Szerző Téma: Filmek, zenék  (Megtekintve 1931161 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Nem: Férfi
Re:Filmek, zenék
« Válasz #1875 Dátum: 2006. December 01., 21:23:55 »
Így van. És érdekes módon ennek is, meg az Eddy-nek is nagggyon pöpec magyar szinkront tudtak kerekíteni, de a Samurai Jacknél ez valahogy nem sikerült. Illetve felemás lett, mert Jack hangja nagyon tré volt, viszont Akut nagyon eltalálták: az a csóka adta a hangját, aki a Billy-ben a Kaszás. Mindenesetre még így sem tudta az angolt felülmúlni. Szerencsére a Scotsman epizódokat nem láttam magyarul, de nem is hiszem, hogy túléltem volna őket.

És ha már Billy és Mandy: Grim Tales from Down Below
Spoiler: Mandy hozzámegy a Kaszáshoz, és születik két gyermekük. Nagyon durva: a Kaszás az az igazi, vérfagyasztó Grim Reaper, Mandy pedig egy bombázó szőke nő Spoiler off

+++

Hmm, az Így van kezdetű mondatommal a Billy és Mandy-re akartam reagálni, csak Sepi bevágott elém.
« Utoljára szerkesztve: 2006. December 01., 21:25:47 írta Schmatzy »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1874 Dátum: 2006. December 01., 21:22:31 »
Idézetet írta: Schmatzy
Egyébként tapasztaltátok, hogy a lengyelek mennyire igénytelenek szinkron-téren? Egyszer volt szerencsém a Cartoon Networkon egy lengyel Ed, Edd és Eddy-hez (mert én azt is nézem ám!  ), amit két csóka szinkronizált le. Ez elsősorban a lányoknál kínos, másrészt meg amikor az egész Zsákutca a srácokon röhög, Dinnyék included, és összesen két borízű férfihang kuncogását lehet hallani.
Az hagyján, hogy a TV-ben így szinkronizálnak, de még a DVD-n is ilyen szinkronjaik vannak. Ma néztem meg az Alien 2-t és véletlenül átváltottam a hangot a lengyelre. Ki is akadt a szemem, a fülemről pedig nem is beszélek.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #1873 Dátum: 2006. December 01., 20:58:32 »
Idézet
De azért mindig a Cartoon Network csatorna legjobb rajzfilme a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással
Igen az nagyon ott van. Mondhatni nagyon kasza!
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
    • http://
« Válasz #1872 Dátum: 2006. December 01., 20:46:33 »
Idézetet írta: Schmatzy
Egyébként tapasztaltátok, hogy a lengyelek mennyire igénytelenek szinkron-téren? Egyszer volt szerencsém a Cartoon Networkon egy lengyel Ed, Edd és Eddy-hez (mert én azt is nézem ám!  ), amit két csóka szinkronizált le. Ez elsősorban a lányoknál kínos, másrészt meg amikor az egész Zsákutca a srácokon röhög, Dinnyék included, és összesen két borízű férfihang kuncogását lehet hallani.

Hehe, azt hallottam én is, nagyon brutál  
És én is szoktam nézni Ed Edd Eddy-t, de mondjuk nekem teljesen máshogy jön át, mint mondjuk egy 7-8 évesnek. Érdekes rajzolási módszere van, a karakterek érdekesek, a magyar szinkronnal sincs semmi bajom.

De azért mindig a Cartoon Network csatorna legjobb rajzfilme a Billy és Mandy kalandjai a Kaszással
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető freakdavE

• Venom
« Válasz #1871 Dátum: 2006. December 01., 20:28:56 »
Nekem megvan videókazettán a Jedi Visszatér magyar egynarrátoros változatban.   Még a régi trilógia újradigitalizálása előttről. Vagy százszor láttam. Ma már csak röhögök rajta, annyira rossz, de gyerekkoromban nem volt más, így imádtam. De tényleg borzasztó. A szereplók szövegei összemosódnak, a Jabba-t fonetikusan ejti a pasas, Leia is ugyanazon a férfihangon beszél, néhol elcsúszik a szöveg a jelenethez képest, szóval oltári. Jó lenne ha be tudnám digitalizálni és megőrizhetném dvd-n.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1870 Dátum: 2006. December 01., 20:04:15 »
Azért az orosz közszolgálati tv szinkronjaihoz képest az is Oscar-díj... (már nem fogjuk, de még 4 évvel ezelőtt is egynarrátoros filmek mentek... mint nálunk vmikor a születésem idejének környékén...)
Egyébként a "profi" szinkronok között tudjátok melyek szerintem a durvák (olyan roszak tudnak lenni)? A német szinkron. Karakterhez nem illő hangok, hangszín beállva egy adottra stb.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Schmatzy

• Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
« Válasz #1869 Dátum: 2006. December 01., 19:55:46 »
Idézetet írta: Punkológus
Ez kb olyan, mintha Frédi és Bénit újraszinkronizálnák az amcsi szövegek tükörfordításával és kukába vágnák a Romhányi féle eredetit...
Emiatt szoktam le a Frédiről: minden tiszteletem Romhányinak, a versei nagyon jók (például az erre a fórumra valahol felkerült variációk a róka és a hollóra is), de a FrédiBéni magyar szinkronjától hányni tudnék... Akkor már inkább Gyaloggalopp orosz hangalámondással.

« Utoljára szerkesztve: 2006. December 01., 19:56:23 írta Schmatzy »

Nem elérhető freakdavE

• Venom
« Válasz #1868 Dátum: 2006. December 01., 18:33:13 »
Imádok olvasni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1867 Dátum: 2006. December 01., 18:19:07 »
Ismét megkérdem (vagy az nem itt volt?): minek az a felirat? Csak zavarja a képet...
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető freakdavE

• Venom
« Válasz #1866 Dátum: 2006. December 01., 17:11:46 »
Én is a "LE AZ ÚJRASZINKRONIZÁLOKKAL" táborhoz csatlakozom. Sokszor ért már igen kellemetlen csalódás az új, gagyi szinkronok miatt, amikor üvölteni tudtam volna.    
Mostanában meg szeretem eredeti nyelven, magyar felirattal nézni a filmeket dvd-n.

Nem elérhető Daredevil

• Magneto
« Válasz #1865 Dátum: 2006. December 01., 16:39:03 »
Ezzel teljesen egyet értek.

Mondjuk nekem a Hegylakó eredeti szinkronja volt furcsa amikor megvettem a DVD-t.

A félelem nélküli ember.
[/color]

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #1864 Dátum: 2006. December 01., 14:41:35 »
Nem velünk és nem is a nálunk fiatalabbakkal van a baj, (bár én bőven nem vagyok olyan öreg, mint egyesek akik itt fórumoznak  ) hanem a magyar kereskedelmi csatornák pofátlan profitéhségével, ami miatt többre értékelik a "szar, de olcsót" a "drága, de jó"-nál.

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1863 Dátum: 2006. December 01., 14:01:10 »
Punkológus, biztos bennünk van a hiba, hogy nem tudjuk értékelni az új szinkronokat.
Nekünk az a baj, hogy mi már láttuk az eredetivel, de a mai fiatalok akik most látják először nekik nem lesz furcsa.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #1862 Dátum: 2006. December 01., 13:57:29 »
Anno valami fórumon hőbörögtem még erröl sokat a Hegylakó ügyében. Mert oké, hogy más hangok, oké, hogy új fordítás, sőt valahol még logikusabb is. De amikor elveszik az eredeti szinkron enyhe költői fogalmazását, akkor már sikítok. Ez kb olyan, mintha Frédi és Bénit újraszinkronizálnák az amcsi szövegek tükörfordításával és kukába vágnák a Romhányi féle eredetit...

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1861 Dátum: 2006. December 01., 10:20:44 »
Én általában az újraszinkronizált filmeket meg sem nézem. Mormogok az orrom alatt egy pár keresetlen szót azután elkapcsolok máshová. Nekem főleg az a bajom, hogy bizonyos filmeket annyiszor láttam az eredeti szinkronnal, hogy már kivülről tudom a szöveget és ezek után nagyon szar más szöveget, pláne más hangot hallani.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1860 Dátum: 2006. December 01., 10:14:53 »
Én azért a szinkronos filmek mellett IS leteszem a voksot, hiszen azért kicsiny országunkkal igaz sok baj van, de a szinkronszinészeinkre nem nagyon lehet panasz. És szerintem azért vannak pozitív példák is az újraszinkronizálásnál: pl a tv2 nemrég leadta a régi szinkronnal a 48 órát: oké, vágatlan volt, de akkor is elhagyta számat egy Palik Lacis felkiáltás, miszerint: "De hová tűnt Dörner György, de hová tűnt Dörner György?"
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1859 Dátum: 2006. December 01., 08:51:06 »
Minke azok a feliratok? Csak zavarják a képet...

Nem elérhető exactlee

• Megtorló
« Válasz #1858 Dátum: 2006. November 30., 22:43:58 »
Szerintem meg eleve felesleges szinkronizálni, éljenek a feliratok!!

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1857 Dátum: 2006. November 30., 21:52:08 »
Idézetet írta: Punkológus
Ezeknek az újraszinkronizálások oka - gondolom én - a pénz, biztos többet kéne egy csatornának fizetni az eredeti szinkronért, mint így, hogy tehetségtelen alakokkal újraszinkronizálja. A nézők meg levannak sz.rva, majd úgy is megeszik...
Szerintem meg az a lényeg, hogy ezzel pár szinkronstúdió jó kis pénzt tud lekaszálni a tv-től (persze biztosan egy span bízta meg őket ezzel  ). Már az is megfordult a fejemben, hogy az új hangszin miatt kell leszinkronizálni újra (1.0 vagy 2.0 -> 5.1), de ez még nem magyarázza meg, hogy az új filmeket miért kell újraszinkronizálni amikor azokat már eleve így csinálták.  
Nekem is van pár ilyen kedvenc filmem, amiket újraszinkronizáltak, és amikor megláttam szintén a rosszullét fogott el. Egyszerűen vannak filmek amiket nem lehet újraszinkronizálni és kész.

Nem elérhető Punkológus

• Magneto
« Válasz #1856 Dátum: 2006. November 30., 21:45:23 »
Én ugyanígy voltam, amikor megnéztem a TV-ben a Hegylakó egy újraszinkronizált változatát. Hát valahogy egyszerre környékezett meg a sírás és a hányás.

Ezeknek az újraszinkronizálások oka - gondolom én - a pénz, biztos többet kéne egy csatornának fizetni az eredeti szinkronért, mint így, hogy tehetségtelen alakokkal újraszinkronizálja. A nézők meg levannak sz.rva, majd úgy is megeszik...
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 30., 21:45:49 írta Punkológus »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1855 Dátum: 2006. November 30., 21:40:47 »
Én sem értem! Ráadásul az eredeti szinkron sokkal jobb
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1854 Dátum: 2006. November 30., 21:33:08 »
Most néztem a tv-ben a Golyóállót és mit hallok? Teljesen átszinkronizálták az egészet. Miért kell a filmeket átszinkronizálni, ha már egyszer leszinkronizálták?   Még megérteném ha azért csinálnák hogy kivegyék belőle a trágár szöveget, de most is benne van a Ba***meg, G**i, Sz**ás. Akkor meg mi értelme van? Ezt magyarázza meg valaki.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 30., 21:33:44 írta Sepi »

Nem elérhető d-mon

• Batman
« Válasz #1853 Dátum: 2006. November 30., 19:39:52 »
Spidáj: egyetértek !!! állat   ezt mindenkinek látnia kéne

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1852 Dátum: 2006. November 30., 12:35:25 »
Valaki meg tudná mondani, hogy a Punisher pc játékban hogy lehet boritót kapni? Hard-on kell nyomni, v. mi?
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
« Válasz #1851 Dátum: 2006. November 30., 12:21:58 »
Prison Break félévad záró: ÜBERÁLLATKURVAANYÁDDEJÓÓÓÓÓ 5000000000000000%

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1850 Dátum: 2006. November 29., 09:50:52 »
Idézetet írta: Petyaman
Én a Ghost Ridert meg a Transformerst várom már, habár a Transformers sztem még vagy két év múlva jön ki. De akkor tuti megnézem.
A Transformers hivatalos amerikai bemutatója 2007 április 7. Ha minden jól megy talán nálunk is abban az időben vagy esetleg 1-2 hónap csúszással mutatják be.

« Utoljára szerkesztve: 2006. November 29., 20:23:43 írta Sepi »

Nem elérhető Petyaman

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1849 Dátum: 2006. November 29., 09:35:49 »
Én a Ghost Ridert meg a Transformerst várom már, habár a Transformers sztem még vagy két év múlva jön ki. De akkor tuti megnézem.

Wááá a Nindzsa Teknőcök odab*sz  Mike egy laza mozdulattal a kukában landol, hehe. Ez is jó lehet.
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 29., 09:40:52 írta Petyaman »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1848 Dátum: 2006. November 28., 22:19:40 »
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 28., 22:20:44 írta Sepi »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1847 Dátum: 2006. November 28., 22:01:50 »
Hát igen. Engem is most esz a fene a Rejtélyek Városa miatt. Már soha nem tudom meg mi lett a vége.

Nem elérhető Bundy2020

• Asterix
  • **
« Válasz #1846 Dátum: 2006. November 28., 21:43:30 »
Azért sz*r ez, mertha a Gyilkos elmék miatt leveszik a Lost-ot a műsorról, akkor nem tudjuk meg soha, hogy mi lett volna a vége. És akkor hiába várja bárki is...
« Utoljára szerkesztve: 2006. November 28., 21:43:58 írta Bundy2020 »
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-17.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]