Igazából én is igy vagyok ezzel, szombat ota magamba fojtom minden véleményem, várok, amig elég sokan firkantanak rola, nem akarom senki kedvét elvenni pár spoilergyanus megjegyzéssel.
Szerintem nem volt sok a 3 muki, ha jobban megnézed, az Osborn szál a végéig tökéletes, szinte az a legpengébb, legsokatmondóbb a filmben. Minden azon csüng, minden kulcsjelenethez köze van. A homokemberből elvettem volna, és Venomra adtam volna még egy kis hangsúlyt, bár igaz, hogy jobban nem lehetett volna bemutatni Brockot, csakis teljesen másképp. Brock sosem volt ilyen tutyi mutyi mint itt. Ilyen " Szia pókfej, én vagyok az uj fényképészed" meg hasonlo.
Venomként meg túl hortelen kapja meg a képességeket, szinte követhetetlen módon. Sehol sincs kimagyarázva, hogy miért is tud annyit ezek után Peterről, miért kapja meg a képességeket, miért is tud hálót lőni (ugyebár eredetileg a hálóvetők mellőzése volt a ruha fő előnye, itt viszont mivel a póki hálója a testéből jön, akkor meg hogy is van ez...?)
Az is érdekes, hogy a szimbióta érzékeny a tűzre, mégis egy izzó meteoritban érkezik és nyugodtan lecsorog a parázsló kövön.
Másik kérdés, hogy vajon Peter, ha az egész film alatt le tudta venni a ruhát, akkor miért is ment pont a templomtoronyba? A filmben csak a végén jön rá hogy hangérzékeny a dög. És igy elég érdekes, hogy a diszkós táncolás után pont egy templomba megy, a harangtoronyba.
Abbol a párszáz millióból nem tudták volna megcsinálni, hogy az a tetü szimbióta ruha alakot vegyen fel, mint eredetileg? Aztán persze Brockon már mozog. De az a jelenet mindent megér, mikor először megkondul a harang.
A Homokembert viszont nagyon jol megcsinálták. (mondjuk nem a jelmezét, elvégre csak egy csíkos pólót kellett ráadni. Az, hogy mi köze van Ben bácsi halálához, igen megmosolyogtató és talán felesleges, banális dolog. A "homok a szélben" repülő homokvihar trükkre nem emlékeztem képregényből, de nagyon pengén néz ki, mikor harcol, az tuti.
Az gyönyörü jelenet, mikor a darabjaira hullott Marco elkezd összeállni a homokkal tele medencében.
Gwen Stacy röhejes. Ő sem kellett volna, csak a rajongoknak ad okot az őrjöngésre, hogy ennyi jutott ki Peter egyik legfontosabb kapcsolatából.
A sztori fasza, a romantikus rinyákat mellőzve (MJ távolrol sem olyan mint azt a képregényből megszokhattuk, szerintem) pörög, akció van elég, a csaták hihetetlenül lélegzetelállítóra sikerültek. Venom meg őrülten jól néz ki a végére, a tépett hálómintának köszönhetően. A mozgása sem semmi, csak kár hogy kevés volt belőle (a rajongóknak ennyi sem volt elég, mindenhol ahol a 4. résszel vannak találgatások, a visszatéréséről van szó).
Nekem jobban bejött mint a második rész, a pofám leszakadt a nagy végső túszdrámakor. Az első viszont még mindig jobb. Számomra az a legkedvesebb...
Bruce Campbell meg egy őrült.
No, a többit majd akkor vesézem, ha már elegen megnéztétek, nem akarok semmit lelőni. remélem hogy eddig sem tettem azt...