imigyen mindhármat kiissza, visszamegy a pulthoz és még hármat rendel. A csapos így szól hozzá:
 - Tudja, miután kiengedek egy korsóval, az hamarosan elveszti az aromáját; jobb lenne az íze, ha egyszerre csak egyet venne.
 Az ír úriember így felel erre:
 - Nos, tudnia kell, hogy nekem van két fivérem. Az egyik Amerikában, a másik Ausztráliában, és én meg itt Dublinban. Amikor elmentünk otthonról megígértük, hogy mindig így fogunk inni, hogy emlékezzünk arra az időre, amikor még mind együtt ittunk.
 A csapos elismeri, hogy ez egy szép szokás, és annyiban hagyja a dolgot. Az ír férfi törzsvendég lesz a bárban és mindig ugyanígy iszik: rendel három korsóval, és ezeket úgy issza meg, hogy mindegyikből egy-egy kortyot iszik sorban egymás után. Az egyik nap bejön és csak két korsóval rendel. Az összes többi törzsvendég észreveszi ezt és elcsendesedik. Amikor visszajön a pulthoz a második körért, a csapos megszólal:
 - Nem akarom megzavarni gyászát, de ki akarom fejezni részvétemet az önt ért nagy veszteség miatt.
 Az ír férfi egy pillanatig zavartnak tűnik, de aztán fény gyúl a szemében és nevetni kezd:
 - Ó, nem arról van szó - mondja. Mindenki jól van, csak én abbahagytam az ivást.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Iszonyúan részeg férfi ül a fa mellett, és a farkához beszél:
 - Tegnap te nem álltál föl, ma én nem fogok!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ne igyál, amikor vezetsz! Még nekimész valaminek és kilöttyen a pia!

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #435 Dátum: 2007. Február 05., 16:44:17 »
Ok. Rendben.

Nem elérhető pepo05

• Predátor
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #434 Dátum: 2007. Február 04., 21:40:19 »
Rozsomák az rozsomák. Őt mindenki így fordítja, úgyhogy ez nem egyéni szimpátia kérdése. Illik meghagyni a több, mint 10 éves magyar nevét...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #433 Dátum: 2007. Február 04., 19:55:37 »
Bár ez nem ennek a topiknak a témája, de mivel Taiy nem nagyon ismeri még a képregények világát, nagyjából összefoglalom, hogy miért is hívják Rozsomákot úgy ahogy. Mivel nekem egyik kedvenc karakterem, így én igazán rühellem a Farkas és Pézsmapatkány   elnevezéseket vele kapcsolatban (ezek voltak azok a nevek amelyeket a leggyakrabban adtak neki a nem szakértő fordítók egyes filmeknél és rajzfimeknél). De mivel ezt a témát már nagyon sokszor érintettük különböző fórumokon, beidézek ide a legutóbbi ilyen hozzászolásokból, amik jól összefoglalják, hogy miért a Rozsomák Logan elnevezése:
Idézet
Na és még értetlenkednek sokan, hogy miért rühellem a magyarra fordított neveket. Az eredeti neve Wolverine, ezt fordította valami okos a filmben Farkasnak, gondolom, mert látott már valahol olyan szót leírva, hogy Wolf vagy esetleg Wolves és a Wolverine meg úgy hasonlított rá. A Wolverine egyébként Rozsomákot jelent, ami egy elég durva ragadozóállat észak-amerikában. Nem túl nagy testmérete ellenére képes szétkapni egy jávorszarvast is. Ezt a vadságot akarták jelezni feltételezem a karakter elnevezésében a kitalálók. A gond csak a név lefordításával nálam ezzel az, hogy amíg az USA-ban a rozsomák egy ismert állat, addig a magyarok 99%-a max. a Négyszögletű Kerek Erdőből ismerhette a Pomogácsot, amivel a gonosz Mittoménki ijesztgette Mikkamakkát, Vacska Matit és Dömdödömöt. Így többek közt én is nagyon sokáig azt hittem, hogy a Rozsomák valami idióta fordítás, és az valójában valami hülye bogár.Tehát a Rozsomák név végülis a helyes fordítás, csak Európában ez a legtöbb embernek semmit sem mond.
Idézet
A rozsomák ragadozó, a menyétfélék legnagyobb faja, külseje medveszerű, zömök, izmos testű (<- ez stimmel ), hosszú, tömött bundája van (<- ez is ). Harcias ragadozó, a nagyobb állatokat is legyűri, más ragadozók zsákmányát is elragadja. (Echte marveles Rozsi... )
Idézet
Azt még elhiszem, hogy amikor az ember először halja a rozsomák nevet, tényleg nem tartja nagy számnak (mivel nem ismeri). Ezzel sokáig én is így voltam, hiszen a filmekbe meg a rajzfilmekbe is farkasnak fordították a wolverine-t, de amióta képregényeket olvasok, azóta én is a rozsomák nevet használom, és mostmár nem is tűnik gagyinak.

Szóval meg lehet szokni a rozsomák nevet, de arra, hogy nem így fordították, úgy se tudunk semmit tenni

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #432 Dátum: 2007. Február 04., 19:00:51 »
Majd átszoksz a Rozsomákra. Mert ha elolvasol néhány sztorit rájössz, hogy a Farkas vérben oldodó sértés.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #431 Dátum: 2007. Február 04., 18:14:22 »
Bocs, ha hülyeséget írtam (mert nevezzük nevén), de kezdő fordító vagyok és nekem, mivel csak alig 6 hónapja foglalkozom képregényekkel még elég nehéz betájolni magam. De majd sikerül.....Egyszer. De nekem az akkor is Farkas marad, mert ki a franc tudja hogy mi az a Rozsomák. A Farkasról mindenki tud minden, beleértve jellemzőit. Így könnyeb Logennel azonosítani. Sztem ez egy tipikus hiba a fordításban, hogy mindenki törekszik visszaadni a legpontosabban. De nekem aztán 8 hogy Farkas vagy Rozsomák. Bocs még1x.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #430 Dátum: 2007. Február 04., 17:56:26 »
Juj. Nagyon juj. Ezt most megpróbálom minél finomabban megfogalmazni, de...
...ez most iiiiiigencsak mellément. Minden tekintetben.
Egyrészt, pár évvel ezelőttig éppenséggel semmi farkasos nem volt benne. Amikor a karaktert elkészítették, akkor meg pláne. Az utolsó mondat miatt meg nem aggódnék annyira, ha nem mondanád azt, hogy fordítani akarsz, mert ez egy kegyetlenül amatőr hiba. Nézd meg egy szótárban, mint ír a "wolverine" címszó alatt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Taiy

• Asterix
  • **
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #429 Dátum: 2007. Február 04., 17:48:42 »
Kérdés: Rozsomák miért Rozsomáknak van fordítva amikor a mesében és a filmben is FARKAS. Mellesleg szerintem olyan mint egy farkas és nem mint egy rozsomák. Hülye fordítás. Nekem ez így nem stimm. Az angol neve is Wolverine. Ez vmilyen Farkasos cuccot jelent.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #428 Dátum: 2007. Február 04., 17:17:46 »
Ő se rossz.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #427 Dátum: 2007. Február 04., 17:07:37 »
Idézet
Tetszik az A-team is. Rosszfiú stipi-stopi.
Murdock a király abban a sorozatban! Őrülten jó!
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #426 Dátum: 2007. Február 04., 15:55:49 »
Tetszik az A-team is. Rosszfiú stipi-stopi.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #425 Dátum: 2007. Február 04., 12:48:05 »
Ha már A-Men, akkor inkább A-Team!
Idézet
- Lali, alkoholmentes söröd van?
 - ... van.
 - Akkor dobd ki a picsába, és adj egy rendeset!

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #424 Dátum: 2007. Február 03., 17:02:17 »
Idézetet írta: freakdavE
galamb: Íme a vezeklésed: olvass el 3 X-Ment, és 5 Rozsomákot. Lehet papír és honosítás is. Így bocsánatot nyerhetsz.
Ámen Atyám! Úgy lesz!:D
« Utoljára szerkesztve: 2007. Február 03., 17:02:35 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
Ivott már valaki fényt?
« Válasz #423 Dátum: 2007. Február 03., 15:59:41 »
A banda lehetne A(lkohol)-men. Maradjunk a képregényes sztereotípiáknál.

A félelem nélküli ember.
[/color]