Újranéztem az Avengers előtt felvezetésként az összes eddigi filmet a Marvel Cinematic Universe-ből, jól hatott így egymás után nézve.
Iron Man: 8/10
The Incredible Hulk: 6/10
Iron Man 2: 7/10
Thor: 8/10
Captain America: The First Avenger: 10/10
Ezen bevallom meglepődtem, hogy nem cseszték el a kedvenc szuperhősöm sztoriját, zseniális film! Most láttam másodjára, s ismét lenyűgözött (mint újabb képregény filmekből még a Sin City, a Watchmen és a Spirit). Szerencsére nem csak egy szokásos szar látvány film, a 2010-es évekhez híven, hanem egy kő kemény képregény adaptáció, mely méltó a korábbi Amerika kapitány produkciókhoz és névhez.
Ez után jött a 2 "Marvel One Shots", a The Consultant és a A Funny Thing Happened on the Way to Thor's Hammer, melyek néhány érdekes jelenettel, információval bővítik az univerzumot.
Majd végül a The Avengers, ami na jó legyen: 9/10.
De, csak mert egyre jobb lett a film, s kedvenc karaktereim itt is remekeltek (amúgy összességében kicsit jobb sztorit vártam volna)!
A további filmeket meg kíváncsian várom, remélem nem csak azért jönnek, hogy erről a francshise-ról is lehúzzanak annyi bőrt amennyit csak lehet, hanem, mert remek elképzeléseik vannak az alkotóknak.
Most pedig jöhet a legelső Kapitány film/sorozat a 40-es évekből:
Már egyszer láttam régebben, sajnos azóta sincs hozzá magyar vonatkozás, viszont anélkül is remek szórakozást nyújt, nagyon király hangulata van.