Az új Mocsárlényt? Egy próbát csak megér...
Volt már belőle rajzfilm + film sorozat és két egész estés film.
Talán mert a Mocsárlény nem annyira ismert DC-s karakter, mint a többiek... nálunk legalábbis.
Online filmezős oldalon biztos meg tudod nézni a film adaptációkat.
Mellesleg a Swamp Thing-nél még képességekről sem nagyon tudok
Én eddig a "Batman és Harley Quinn"ben és "A Sötét Igazság Ligájá"ban találkoztam vele.
Utóbbiban növények segítségével tudott utazni.
A filmeket pedig majd meglesem valamikor.
Kicsit sokáig tartott, de tegnap és tegnapelőtt végre sort kerítettem a '82-es és a '89-es Mocsárlény filmekre. Mit ne mondjak, nagyon látszik rajtuk a '80-as években épp világkorukat élő két nagy műfaj, a "slasher horrorok (Péntek 13 sorozat)" és az akciófilmek hatásai, bár előbbi nincs túltolva, sőt épp, hogy csak emlékeztetett rá.
Mocsárlény ahelyett, hogy aprítaná az ellent, inkább rongybaba módjára dobálja őket, amibe néhányan belehalnak, néhányan nem. Még csak nem is tüskékbe vagy kiálló ágakba estek, csak a földre, viszont még azok is kimúltak, akik csak pár méter repülés után estek bele a vízbe.
Volt egy jelenet az első részben, ami egy az egyben a "Doom" filmet juttatta eszembe. A főgenya is Mocsárlényszerű erőt szeretne, de előbb leteszteli a szert az egyik nagydarab emberén, aki a lötty hatására... átalakul egy torz törpeszörnnyé! Na és miért? Mert a szer az emberi nagyság (szellemi, észbeli, lelki stb.) alapján változtatja meg az embereket.
A kedvencem az volt, amikor Mocsárlény teste összeráncosodott, mert a fickóra kicsit bő volt a jelmez.
A második részben már jobban nézett ki. Vagy a Mocsárlényt játszó fickó edzett egy kicsit, vagy csak szűkebb jelmezt adtak rá.
Az első részben elég fura volt, hogy dr. Alec Holland és Abigail Holland testvérek lettek.
A képregény szerint Abigail valójában Alec felesége, és nem pedig a húga.
A második film elvileg nem sokkal az első után játszódik, és ugyanaz a fickó a főgenya, mint az elsőben volt, ami már csak amiatt is érdekes, mert
az első rész vége felé erős mutáns szörnnyé alakult, mert a lötyi megivása után okoskodott meg filozofált egy kicsit, a filmvégi, elég érdekesen kivételezett bunyó végén pedig Mocsárlény a fickót saját kardjával szúrta le, itt viszont él és virul, valamint teljesen normálisan néz ki, a változatosság kedvéért világuralom helyett most örök életre vágyik, melynek titkát valamilyen megmagyarázatlan okból kifolyólag Linda (Heather Locklear) nevű mostohalánya rejti. Fogalmam sincs, hogy jutott erre a következtetésre. Ő azt mondja, hogy úgy van, én meg magyarázat híján elhittem neki.Nem nagy számok, egynek elmennek.
De legalább fény derült néhány képességre. A holdfény(!!!) (miért nem a napfény?
) segítségével visszanövesztette a levágott karját, kis zöld fények segítségével pedig nőket hozott vissza a halálból, a 2. részben pedig miután kocsonyává robbant felélesztette saját magát. Aztán, hogy tényleg képes-e ilyenekre. azt nem tudom.
Heather Locklear olyan kis aranyos volt a második részben.
5/10 mindkét filmre.