HálóZsák fórumok > OFF topik

Ivott már valaki fényt?

<< < (47/175) > >>

hegyitomi:

--- Idézetet írta: Gabe ---Egyetlen bibi van: ha hibásan méritek fel az összefüggéseket. Például ha Jézus létét mecáfolhatatlanul be tudjuk bizonyítani (márpedig hogy élt egy ilyen nevű ember, az betonstabil tény), az semmiesetre sem bizonyítja azt is, hogy isten valójában létezik. Jézus létezése nem függ isten létezésétől, így az utobbi létére nem kaptunk bizonyítékot.
--- Idézet vége ---

Érdekes okfejtés.

Egyrészt Jézus személyének megközelítése is. Hiszen az, hogy az ókori Gallilea területén élt Jézus nevű zsidó annyira nyilvánvaló, minthogy élt Ábrahám vagy Eszter nevű. Ahhoz sem kell túl nagy fantázia, hogy kitalálja az ember: Ebben a korban könnyen keresztre feszítetett az, aki Messiásnak ill. Isten fiának tartotta magát. Tehát ebben sincs semmi különös. Viszont filozófiai alapon kizárni Isten létezését úgy, hogy Jézushoz (mint valós személyhez) nem köthető elfogadhatatlan. Tekintettel az előbbi példádra: Tej, tehén, fejőgép, alkatrész, esztergapad ----> és egy esztergályos. Ezen logika alapján a világmindenségnek, az ökoszisztémának (amit ma már tudunk, hogy minden eleme jó okkal jött létre ill. hogy helye van) feltételez egy „feltalálót”. A krisztusi csodatételeket is érdemes megvizsgálni szimbólikus oldalról és az átvitt értelmében keresni a létjogosultságát.

Viszont a zárómondattal egyetértek: Racionális eszközökkel biztos nem fogunk Isten létére választ kapni. (kivéve talán a tejes példa  )

Daredevil:
Mi meg Forma 1 eredményhirdetést játszottunk a mtektanárnál a kisbaba örömére.

pepo05:
Mi voltunk olyna hülyék, hogy az egyik gyerket(eléggé kész volt) talicskával eltoltuk az egyik tanárig. Azt hittük poénnak veszi, de eléggé kiborult.

Daredevil:
Annyira nem. De a matek tanár HP-ja miatt elsírtam magam, olyan erős volt. A számtech tanárnál, meg átmentünk alkoholista pszichopata ork törzsi kórusba.

pepo05:
Sziasztok!

érettségi miatt sajnos kiváltam kicsit, de hálistennek vége van az írásbeliknek!  

DD: ti voltatok szerenádozni? Volt valami durva élmény? Bocs, ha nem olvastam vissza.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése