A legeredetibb sztori akkor is a HL1 volt, eredeti szinkronnal, ami azért nem volt tökéletesen hozzápasszintva a szájmozgáshoz, de!!! amikor megláttam az rtl-est, hát... Ott ugyan minden rendben volt, mindenki akkor beszélt, amikor mozgott a szája, de hogy kilóméterekkel szarabb szöveget adtak a szinkronszínészek szájába az borzalom volt. Nem is néztem végig.
A folytatásoktól pedig kifejezetten borzongtam. A második rész eredeti volt, olyannyira, hogy rendesen eltávolodott az első rész irányvonalától, hangulatától... Kár érte(én nem szeretem). A harmadik rész egy az egyben olyan mint az első... Kivéve azt, hogy a női főszereplő sokkal jobban nézett ki, mint az elsőben. Persze azt sem tudtam igazán beilleszteni, hogy, melyik mikor is játszódik, milyen sorrendben, stb... Szóval a nagy HL-világban akkora felfordulást csináltak az írók, hogy még.
Amikor anno a folytatásról regéltek, azt hittem, hogy miután már Conor (így hívják a macskánkat is, mert ő volt az Egy, amelyik megmaradt az alomból, miután élethalálharcot vívtak a kutyával...) megszerezte a Jutalmat, majd a múltbeli kalandjait fogják elmesélni (ezt jobbnak tartottam volna...). De hát ez van. Azóta meg csak jönnek a halhatatlanok....
Tényleg! a jutalom addig jár, amíg csak egy van? Szóval a második részben vajon Conor az öregségével együtt a jutalmat is elveszítette, amikor az akét kis mitugrász megjelent?